Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
25 Aralık 2017 Pazartesi - 16:47

İnönü, Çeşme'de saygıyla anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı ve 1938-1972 yılları arasında CHP Genel Başkanlığı'nı yapan İsmet İnönü, ölümünün 44. yıldönümünde, Çeşme'de de törenle anıldı.

İnönü, Çeşme de saygıyla anıldı

Çeşme sahilindeki İsmet İnönü - Mevhibe İnönü heykelinin önünde yapılan anma törenine, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme Kadınlar Kolu Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Uysal, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Anma töreninde, İsmet İnönü ve Mevhibe İnönü heykeline CHP Çeşme İlçe Örgütü çelenginin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. ?

Anma töreninde bir konuşma yapan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, partilerinin ikinci Genel Başkanı, Lozan Fatihi İsmet İnönü'yü, 44. ölüm yıldönümünde saygı ve rahmet ile andıklarını belirterek, "'Lozan’ı istemiyorsanız, Sevr’e geri dönelim' diyenlere cevap verme kudretini gösteremeyenler, Lozan’da ''Biz barış istiyoruz' dediğimiz zaman, 'Tam bağımsızlık istiyoruz' dediğimizi herkesin bilmesi lazımdır. 'Bunu istemeye hakkımız ve kudretimiz vardır' diyerek emperyalizme diz çöktüren İsmet İnönü’ye iftiradan ve hakaretten geri durmuyorlar" dedi.

"İnönü, saygın yerini kaybetmeyecektir"

Dünyanın ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda sancılı bir değişim süreci geçirdiğine, teknolojik gelişmeler, enerji kaynaklarına ulaşım ve ekonomik çıkarlar çerçevesinde dünyanın yeniden şekillendiğine dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Oran, "Bizler ise tarih bilincinden yoksun, vizyonsuz bir iktidarın ilkel politikalarına karşı Cumhuriyet kazanımlarımızı, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı müdafaa etmenin mücadelesini veriyoruz. Süleyman Şah türbesini sırtlayıp kaçanlar, Ege’de adalarımızın işgal edilişine ses çıkaramayanlar Lozan Antlaşması’nı ‘hezimet’ olarak tanımlıyor utanmadan Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu güncellemekten bahsediyorlar. Neredeyse tüm hayatı cephelerde çarpışarak geçirmiş, Lozan’da emperyalizme diz çöktürmüş, ardından aldığı devlet görevlerinde ülkesinin kalkınması için önemli adımlar atmış Milli Şefimiz İsmet İnönü’nü bu çirkin saldırılarla tarih sayfasındaki ve kalbimizdeki saygın yerinden elbette hiç bir şey kaybetmeyecektir" şeklinde konuştu.

"Lozan'dan rahatsız olanlar diz çökecekler"

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, konuşmasını şöyle tamamladı;

"Bizim derdimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Şefimiz İsmet İnönü’nün ve Kurtuluş Savaşımızda canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Kemalist Devrimler ışığında laik, çağdaş ve tam bağımsız bir ülke olarak aydınlık yarınlara taşımaktır. İsmet Paşa’nın dediği gibi bunu istemeye hakkımız da kudretimiz de vardır! Bizler, işçilerimizle, çiftçimizle, kadınlarımızla, gençlerimizle, yediden yetmişe bağımsızlık aşkımızla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler hedefine durmadan yorulmadan yürüyeceğiz. Lozan’dan rahatsız olanlar, Emperyalizmin kirli emellerinde kendilerine eşbaşkanlık arayanlar, şahsi menfaatlerini milli menfaatlerin üstünde görenler, bu azim ve kararlılığımız karşısında eninde sonunda diz çökeceklerdir. Bizler, Kemalist devrimlerin yılmaz bekçileri, emperyalizmin gizli ajandalarına, Sevr’i yeniden yaratma hayali kuranlara karşı her zaman göğsümüzü siper edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağız."

 
İZDENİZ'e anket notu
 
CHP’li Sertel’den taşeron düzenlemesine tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köfüncü, "Esnafımıza hizmet aşkıyla yeniden adayım"
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Ocak ayında yapılacak ...
Çeşme yeni yıla hazırlanıyor
2017 yılının bitimine günler kala, Çeşme, yılbaşı kutlamaları için ışıklarla donatılmaya başladı.
Çeşmeli genç şefler ödüle doymuyor
2017 yılının son günlerine yaklaşırken Çeşme'ye yılın son ödülleri, Çeşme ...
 
Kent Konseyi, Ildırlıları dinledi
Çeşme Kent Konseyi, mahalle toplantıları kapsamında Ildır Mahallesi'ndeki ...
Anne Mutfağı'nın birinci yaş günü kutlandı
ÇEŞKA'nın geçtiğimiz yıl hizmete açtığı "Anne Mutfağı"nın birinci yaş ...
Şehir magandası kedi vurdu
Şehir magandasının havalı tüfekle ateş ettiği kedi yaralandı. Belinden ...
 
Kent Konseyi'nden, Çeşmeli yazarlara davet
Çeşme Kent Konseyi, Çeşme'de yaşayan yazarlara çağrıda bulunarak, 25 Aralık ...
Çeşme'de 51 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ...
Eğitim-Sen; "Okullarda yaşanan şiddete son"
Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği, Ödemiş'te, lise müdürünün, iki öğrencisi ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri