Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
4 Nisan 2017 Salı - 13:24

Dalgıç'tan Meclis'te taziye teşekkürü

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Nisan ayı Meclis toplantısında, babasının vefatı nedeniyle taziyede bulunan tüm Çeşme halkına teşekkür etti.

Dalgıç tan Meclis te taziye teşekkürü

2106 yılı Denetim Komisyonu Raporu'nun görüşüldüğü, Encümen ve İhtisas Komisyonları'nın seçiminin yapıldığı Nisan ayı Meclis toplantısı başlangıcında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Babamın vefatı dolayısıyla, hem taziyede bulunan, hem telefonla arayan, hem de yanımızda olup destek veren bütün Çeşme halkına ve herkese çok teşekkür ediyorum. Hepimizin babası çok önemlidir. Benim de babam önemli. Yitirdik. Allah rahmet eylesin. Bu acı kaybımızda yanımızda olan, telefonla arayan, çiçekle taziyelerini bildiren herkese buradan bir kez daha ailem adına şükranlarımı sunmak istiyorum. Bunun gibi acı olayları Allah kimseye yaşatmasın diyoruz ama, maalesef yaşamın gereği" dedi.

2016 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

Meclis toplantısında, 2016 yılı Çeşme Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Dalgıç, "Ülkemizde olan veya komşularımızda olanlardan etkilenmemek mümkün değil. 2016 yılını bitirmiş olduk. Belediye personelimiz, siz Meclis üyelerimizle burada aldığımız kararlarla bazı yatırımları yapmaya çalıştık. Denetim Komisyonu Raporu hakkında ana hatları ile bilgi vermek istiyorum. Çeşme Belediyesi olarak yaptığımız, ve çok ses getiren etkinliklerimiz var. Çeşme'nin marka değerini çok yükselten, tanıtım anlamında Çeşme'ye değer katan etkinliklerimiz var. Ayrıca Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapılan önemli çalışmalar var. 2016 yılında 450 bin metrekare beton parke döşendi. Çeşme girişinde de bir meydan yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müz de parklarımızın yenilenmesi, ilave parklar açılması ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdi. Sosyal yardım olarak, kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak, bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduk İlçemizdeki okullara ciddi destekler sağladık. Üniversite kazanan öğrencilerimize maddi katkı sağladık. Bu çalışmaları yaparken, bütün Çeşme'yi kucaklayacak şekilde yapmaya özen gösterdik" diye konuştu. 

İmar çalışmaları hakkında da bilgi verdi

Çeşme Belediyesi'nin imar çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Dalgıç, "2016 yılı içerisinde, geçmişten gelen çok ciddi imar çalışması yapıldı. Bu arada üzülerek söylüyorum, Altınkum planları mahkeme kararıyla iptal edildi. Akarca tarafındaki imar planları son aşamaya geldi. Yakın bir süreçte parselasyonu bitmiş olacak. O bölgede, Hazine'ye ait, 170 bin metrekarenin üzerinde bir alan ile ilgili bazı problemler yaşadık. Reisdere ve Şifne bölgesindeki planlar da son aşamaya geldi. 2016 yılı içinde 25 binlik planlar bakanlıkça onaylanmıştı. 5 binlik ve binlik planları da onay için gönderdik. Onların onayını bekliyoruz. O bölgede de hızlı bir şekilde parselasyon çalışması yapacağız. Her iki bölge de yaklaşık olarak 130'ar hektar büyüklüğünde. 2 milyon 600 bin metrekarelik bir alan imar yapısına girecek. Daha önce de altını çizerek söylemiştim; biz, konut alanında, yeni bir imar çalışması yapmayacağımızı ifade etmiştik. Ama bu çalışmasını yaptığımız iki bölge, önceki dönemden gelen imar çalışması. Onları devam ettirdik. Şifne bölgesinde, devletimizin marina girişimi var. O alan içerisindeki turizm planlarımız da son safhaya geldi. Önümüzdeki günlerde onaydan gelecek. Birkaç planımız, SİT irdeleme çalışmasından dolayı kesintiye uğradı. SİT irdeleme çalışmaları da Nisan ayının ikinci haftasından sonra tamamlanmış olacak. Vatandaşımızın her santim yerinin takibindeyiz" şeklinde konuştu. 

2016 yılı Çeşme Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu'nun Meclis'te okunmasının ardından, Meclis Başkanlığı koltuğunu Meclis Üyesi Aybars Yıldırım'a bırakan Başkan Muhittin Dalgıç, komisyon raporunun oylanması için Meclis sıralarına oturdu. Yapılan oylamada, komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. 

Kurtuluş törenine sponsor tepkisi

Meclis toplantısında, AKP Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu, Çeşme ve Alaçatı'nın Kurtuluş Günü kutlamalarının sponsorlar aracılığıyla yapılması önerisine tepki gösteren Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Kurtuluş günleri önemlidir. Ben, 16 Eylül Çeşme'nin Kurtuluş törenlerinde, bir sponsor flamaları ile Amfi Tiyatro'da kutlama yapmak istemem. Ben, 16 Eylül Kurtuluş şenliklerini, meydanda, sponsor flamaları, reklamları ile yapmak istemem. Kurtuluş Günü ayrı bir şeydir. Hepimizin milli duygularının yükseldiği, atalarımızın, dedelerimizin kanlarıyla bu ülke kurtarılmışken, bırakın da Belediye olarak bu Kurtuluş Günü'nü kutlayalım" diyerek tepkisini gösterdi. 

Encümen ve Komisyon üyeleri belirlendi

Meclis toplantısında encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları seçimleri de yapıldı. Yapılan seçimlerde, encümen üyeliklerine Banu Ayhan ve Şerif Gün, Plan Bütçe Komisyonu'na Celil Altan, Banu Ayhan, Güneş Barbaros, Asuman Sağıroğlu ve Namık Kemal Aydoğdu, İmar Komisyonu'na Aybars Yıldırım, Asuman Sağıroğlu, Celil Altan, Abdullah Aküzüm ve Levent Baykal, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'na Nurcan Albayrak, Asuman Sağıroğlu, Güneş Barbaros, Banu Ayhan ve Emin Yüce, Ulaşım Komisyonu'na Nurcan Albayrak, Veli Yüce, Güneş Barbaros, Aybars Yıldırım ve Emin Yüce, Turizm,Tanıtım ve Festival Komisyonu'na Banu Ayhan, Celil Altan, Abdullah Aküzüm, Nurcan Albayrak ve Yüksel Topal seçildiler. 

 

 
Kaçak Göçmenlere Dost Ablukası!
 
Geri Kabul Anlaşması'nın 1. Yılı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Vatandaşlarımız mutlaka sandığa gitmeli"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bütün vatandaşlarımızın sandığa ...
Dalgıç'tan Festival daveti
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Stresinizi atmak için Alaçatı Ot Festivali'ne gelin" dedi.
"Bu ülkenin tapusunu vermeyeceğiz"
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çeşme'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ...
 
Referanduma ''OT''lu mesaj
8'incisi düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali nedeniyle bilboardlara asılan ...
Ot Festivali Stant Listeleri Açıklandı
8. Alaçatı Ot Festivali'nde stant açmaya hak kazananların listesi açıklandı.
Ot Festivali Programı belli oldu
Çeşme Belediyesi'nin düzenleyeceği 8. Alaçatı Ot Festivali'nin programı açıklandı.
 
"Hayır" demek için geliyor
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkan ...
Kent Konseyi'nde mevzuat krizi
Çeşme Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında, salt çoğunluk sağlanamayınca mevzuat krizi çıktı.
Alaçatı Ot Festivali'nin teması: Isırgan
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği, Türkiye'nin sayılı festivalleri arasında ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri