Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
16 Aralık 2017 Cumartesi - 10:31

Hastanenin gülen yüzünün sözleşmesi yenilendi

Çeşme Devlet Hastanesi'nde bir yıldır görev yapan, gülen yüzü ve samimiyetiyle kısa sürede çalışanlarının ve Çeşmelilerin gönlünü kazanan Başhekim Atıl Birol'un sözleşmesi yenilendi.

Hastanenin gülen yüzünün sözleşmesi yenilendi

Çeşme Devlet Hastanesi'nde 2017 yılı başında göreve başlayan Başhekim Atıl Birol, kısa sürede kendisini sevdirmesinin yanı sıra, hastaneye yaptığı katkılar ve hizmetlerle de dikkatleri çekti. Hastanede sanatla sağlığı buluşturan ve hastaneye gelen hastaların sanatın olumlu etkilerinden faydalanmasını sağlayan Başhekim Birol, hastane koridorlarını ve poliklinikleri ressamların bağışladığı sanat eserleri ile donattı. 

Aralık ayı başlarında sözleşmesi yenilenen Başhekim Opr. Dr. Atıl Birol, yeni dönemde de Çeşme Devlet Hastanesi'nin eksiklerinin giderilmesi ve kaliteli sağlık hizmetinin sunulması için yoğun çaba göstereceğini söyledi. 

Eksik üniteler hizmete açıldı

Başhekim Birol, ilk olarak, Ocak ayında, Diyabet Okulu'nun açılmasını sağlayarak, her ay düzenlenen grup eğitimleri ile diyabetle mücadele kapsamında ciddi faaliyet gösterilmesini sağladı.

2015 yılının Mayıs ayında modern binasında hizmete giren Çeşme Devlet Hastanesi'nin eksik birimlerinin tamamlanması için yoğun çaba gösterilirken, 24 Mart tarihinde de, Başhekim Birol'un düzenlediği ve geniş çaplı katılımın sağlandığı organizasyon ile Palyatif Bakım Merkezi, Bilgisayarlı Tomografi Ünitesi ve Kemik Dansitometresi Ünitesi'nin açılışları gerçekleştirildi. 

Hastaya ait materyallerin insan eli değmeden acil servis ile tıbbi  laboratuvar arasında  daha güvenli ve hızlı transferini sağlayan pnömatik sistemin kurulması için gerekli çalışmalar Başhekim Atıl Birol'un girişimleri ile tamamlanarak, sistem Mayıs 2017  itibari ile Çeşme Devlet Hastanesi'nde aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Halkın bilgilendirilmesine önem verildi

Sağlık bilincinin geliştirilmesi kapsamında halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılmasına önem veren Başhekim Birol, özel gün ve haftalarda da, hastanenin poliklinik girişinde stantlar açtırarak halkın bilgilendirilmesini sağladı. Bu kapsamda, Tütün ve Tütün Ürünleri Kullanımı Zararları, Uyuşturucu İle Mücadele, Dünya Talesemi Günü, Fenilketonüri Günü,  Emzirme Haftası, Akılcı Antibiyotik Kullanımı Haftası, Organ Bağışı Haftası, Diyabet Günü gibi özel günlerde halka bilgilendirici broşürler dağıtıldı. 

Başhekim Birol, hastane personelinin özel mesleki günlerinin kutlanmasına özen göstererek, 14 Mart Tıp Bayramı, 12 Mayıs Hemşireler Günü, 25 Eylül Eczacılar Günü, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve 13 Aralık Anestezi Teknikerleri Günü'nü kendisinin de katıldığı törenlerle kutladı. 

Sağlıkta özel günler kapsamında, 16 Eylül İlkokulu anaokulu öğrencilerine ‘’İlk Yardım Eğitimi’’, Reha Atay Anadolu Lisesi öğrencilerine de ‘’ Tütün ve Tütün Ürünleri Kullanımı Zararları’’ eğitimi verildi.

"Bebek Dostu Hastane" ünvanını aldı

Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği ve ülkemizde Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler kapsamında yürütülen Bebek Dostu Hastane Değerlendirmeleri Çeşme Devlet Hastanesi'nde Temmuz ayında gerçekleştirilirken, ‘’Bebek Dostu Hastane‘’ ünvanını da almaya hak kazanıldı. Hastanede açılan Gebe Okulu da, hamile kadınların çocuklarını sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmelerine katkı sağladı. 

Çeşme Devlet Hastanesi'nde eksikliği hissedilen diyetisyenin Kasım ayında göreve başlaması ile de Diyet ve  Obezite Polikliniği hasta kabulüne başladı.

Asansörlere "Yeşil Etiket", jeneratörlere "Uygunluk" belgesi

Çeşme Devlet Hastanesi'nin asansör ve jeneratörlerinin de standartlara ve yönetmeliklere uygun olmasına özen gösteren Başhekim Atıl Birol, gerekli alt yapı ve teknik çalışmaların tamamlanmasını sağlayarak, 6 Mart tarihinde, hastanedeki tüm asansörlerin "Yeşil Etiket", 27 Kasım tarihinde ise jeneratörlerin "Uygunluk" belgelerini aldı. 

 
CHP, yeni yönetimiyle, yeni yılda, yeni yerinde
 
Karaburun'da çevreciler kazandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 19 Aralık 2017 Salı 15:01

Güler yüzlü, bilgili ve ilgili başhekimimiz ile biz Çeşmeliler kendimizi daha güvende hissediyoruz. Başarılar ve huzurlu çalışmalar dileriz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Mutlu, güven tazeledi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda, ...
Yerli Malı Haftası'nı kutladılar
Her yıl okullarda kutlanan etkinlikler arasında yer alan Yerli Malı ...
Milli Eğitim Müdürü'nün okul ziyaretleri sürüyor
Çeşme Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, okul ziyaretlerini sürdürüyor.
 
İskele yıkımı tartışmalarına Muhtar'dan belgeli cevap
Ildır Mahallesi Çayağzı Mevkii'nde, Arkeolojik SİT sınırları içindeki ...
Çeşme'de 49 yıldır şans dağıtıyorlar
Çeşmeli seyyar Milli Piyangocu Kartal kardeşler, babalarından devraldıkları ...
Kudüs tepkisi
Eğitim Bir-Sen Çeşme Temsilciliği, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in ...
 
Kadınlara şiddete karşı "Turuncu Yürüyüş"
Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği, kadınlara yönelik şiddete karşı ...
Milli Eğitim Müdürü'nden Okul Müdürü'ne tebrik
Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, ziyaret ettiği Yaşar Eğitim ve Kültür ...
Patili dostlar için buluştular
Çeşmeli hayvanseverler, tanışmak ve sokak hayvanlarına yardım etmek için ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri