Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
7 Mart 2018 Çarşamba - 12:03

KOSGEB desteği ile kasaplığa başladı

KOSGEB desteği ile Dalyan Mahallesi'nde kasaplığa başlayan Yaşam Sunay Oral, "Gittiğim her yerde bir kadın eli aradım; markette, manavda, restoranda… Sonra o kadın eli neden ben olmayayım dedim ve kasaplığa başladım" dedi.

KOSGEB desteği ile kasaplığa başladı

Bir avukatlık bürosunda dört yıl çalıştığını belirten 2 kız çocuğu annesi Yaşam Sunay Oral, eşinin Çeşme'nin en iyi kasaplarından birisi olduğunu ve kendisini seven bir müşteri kitlesi olduğunu belirterek, " Biz de çocuklarımızı büyüttükten sonra bunu neden değerlendirmeyelim ki düşüncesine girdik. Sonuçta bizler de çocuk sahibiyiz ve her anne-baba gibi çocuklarımızın beslenmesinde sağlık ve hijyen bizim için de ilk sırada geliyor. Gıda sektörü bu bakımdan çok riskli bir sektör. O nedenle bu işi kendimiz yapmaya ve bu sektöre kadın eli değdirmeye karar verdik. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın vermiş olduğu eğitimlere katılarak sertifikamı aldım. KOSGEB tarafından projem de kabul edilince, aldığım destekle hayallerime kavuştum" dedi. 

"Etin neresinden ne çıkar çok iyi bilirim"

İşletmelerini açarken öncelikli amaçlarının bir aile kasabı olmak olduğunu da belirten Yaşam Sunay Oral, ilk başlarda eşinin bu işi birlikte yapmaya yanaşmadığını ancak kendisinin ısrarlarına dayanamadığını ve eşiyle birlikte 2016 yılının Mayıs ayında Dalyan Kasap’ı açtıklarını söyledi.  Etin bir yorum olduğunu ve müşterilerine sundukları ürünlere yabancı bir elin değmesini istemediklerini belirten Yaşam Sunay Oral, köfteleri kendisinin yaptığını diğer spesiyalleri ise eşinin hazırladığını anlattı. “Aklıma bir gün kasap olacağım hiç gelmezdi. Eşimin iş aşkı bize bunu doğurdu aslında” diyen Yaşam Sunay Oral, eşinin kendisine her zaman destek olduğunu belirterek “Şunu fark ettim ki gittiğim her yerde bir kadın eli aradım; markette, manavda, restoranda… Sonra o kadın eli neden ben olmayayım ki diye sordum kendime. Bir kasabın yapabileceği her şeyi bir kadın olarak yapabiliyorum. Pirzola ve şiş hazırlıyorum, külbastı kesebiliyorum. Etin neresinden ne çıkar çok iyi bilirim. Her kadın gibi bende de hangi işi yaparsam yapayım en iyisini yapma isteği var” diyor.

"Kasaplık, bakımlı olmama engel değil"

Bir kadın olarak saçıyla, makyajıyla, giyimiyle her zaman bakımlı olduğunun da altını çizen Oral, kasaplık mesleğini bir kadın olarak yapmanın bu gibi şeylerden soyutlanmak olmadığını belirterek, işletmelerini açtıkları ilk günden beri müşterilerinin karşısına bakımlı olarak çıkmaya özen gösterdiğini söyledi. Oral, “Önceleri insanlar benim yeni bir işletme olduğumuz için bu denli bakımlı göründüğümü düşünüyorlardı. Halbuki ben günlük hayatımda her zaman bakımlı olmaya özen gösteren bir kadınım ve kasaplık mesleği bunu yapmama engel değil. Artık çevredeki insanlar da, müşterilerimiz de benim bu halime alıştılar ve bunun son derece normal bir durum olduğu görüşündeler” dedi. “Ne iş yaparsanız yapın her işe başlarken önce o işe inanmanız gerekiyor” diyen Yaşam Sunay Oral, kendisinin kasaplık mesleğini yapabileceğine inandığını ve başarı ile devamlılığın da bunun arkasından geldiğini söyledi. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın vermiş olduğu eğitimlere katılarak hayallerine kavuşan Yaşam Sunay Oral, girişimcilik ruhuna sahip olan kadınlara da KOSGEB desteğinden mutlaka faydalanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Osman Köfüncü, kadın girişimcileri eğitim kurslarına davet etti

Dalyan Mahallesi'ndeki kasap dükkanını ziyaret ederek Yaşam Sunay Oral'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Kadınların, iş hayatının her alanında başarıyla çalışabileceklerini görmek oldukça sevindirici. Esnaf Odamızın eğitimlerine katılarak, KOSGEB desteği alan ve kasap dükkanını açarak iş hayatına başlayan kadın girişimcimizi kutluyor, kendi işini kurmak isteyen diğer girişimci kadınlarımızı da odamızda verilecek KOSGEB eğitim kurslarına katılmaya davet ediyoruz" dedi. 

 
Soğuk demire kadın eli değdi
 
"Tarihin çöplüğüne gidecekler"
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ä°SA sarıgöllü 9 Mart 2018 Cuma 00:20

Kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır 8 mart kadınlar gününüz kutlu olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soğuk demire kadın eli değdi
İki çocuk annesi Huriye Kıykaç, eşi Necmi Kıykaç ile birlikte soğuk demir ...
Çeşme'de geri dönüşüm seferberliği
Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışan Çeşme Belediyesi, ...
Çeşmeli denizciler yemekte buluştu
Çeşme Denizciler Derneği üyeleri, Çeşme protokolü'nün de katıldığı dayanışma ...
 
Genç Şeflerin başarıları, 14 ödülle taçlandı
Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören ...
Köfüncü, "Kadınlar baş tacımızdır"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Baş Tacı olduğunu ...
ÇEŞKA El İşleri Atölyesi açıldı
Çeşmeli Girişimci Kadınların kurduğu ÇEŞKA, Anne Mutfağı'ndan sonra el ...
 
Muhasebe Haftası kutlanıyor
1-7 Mart Muhasebe Haftası, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk ...
Çeşme'de İŞKUR Şubesi açılma çalışmaları başladı
Çeşme Kent Konseyi'nin girişimleri ve Çeşme Belediyesi'nin desteği ile, ...
Yağışlar baraja yaradı
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yüzde 7'ye kadar düşen Kutlu Aktaş Barajı'ndaki ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri