Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
7 Mart 2018 Çarşamba - 09:55

Çeşmeli denizciler yemekte buluştu

Çeşme Denizciler Derneği üyeleri, Çeşme protokolü'nün de katıldığı dayanışma yemeğinde bir araya geldiler.

Çeşmeli denizciler yemekte buluştu

Çeşme Denizciler Derneği'nin her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeğine, Çeşma Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Önder Bulut, Liman Başkanı Nihat Tozman, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, İyi Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci ve çok sayıda denizci eşleri ile birlikte katıldı. 

Mehmetçik ayakta alkışlandı

Dayanışma yemeğinin sunuculuğunu televizyon habercisi, gazeteci Korcan Karar yaptı. Yemeğin başlangıcında bir konuşma yapan Korcan Karar, yemeğe katılanları, Afrin harekatında mücadele eden Mehmetçik'i ayakta alkışlamaya davet ederken, tüm salon ayağa kalkarak Mehmetçik'i coşkuyla alkışladı.

"Denizciler Derneği başarılı çalışmalar yapıyor"

Yemekte bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme için, bir sivil toplum örgütünün ne kadar önemli olduğunu, eş ve çocuklarla birlikte bir arada olarak gösterdiklerini belirterek, "Sosyal barış adına da denizcilik çok önemlidir. Her sivil toplum örgütünün yasalarla da belirlenmiş bir yapısı vardır. Ama samimi olarak şunu söylemek istiyorum; ben Denizciler Derneği'nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Hem mesleki, hem de yabancı dil eğitimi konusunda ciddi ve başarılı çalışmalar yapıyorlar. Böyle bir coğrafyada, bu derece başarılı çalışmalar yapan bir derneğin olması çok önemli. Çeşme'de, Ilıca'yı da sayarsak beş marinamız var. Çeşmeli denizcilerin burada ekmek yememe şansı yok. Çeşme'deki denizci arkadaşlarımız, çok daha iyi gelir durumuna ulaşacaklardır. Aldıkları eğitimlerle, kendilerini geliştirerek bunu başaracaklardır" diye konuştu. 

"Ddenizciler Derneği'ni her konuda destekliyoruz"

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de bir konuşma yaparak, Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu'nun da yemeğe katıldığını ve Çeşmeli denizcileri selamladığını belirterek, "Üç tarafı denizle çevrili bir yerde esnaf ve sanatkarın durumunu biliyorsunuz. Biz de bu işe biraz katkı koymaya çalışıyoruz. İkinci kez seçilerek güven tazeleyen Dernek Başkanı İsmail Porsuk'un başarılı çalışmalarının bu dönem de devam edeceğine inanıyorum. Ayrıca ekibine de yaptıkları olumlu çalışmalarından ve Çeşme'ye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizleri her konuda bilgilendiriyorlar. Ben de sevgili Birlik Başkanımın nezdinde, 1800 esnafımla beraber, teşkilat başkanı olarak, Denizciler Derneği'ni her konuda destekliyor, benden istekleri varsa kapımın açık olduğunu belirtiyorum" diye konuştu. 

"570 arkadaşımıza iş imkanı sağladık"

Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk da yaptığı konuşmada, Çeşme'de denizcilik üzerine faaliyet gösteren bir dernek olduklarını vurgulayarak, "Yaptığımız her çalışma, Çeşme'de denizciliğin gelişmesi, denizci arkadaşlarımızın daha iyi ortamda çalışmasını sağlamak içindir. Bu amaçla çeşitli kurslar açtık. Açtığımız kurslarda, 160 arkadaşımız, işgüvenliği ve hijyen sertifikası aldı. 130 arkadaşımız, denizcilik sertifikası ve gemi adamı ehliyeti aldı. 50 arkadaşımız ingilizce, 30 arkadaşımız dalış eğitimi ve sertifikası aldı. En önemlisi de 570 arkadaşımız Çeşme Denizciler Derneği üzerinden iş imkanı sağlandı. Bu, bizim için çok önemli. Çünkü, Çeşme'de denizciliğin gelişmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Biz bu çabayı sarf ederken, Çeşme'de hangi makamın kapısını çalsak, o makamdan çok büyük desteklerle ayrılıyoruz. Bize bu destekleri sağlayan, başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ve diğer kurum ve kuruluşlara, bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen firma sahiplerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Çeşme Denziciler Derneği geleneksel dayanışma yemeği, televizyon, buzdolabı, bulaşık makinesi, kros bisikleti ve Şifne Termal Otel'de çift kişilik, bir haftalık tatil çekilişinin yapılması ile devam etti. Yemek, gecenin geç saatlerinde sona erdi. 

 
Kadın eli
 
Çeşme'de geri dönüşüm seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç Şeflerin başarıları, 14 ödülle taçlandı
Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören ...
Köfüncü, "Kadınlar baş tacımızdır"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Baş Tacı olduğunu ...
ÇEŞKA El İşleri Atölyesi açıldı
Çeşmeli Girişimci Kadınların kurduğu ÇEŞKA, Anne Mutfağı'ndan sonra el ...
 
Muhasebe Haftası kutlanıyor
1-7 Mart Muhasebe Haftası, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk ...
Çeşme'de İŞKUR Şubesi açılma çalışmaları başladı
Çeşme Kent Konseyi'nin girişimleri ve Çeşme Belediyesi'nin desteği ile, ...
Yağışlar baraja yaradı
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yüzde 7'ye kadar düşen Kutlu Aktaş Barajı'ndaki ...
 
ÇYDD, burs verdiği öğrencileri gezdirdi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi, burs verdiği öğrenciler için bir gezi düzenledi.
ÇYDD, velilere "Çocuk istismarı"nı anlattı
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi, Ovacık Çağdaş Yaşam İlkokulu ...
29. Vergi Haftası kutlamaları başladı
Vergi Haftası'nın 29. yılı, Çeşme'de, Vergi Dairesi'nin düzenlediği etkinliklerle ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri