Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
26 Aralık 2017 Salı - 17:41

Kent Konseyi, Çeşmeli yazarlarla buluştu

Çeşme Kent Konseyi, Çeşmeli yazarlarla buluşarak, 2018 yılı içinde gerçekleştirilebilecek projeler hakkında görüşlerini aldı.

Kent Konseyi, Çeşmeli yazarlarla buluştu

Çeşme'de yaşamını sürdüren yazarlar, Çeşme Kent Konseyi'nin Ilıca Mahallesi'ndeki merkezinde, Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal ve Yürütme Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Çeşmeli yazarları ilk kez Haziran ayında buluşturan Çeşme Kent Konseyi, 25 Aralık tarihinde de ikinci kez bir araya gelerek, Çeşme'nin kültürel yaşamına yazar katkısı üzerine görüşlerini aldı. Toplantıda, kadınlar ve çocuklar üzerine yapılacak dört panel ile ilgili bilgi de verildi. 

"Halkın sahiplendiği projeleri hayata geçirmek istiyoruz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Haziran ayında yaptıkları ilk toplantıda zaman darlığı nedeni ile yazarların görüşlerini yeterince alamadıklarını belirterek, "İlkokul öğrencilerden başlayarak, insanlara kitap okumayı sevdirmek, çocuklara dokunmak, çocuklarla siz yazarları tanıştırmak, o çocuklara yaşam deneyimlerinizi anlatmanız, okuyan, edepli, ailesine bağlı bir nesil olmalarına katkı sağlamak umuduyla yola çıktık. Yazarlarımızdan Hande Baba'nın seminer önerileri var. Kendisi anlatacak. 'Ben yaparım, benim projelerim' demeden, halkın sahiplendiği projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Halkın ihtiyaç duyduklarını, onların da fikirlerini alarak gerçekleştirmek istiyoruz. Bu nedenle sizlerin de fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Eğer birlikte olabilirsek, sizin düşüncelerinizi icra etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kadınlara ve çocuklara yönelik dört panel 

Çeşmeli yazarlardan Hande Baba, Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'dan, "Güzel projelerle Kent Konseyi'ne gelmiyorsun" diye sitem aldığını belirterek, "Ben kendisine, 'Yaparım' dedim, 'Ama destek alabilecek miyim' diye sordum. 'Kağıt üzerinde kalacak, gerçekleşmeyecekse, benim öyle bir zamanım yok' dedim. Çeşme'de geçmişe baktığımda bu güveni almıyorum. Ben, yazan bir insanım. Ben, insanı anlatıyorum. Her siyasi görüşten insanla, benim mutlaka paylaşacak bir şeyim vardır. Hiçbir şeyin farkında olmayan bir kadın topluluğu ile karşı karşıyayız. Eğitimli olmadıkları için, çocuklarının eğitiminin de farkında değiller. Çeşme'de kadınlar fiziksel şiddet görmüyorlar. Ama, çok ciddi boyutta ruhsal şiddet yaşadıklarına inanıyorum. Bu konuyla ilgili bir panel programı hazırladım. Üyesi olduğum Egeli Kadın Yazarlar Platformu ile görüştüm. Daha sonra bu programı Kent Konseyi Başkanımıza sundum. Eğer proje gerçekleşirse, en çok uğraşacak, Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler olacak. Dört panelden oluşacak. Ocak ayında başlayarak, Nisan ayında sona erecek. Mart ayındaki paneli, 8 mart haftasına denk gelecek şekilde kurguladık. 'Cinsel kimliği ile kadın', 'Anne kimliği ile kadın', 'Kadın ve cesaret', 'Kadın ve namus', 'Duygusal şiddet', 'Mahalle baskısı', 'Şiddet uygulayıcısı olarak kadın', 'Fiziksel şiddet', 'Çocuk istismarı', 'Ensest', 'Tecavüz', 'Kadın ve çocuk hakları', 'Anneler ve oğulları', 'Anneler ve kızları', 'Kadın, çocuk ve savaş' gibi başlıkları panellerimizde işlemek istiyoruz" diye konuştu. 

"En çok şiddet gören çocuklar"

En çok şiddet gören kadın olmadığını belirten Hande Baba, "En çok şiddet gören çocuklardır. Kadın ve çocukları konu alan panellerimizi 23 Nisan haftasında yapmalıyız. 23 Nİsan çocuklara armağan edilmiştir, ama anneleri, çocuklar konusunda bilinçlendirmek, bu bayramın temel alt yapılarından biri olmalıdır. Çocuklara verilecek en büyük hediye bilinçli anne olmaktır. Bu panelleri, yazar arkadaşlarımız, üniversitelerde bu konularda tezler hazırlamış kişilerle düzenleyebiliriz. Bütün bu çalışmamı, Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'a sundum. Gerekli girişimlerde de bulunduk" diye anlattı. 

"Panel hazırlıklarına başladık"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da, panellerle ilgili çalışmalara başladıklarını açıklayarak, "En kısa zamanda broşürlerimizi hazırlayacağız. Çeşitli STK'larla da görüştüm. Sosyal medyada da etkin duyuru yapacağız. Ücretsiz otobüslerle mahallelerden insanlarımızı panellere taşıyacağız. Panellerin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Panelleri, havaların soğuk olacağını düşünerek, Çakabey Kültür Merkezi'nde, ama Nisan ayındaki son panelimizi Aya Haralambos Kilisesi'nde yapmayı tasarlıyoruz" diye belirtti.  

Panel projesi hakkında gerekli açıklamalar yapılmasının ardından, Çeşmeli yazarlar, Çeşme'ye kültürel anlamda sunabilecekleri katkıları ve önerilerini açıkladılar. Yazarların önerileri, Çeşme Kent Konseyi tarafından not alınarak, değerlendirileceği belirtildi. 

 
Film gibi umuda yolculuk yarım kaldı
 
İzmir'in Boyozu Tescillendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Film gibi umuda yolculuk yarım kaldı
İzmir'den Çeşme'ye kadar 7 saat yürüyerek gelip, şişme botla Yunanistan'ın ...
Yeni yıl, meydan konserleriyle karşılanacak
2018 yılı, Çeşme ve Alaçatı'da meydan konserleri ve havai fişek gösterileri ile karşılanacak.
Hedef, daha yeşil ve daha güzel Çeşme
Çeşme Belediyesi, daha yeşil ve daha güzel bir Çeşme için, 2017 yılı içinde ...
 
İnönü, Çeşme'de saygıyla anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
Köfüncü, "Esnafımıza hizmet aşkıyla yeniden adayım"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Ocak ayında yapılacak ...
Çeşme yeni yıla hazırlanıyor
2017 yılının bitimine günler kala, Çeşme, yılbaşı kutlamaları için ışıklarla donatılmaya başladı.
 
Çeşmeli genç şefler ödüle doymuyor
2017 yılının son günlerine yaklaşırken Çeşme'ye yılın son ödülleri, Çeşme ...
Kent Konseyi, Ildırlıları dinledi
Çeşme Kent Konseyi, mahalle toplantıları kapsamında Ildır Mahallesi'ndeki ...
Anne Mutfağı'nın birinci yaş günü kutlandı
ÇEŞKA'nın geçtiğimiz yıl hizmete açtığı "Anne Mutfağı"nın birinci yaş ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri