Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
23 Aralık 2017 Cumartesi - 10:21

Köfüncü, "Esnafımıza hizmet aşkıyla yeniden adayım"

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Ocak ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Köfüncü, "Çeşme ve hizmet aşkıyla yeniden adayım" dedi.

Köfüncü,  Esnafımıza hizmet aşkıyla yeniden adayım

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı, 22 Ocak tarihinde, eğer çoğunluk sağlanamazsa 28 Ocak tarihinde, saat 14.00'de, Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

"Çalışmalarımız katlanarak devam edecek"

2018 yılında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı 129 odada, Genel Kurul toplantısı yapılacağını ve Genel Kurul toplantılarının, Ocak, Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirileceğini açıklayan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Biz de 22 Ocak tarihinde, eğer çoğunluk sağlanamazsa 28 Ocak tarihinde Genel Kurul toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu Genel Kurul toplantısında da, esnafımıza hizmet aşkıyla, yeniden adayız. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na, Çeşme aşkıyla talip olduğumuzu açıklıyoruz. Çalışmalarımızın katlanarak devam edeceğini ifade ediyoruz. Bütün Çeşme esnafından ricam; Genel Kurul Toplantısı'na sahip çıkmaları ve toplantıya gelerek, yeni dönem yöneticilerini, demokratik bir şekilde seçmeleri. Güzel bir Genel Kurul Toplantısı olacağına inanıyorum. Çeşme esnafımız bize yetki verirse, bıraktığımız yerden hizmet vermeye devam edeceğiz" diye açıkladı. 

"Esnafın sıkıntılarını asgaride tutmaya çalışıyoruz"

Fırsat buldukça esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını dinlemeye gayret ettiklerini ifade eden Köfüncü, "Tabi ki esnafımızın sıkıntıları var. Bu sıkıntıları asgaride tutup, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ama bazı sıkıntılar, uzun bir süreç gerektiriyor. Hemen çözüm bulunamıyor. Genel olarak baktığımızda, seyyar satıcılardan, haksız kazanç elde edenlerden, kayıt dışından kaynaklanan sıkıntılarımız var. Ama ilgili kurumlarla yakın çalışarak, bu sıkıntıları asgaride tutmaya özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu. 

"KOSGEB sertifikası alan 70 kişi işyerlerini açtı"

Çeşme'ye yeni girişimciler kazandırmak, Çeşme ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmak için bir fırsat olan KOSGEB olanaklarından faydalanılabilmesi için yaptıkları çalışmalardan da söz eden Köfüncü, "Çeşme esnaf teşkilatı olarak, 2017 yılında iki defa KOSGEB kursu düzenledik. Önce 120 kişi, ikincisinde de 150 kişi sertifika aldı. Sertifika alanların yaklaşık 70'i kendi işyerlerini açarak, hem Çeşme ekonomisine hem de istihdama katkı sağladılar, Bu yeni esnaf arkadaşlarımızı da zaman buldukça ziyaret etmek istiyoruz" diye belirtti. 

"Etkinlikler sezonu uzattı"

2017 yılının, geçen yıllara göre, aktivitelerle daha fazla ivme kazandığını belirten Osman Köfüncü, "Bu aktiviteler, sezonun uzaması açısından fayda sağlamıştır. Gerek Kaymakamlık, gerekse Belediye Başkanlığı tarafından bölgemizde yapılan tüm etkinliklerde, esnaf teşkilatı olarak üzerimize düşen bütün görevleri yapmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz" dedi. 

"Fuarlara katkı sağlamaya devam edeceğiz"

2018 yılından Çeşme esnafı olarak çok umutlu olduklarını vurgulayan Köfüncü, "Fuar İzmir'de gerçekleştirilen Travel Turkey Fuarı, oldukça başarılı geçti. Çeşme'nin tüm dinamikleri el ele vererek, fuarda .Çeşme'yi temsil ettiler. Çeşme'nin tanıtımına ve turizmine katkı sağlamaya çalıştılar. Travel Turkey Fuarı'nda tüm emeği geçen, başta Kaymakamımız Hacı Mehmet Kara ve Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç olmak üzere, herkese teşekkür ediyoruz. ÇEŞTOB da Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak biz de destek verdik. Tüm turizm fuarlarında Çeşmemizin tanıtımına katkı sağlamaya, 1800 esnafın sesi olmaya devam edeceğiz" diye kaydetti. 

"Çeşme şemsiyesi altında komşumuzla yakınlaşmalıyız"

2012 yılında, "İki ülke bir seyahat" adı ile Çeşme ve Sakız adasını kapsayan bir proje geliştirmeye çalıştıklarını hatırlatan Köfüncü, "O dönemde sadece Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Sakız adasındaki Homeros Kiralık Odalar Birliği ile gerçekleştirmeye çalışmıştık. Ama şimdi sevindirici olan her iki tarafın Belediye Başkanları, Ticaret Odası da yakınlaşmaya olumlu bakıyorlar. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız ile de görüştük. Önümüzdeki günlerde, onunla da Sakız adasına bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Önemli olan, tek başına değil, Çeşme şemsiyesi altında, hep birlikte bir şeyler yapılması. İki bölgeyi de tanıtıp, satmamız gerekiyor. Elmanın yarısını biz yerken, yarısını da onlar yemeli. Elmanın bütününü bir taraf yerse, hakkaniyet olmaz. İnanıyorum ki, şemsiyesi  iyi oluşturulursa, iyi organize olursak, bu yakınlaşmayı daha da arttırırız. Bizim komşumuza gidip gelmelerimiz, beşeri ilişkilerimiz en üst seviyede. Bunda bir sıkıntımız yok. Ama Çeşme şemsiyesi altında, 'Biz' olabilirsek başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Çeşme'deki dinamikler bir araya gelip de bunu sonuçlandırabilirse, daha büyük fayda göreceğimiz düşüncesindeyim. Çeşme'de ve Sakız'da yapılan etkinliklere, karşılıklı olarak gidip gelerek ilişkileri taçlandırmamız gerekir. Bunu da, birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, ortak hareket ederek yapmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, 2018 yılının, ülkemize, Çeşme'ye ve esnafa, sağlık, huzur ve bol kazanç getirmesi dilekleri ile sözlerini tamamladı. 

 
Çeşme yeni yıla hazırlanıyor
 
Kubilay ve Cumhuriyet şehitleri anısına koştular
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Géza Dologh 23 Aralık 2017 Cumartesi 16:04

Sevgili kardeşim Osman, başarılarının devamını dilerim. Tanrı muvaffak etsin. SEVGİLERİMLE.🙏👍🤗👏

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme yeni yıla hazırlanıyor
2017 yılının bitimine günler kala, Çeşme, yılbaşı kutlamaları için ışıklarla donatılmaya başladı.
Çeşmeli genç şefler ödüle doymuyor
2017 yılının son günlerine yaklaşırken Çeşme'ye yılın son ödülleri, Çeşme ...
Kent Konseyi, Ildırlıları dinledi
Çeşme Kent Konseyi, mahalle toplantıları kapsamında Ildır Mahallesi'ndeki ...
 
Anne Mutfağı'nın birinci yaş günü kutlandı
ÇEŞKA'nın geçtiğimiz yıl hizmete açtığı "Anne Mutfağı"nın birinci yaş ...
Şehir magandası kedi vurdu
Şehir magandasının havalı tüfekle ateş ettiği kedi yaralandı. Belinden ...
Kent Konseyi'nden, Çeşmeli yazarlara davet
Çeşme Kent Konseyi, Çeşme'de yaşayan yazarlara çağrıda bulunarak, 25 Aralık ...
 
Çeşme'de 51 kaçak göçmen yakalandı
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ...
Eğitim-Sen; "Okullarda yaşanan şiddete son"
Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği, Ödemiş'te, lise müdürünün, iki öğrencisi ...
Çeşme'de insan kaçakçılarına darbe
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği ekipleri, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri