Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
21 Aralık 2017 Perşembe - 17:35

Anne Mutfağı'nın birinci yaş günü kutlandı

ÇEŞKA'nın geçtiğimiz yıl hizmete açtığı "Anne Mutfağı"nın birinci yaş günü, kooperatif üyesi annelerle birlikte kutlandı.

Anne Mutfağı nın birinci yaş günü kutlandı

Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin (ÇEŞKA), Dünya Kooperatifçilik Günü olarak kutlanan 21 Aralık tarihinde hizmete açtığı "Anne Mutfağı"nın birinci yılının dolması nedeniyle, ÇEŞKA Başkanı Berna Güler ve kooperatif üyelerinin katıldığı bir kutlama düzenlendi. 

"'Yapamazsınız' dediler, 'Çeşkardeşler' sayesinde başardık"

Çeşme'de "Terziler Sokağı" olarak bilinen sokakta açılan Anne Mutfağı'nın birinci yılı nedeniyle, bir açıklama yapan ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, anlamlı bir gün olan Dünya Kooperatifçilik Günü'nde açılan Anne Mutfağı'nın birinci yılını doldurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Aslında Anne Mutfağını, çok korkarak, çekinerek açmıştık. ÇEŞKA, başlı başına bir işti. Ama işin içine bir ticari işletme olarak Anne Mutfağı'nın girmesi, önce kurucu üye olarak sonra da seçimle işbaşına gelmiş olan bizlerin ticari tecrübesinin olmaması, açıkçası bizleri korkutmuştu. Ama kooperatif ortaklarımızın da çabaları ile ticareti öğrendik. Başlangıçta, çok korkutulduk, 'Yapamazsınız, bu sizin işiniz değil' dediler. Hem de diğer kooperatifler tarafından korkutulduk. Ama kooperatif ortaklarımızla o kadar yürek yüreğe verdik, o kadar gönüllülük esasında çalıştık ki, bu işi başardık. Bu başarıya ulaşmada, burada çalışan ortaklarımızın kendilerine 'Çeşkardeşler' diyerek, kardeşlik ruhu içinde, el ele verip çalışmayı öğrenmeleri en önemli unsur oldu" diye konuştu. 

"Yönetim Kurulumuz hiçbir ücret ve huzur hakkı almıyor"

Kooperatif ortaklarının bireysel karlarını bir kenara bırakarak, özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade eden ÇEŞKA Başkanı Güler, "Onlar, kooperatif için çalıştılar. Anne Mutfağı'nda, dörder kişilik gruplar, birer hafta boyunca çalışıyorlar.  Eşit paylaşım olduğu için, herkes burada, eşit şekilde, canla başla çalışıyor. 'Hem kendimiz hem de kooperatifimiz nasıl daha fazla kazanır' anlayışıyla hareket ediyorlar.  Kooperatifin yönetim kurulunda görev alan ortaklar, asla herhangi bir ücret almıyorlar. Herhangi bir maaş, huzur hakkı gibi bir para talep etmiyorlar. Seçimli Genel Kurulumuzda, biz yönetim kurulunda olduğumuz sürece, hiçbir ücret almayacağımızı konusunda karar aldık" diye anlattı. 

"Yılbaşı için Aya Haralambos Kilisesi'nde el sanatları stantları açılacak"

Anne Mutfağı'nın birinci yılını, ÇEŞKA'nın ikinci yılını doldurduğunu belirten Güler, "Kooperatif ortaklarımız, iki yıldır aynı birliktelik ve özveriyle çalışıyorlar. Kooperatifimizin bir de el sanatları grubu var. O gruptaki ortaklarımız, kendi yaptıkları el ürünlerini, çok çeşitli zamanlarda, çok çeşitli yerlerde açtıkları stantlarda satıyorlar. Biz, Ege Kadın Girişimi Kooperatifleri Birliği'nin de doğal üyesiyiz. Bu nedenle Çeşme dışında da stant açabiliyoruz. Bu yılbaşında da, yılbaşı öncesi ve yılbaşının bir hafta sonrasını kapsayacak şekilde, Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde, el sanatları grubumuz stant açacaklar. Kooperatif olarak çok güzel bir beraberlik yakaladık. Gücümüz yettiği sürece kooperatifimizi devam ettireceğiz. Bayrağı bizden devralanların da, aynı özveriyle, aynı gönüllü çalışma esasıyla çalışacaklarından eminiz" şeklinde konuştu.

"Belediyemize destekleri için minnettarız"

ÇEŞKA'yı kurarken de, sonrasında da Çeşme Belediyesi'nden çok büyük yardım gördüklerinin altını çizen Güler, "Çeşme Belediyesi bize her konuda yardım etmekle kalmadı, bizimle protokol bile imzaladı. Hiçbir şey 'acaba'ya kalmayarak, resmileşti. Protokol imzalamadan önce de arkamızda olan belediyemizin gücünü, protokol ile daha fazla hisseder olduk. Bu önemli desteklerinden dolayı, Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a ve emeği geçen bütün birimlere minnettarız. Çok teşekkür borçluyuz" diyerek sözlerini tamamladı. 

 
Şehir magandası kedi vurdu
 
Kent Konseyi, Ildırlıları dinledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehir magandası kedi vurdu
Şehir magandasının havalı tüfekle ateş ettiği kedi yaralandı. Belinden ...
Kent Konseyi'nden, Çeşmeli yazarlara davet
Çeşme Kent Konseyi, Çeşme'de yaşayan yazarlara çağrıda bulunarak, 25 Aralık ...
Çeşme'de 51 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ...
 
Eğitim-Sen; "Okullarda yaşanan şiddete son"
Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği, Ödemiş'te, lise müdürünün, iki öğrencisi ...
Çeşme'de insan kaçakçılarına darbe
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği ekipleri, ...
Teknesiyle balığa çıktı, boğularak öldü
Çeşme'nin Ildır Mahallesi'nden teknesiyle balık avlamak için denize açılan ...
 
Minikler Yerli Malı Haftası'nı kutladılar
Namık Kemal İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı düzenlenen ...
Hastanenin gülen yüzünün sözleşmesi yenilendi
Çeşme Devlet Hastanesi'nde bir yıldır görev yapan, gülen yüzü ve samimiyetiyle ...
Sedat Mutlu, güven tazeledi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda, ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri