Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
22 Aralık 2017 Cuma - 10:42

Kent Konseyi, Ildırlıları dinledi

Çeşme Kent Konseyi, mahalle toplantıları kapsamında Ildır Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kent Konseyi, Ildırlıları dinledi

Çeşme Keny Konseyi, Germiyan Mahallesi'nden başladığı mahalle toplantılarına, Reisdere Mahallesi'nin ardından Ildır Mahallesi'nde devam etti. 

21 Aralık Perşembe akşamı, köy kahvesinde düzenlenen toplantıya, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Yürütme Kurulu üyeleri, Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz ve çok sayıda Ildırlı katıldı. 

Kent Konseyi, vatandaşla ilgili makamlar arasında köprü görevi yapacak

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, düzenledikleri toplantılarıyla, Kent Konseyi'ni tanıtarak, görevlerini anlatmak ve mahalle halkının sorunlarını dinleyerek, vatandaş ile ilgili birimler arasında köprü olmayı amaçladıklarını söyledi. Kent Konseyi'nin bir icra kuruluşu olmadığını vurgulayan Önal, mahallelerde vatandaşları dinleyerek aldıkları notları, Yürütme Kurulu toplantısında rapora dönüştürerek, ilgili makama sunacaklarını ifade etti. Çeşme Kent Konseyi Başkanı Önal, ilgili makama sundukları raporların takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Sorunlarını anlattılar

Toplantıda söz alan Ildırlı vatandaşlar, mahallelerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu belirterek, en önemli sorunlarının ise mahallelerinin Arkeolojik SİT olması nedeniyle evlerine çivi dahi çakamadıklarını, yeni yerleşim alanının yerinin belirlenmesine karşın hiçbir girişimin olmamasından yakındılar. 

Toplantıya katılan çok sayıdaki balıkçı ve balık avı turu düzenleyen tekne sahipleri, iskelelerin yıkılması nedeniyle yaşanan sıkıntıları ve balıkçı barınağının yetersizliği sorununu dile getirdiler. 

Köy içindeki 52 evin tapusunun olmadığını da belirten Ildırlılar, ödedikleri ecrimisillerin yüksek rakamlarda olmasından yakındılar. 

Ildır sakinleri, Banyüz mevkiindeki köprünün yıllardır yapılmaması nedeniyle civardaki tarlaların her yağmurda sular altında kaldığını ifade ederek, tarlalarında üretim yapmakta zorluk çektiklerini de dile getirdiler. 

İZSU'nun yaptığı alt yapı çalışmaları nedeniyle yollarının çok kötü durumda olduğunu da söyleyen Ildırlılar, çalışmaların başlamasından bu yana kısa süre geçmesine karşın iki kez taşeron değişmesinin de endişe yarattığını belirttiler. 

Kayıt dışı balık avı turlarının da engellenmesini isteyen Ildır sakinleri, Sahil Güvenlik ekiplerinin daha sık ve sıkı denetim yapması gerektiğini ifade ettiler. Ildırlılar, Çayağzı bölgesinde yeterli aydınlatma olmadığını da belirterek, güvenlik sıkıntısı yaşadıklarını da dile getirdiler.

Muhtar Erdem Yavuz çözüm girişimlerini anlattı

Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz da toplantıda söz alarak, iskelelerin 1 Numaralı Kültür Varlıkları'nı Koruma Bölge Kurulu'nun kararıyla, yasal olmadığı için yıkıldığını belirterek, Ildır'ın en önemli geçim kaynağının balıkçılık olması nedeniyle bir çözüm arandığını ifade etti. Denizciler Derneği ile de yakın temas içinde olduklarını açıklayan Ildır Muhtarı Yavuz, SİT alanı olan bölgelerde uygulamaların nasıl olduğu konusunda detaylı araştırma yaptıklarını söyledi. Yaptıkları araştırmaların ardından, Balıkçılar Kooperatifi Başkanı ve Denizciler Derneği Başkanı ile birlikte Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret ettiklerini belirten Erdem Yavuz, günümüz teknolojileri ile SİT alanlarında çözüm üretilebileceğini, ancak biraz süreye ihtiyaç olduğunu açıkladı. 

"Kaçak iskeleleri satmaya bile kalktılar"

Yıkılan iskeleler hakkında da bilgi veren Ildır Muhtarı Yavuz, iskelelerin yıkım kararının iki yıl öncesine dayandığını hatırlatarak, dışarıdan çok sayıda teknenin de gelmesiyle Çayağzı bölgesinde akşam saatlerinde güvenlik sıkıntısının baş gösterdiğini ve ailelerin oradan geçmekte zorlandıklarını anlattı. Çayağzı bölgesinde aydınlatma sıkıntısının yaptıkları girişimler sonucunda çözüme kavuştuğunu belirten Yavuz, iskelelerin kaçak olduğunu herkesin bildiğini, yıkım kararının uygulanmasının sürpriz olmadığını ifade etti. Yıkım kararının uygulanmasından önce iskele yapan bir kişiyi jandarma ile birlikte giderek uyardıklarını anlatan Yavuz, kaçak iskele yapan kişinin diğer iskeleleri örnek gösterdiğini, ecrimisil ödediklerini söylemesi üzerine, kendisinin de ecrimisilin geçmişe dönük olarak alındığını, devletin malını sahiplenme anlamına gelmediğini söylediğini anlattı. Muhtar Erdem Yavuz, kaçak iskeleleri satma girişimleri dahi görüldüğünü belirterek, "O bölge, Ildır'ın yüz karası olmaya başlamıştı" dedi. 

Yeni yerleşim yeri konusunda çalışmaların devam ettiğini de belirten Muhtar Yavuz, yapılan girişimler sonucunda, kooperatifleşme yolu ile yeni yerleşim yerinin hayata geçirilebileceği görüşünün ağırlık kazandığını anlattı. 

Çeşme Kent Konseyi'nin düzenlediği mahalle toplantısı, mahalle sakinlerinin sorunlarının not edilmesinin ardından sona erdi. 

 
Anne Mutfağı'nın birinci yaş günü kutlandı
 
Doğu Akdeniz göç yolları mercek altına alınıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne Mutfağı'nın birinci yaş günü kutlandı
ÇEŞKA'nın geçtiğimiz yıl hizmete açtığı "Anne Mutfağı"nın birinci yaş ...
Şehir magandası kedi vurdu
Şehir magandasının havalı tüfekle ateş ettiği kedi yaralandı. Belinden ...
Kent Konseyi'nden, Çeşmeli yazarlara davet
Çeşme Kent Konseyi, Çeşme'de yaşayan yazarlara çağrıda bulunarak, 25 Aralık ...
 
Çeşme'de 51 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ...
Eğitim-Sen; "Okullarda yaşanan şiddete son"
Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği, Ödemiş'te, lise müdürünün, iki öğrencisi ...
Çeşme'de insan kaçakçılarına darbe
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği ekipleri, ...
 
Teknesiyle balığa çıktı, boğularak öldü
Çeşme'nin Ildır Mahallesi'nden teknesiyle balık avlamak için denize açılan ...
Minikler Yerli Malı Haftası'nı kutladılar
Namık Kemal İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı düzenlenen ...
Hastanenin gülen yüzünün sözleşmesi yenilendi
Çeşme Devlet Hastanesi'nde bir yıldır görev yapan, gülen yüzü ve samimiyetiyle ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri