Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
8 Mart 2018 Perşembe - 07:56

Zeytin sevgisi makarna dükkanına isim oldu

Geçtiğimiz Kasım ayında Çeşme'de açtığı "Zeytin Makarna" adlı işletmesinin adının zeytin sevgisinden geldiğini belirten kadın girişimci Aslı Eda Şemenoğlu, "Askıda Makarna" uygulaması ile de ihtiyaç sahibi öğrencileri doyuruyor.

Zeytin sevgisi makarna dükkanına isim oldu

Çeşme'de kadın girişimci sayısı giderek artarken, zeytin ağacının bereketine inanan ve çok seven kadın girişimci Aslı Eda Şemenoğlu, "Zeytin Makarna" adlı işletmesini Çeşme'de hizmete açtı. 

Gerek dekorasyonu, gerek birbirinden farklı tatları, gerekse yürüttüğü sosyal sorumluluk projesiyle dikkat çeken makarna dükkanının işletmecisi Şemenoğlu,  “Zeytin ağacını çok seviyorum ve zeytinin uğuruna, bereketine çok inanıyorum” diyerek, çok sevdiği zeytinin ismini makarna işletmesinin başına koydu. 

İsteyen öğrenciler için makarna bağışlıyor

Tüm lezzetlerin kendi elinden çıktığını söyleyen Aslı Eda Şemenoğlu, kendi projesi olan “Askıda Makarna” ile de işletmesinde sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerden yola çıkarak hazırladığı projesini Şemenoğlu şöyle anlattı; “Buraya gelip bir tabak makarna yiyen herkes istediği kadar tabak makarnayı da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bağışlıyor. Dükkanın içindeki tahtaya yapmış olduğumuz makarna ağacına gönüllüler istedikleri kadar tabak makarna satın alıp, rakamlarını yazdırıyorlar. Bizler de okuldaki öğretmenlerimiz ile iletişim kurarak, onların bize yönlendirdiği ihtiyaç sahibi öğrencilerin karınlarını gönüllülerin bağışladıkları makarnalarla doyuruyoruz.” 

Eğitimli aşçı

12 senedir yemek sektöründe hizmet veren Aslı Eda Şemenoğlu, Mutfak Sanatları Akademisi Aşçılık bölümü mezunu ve Gıda İşletmesi üzerine de eğitim aldı. Eğitimini aldığı mesleğini uzun yıllar İstanbul’da yürüten Şemenoğlu son 2 yıldır Çeşme’de yaşamaya başladı. Kendisine ait lezzetyolu.com isimli bir yemek sitesi de bulunan Aslı Eda Şemenoğlu, çeşitli gazete ve dergilerde de yemek yazıları yazdığını belirtti. Oğlunu kucağına aldıktan sonra daha sakin bir hayat yaşamak için Çeşme’ye yerleşmeye karar verdiğini ifade eden Aslı Eda Şemenoğlu, oğlunun ilk yaşını doldurmasıyla artık çalışması, bir şeyler üretmesi gerektiği hissine kapılarak, Şemenoğlu Zeytin Makarna’yı açarak iş hayatına tekrar adım attı. 12 yaşından bu yana çalışma hayatının içine bir şekilde dahil olduğunu ifade eden Şemenoğlu, lezzetlerin hesaplı ve doyurucu olmasına özen gösterdiğini söyledi. işletmesine gelen misafirlerinin mutlu ayrılması için elinden gelen çabayı gösteren Şemenoğlu, makarna çeşitlerinin yanı sıra çorba, mantı, yaprak sarması, zeytinyağlılar ve tatlı ile de karnını doyurmak isteyen misafirlerini ağırlıyor.

“Önemli olan inanç”

Zeytin Makarna’yı açarak kendi hayalini gerçekleştiren ve girişimci kadınların da hayallerini gerçekleştirmeleri için mutlaka kenarda belirli bir miktar para tutmaları gerektiğini belirten Aslı Eda Şemenoğlu, asıl önemli olan unsurun inanç olduğuna dikkat çekiyor. Yaptıkları işe inandıkları takdirde kadınların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığının altını çizen Şemenoğlu, “Yapılan iş severek ve inanılarak yapılıyorsa başarılı olmamak çok zor. Bunların yanı sıra cesaret de olmazsa olmaz” dedi. 

"Kadın girişimciler çoğalmalı"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın girişimci Aslı Eda Şemenoğlu'nu Zeytin Makarna adlı işletmesinde ziyaret eden Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Kadın girişimcilerin Çeşme'de çoğalması en büyük isteklerimizden birisi. Kadın elinin iş hayatına da daha fazla değmesi gerektiği düşüncesindeyim.  Zeytin Makarna adlı işletmesiyle Çeşmemizde güzel bir mekan açarak, kadın esnaflarımız arasına katılan girişimcimizin Kadınlar Günü'nü kutluyor, hayırlı işler diliyorum" dedi. 

 
"Tarihin çöplüğüne gidecekler"
 
"Kadınlar Toplumun temel taşıdır!"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOSGEB desteği ile kasaplığa başladı
KOSGEB desteği ile Dalyan Mahallesi'nde kasaplığa başlayan Yaşam Sunay ...
Soğuk demire kadın eli değdi
İki çocuk annesi Huriye Kıykaç, eşi Necmi Kıykaç ile birlikte soğuk demir ...
Çeşme'de geri dönüşüm seferberliği
Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışan Çeşme Belediyesi, ...
 
Çeşmeli denizciler yemekte buluştu
Çeşme Denizciler Derneği üyeleri, Çeşme protokolü'nün de katıldığı dayanışma ...
Genç Şeflerin başarıları, 14 ödülle taçlandı
Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören ...
Köfüncü, "Kadınlar baş tacımızdır"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Baş Tacı olduğunu ...
 
ÇEŞKA El İşleri Atölyesi açıldı
Çeşmeli Girişimci Kadınların kurduğu ÇEŞKA, Anne Mutfağı'ndan sonra el ...
Muhasebe Haftası kutlanıyor
1-7 Mart Muhasebe Haftası, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk ...
Çeşme'de İŞKUR Şubesi açılma çalışmaları başladı
Çeşme Kent Konseyi'nin girişimleri ve Çeşme Belediyesi'nin desteği ile, ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri