Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
4 Nisan 2017 Salı - 08:01

"Vatandaşlarımız mutlaka sandığa gitmeli"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesi gerekir. Anayasa değişikliği için bir seçim yapıyorsak, herkesin sandığa gitmesi şart" dedi.

 Vatandaşlarımız mutlaka sandığa gitmeli

Bir bölge televizyonunun canlı yayın konuğu olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 16 Nisan referandumu hakkındaki görüşlerini açıkladı. Belediye Başkanı olarak, her gün yüzlerce vatandaşla birlikte olduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, "Partimin teşkilatı da her gün sokaklarda, ev ev çalışma yapılıyor. Çeşme'nin aydınlık yüzleri zaten referandumda neyin oylanacağını biliyorlar. Neden 'Hayır', neden 'Evet'in dışında, net bir şekilde rejim değişikliği ile ilgili bir oylama olduğunu biliyorlar. Getirilmek istenen rejim değişikliği, ülkemizin, parlamenter demokratik sistemden sapması demektir. Vatandaşlarımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

"Sürekli gerilim ayrışmaya yol açıyor"

Türkiye'nin şu andaki parlamenter yapısında, demokrasi yapısında sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Başkan Dalgıç, "Gerçekten çok fazla sıkıntı var. Bu sıkıntılar, belli yasalarla çözülebilir. Parlamenter sistemin daha iyi işlemesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gibi bazı kanunların irdelenmesi ve yeni düzenlemelerle bazı sıkıntıların önüne geçilmesi, çok çabuk olabilecek bir şeydir. Toplum da, vatandaş da gerçekten çok sıkıldı. Üç yıl içerisinde beş tane seçim yaşıyorsunuz. Ülkeye de yazık. 2014 ile 2017 arasında ülke olarak bol aksiyon yaşıyoruz. Gerçekten artık durulması gerekir. Bütün vatandaşlarımızın, el ele, omuz omuza olması gerekir. Sürekli bu gerilim ayrışmaya yol açıyor. Ülkemizin çok daha fazla birlikte olması gerektiği dönemlerden geçiyoruz. Toplumumuz, seçimlerden yoruldu" diye konuştu. 

"Herkesin 'Evet' diyebileceği Anayasa yapılmalı"

Anayasa değişikliklerinin, çok daha uzun sürelerle olması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Anayasa, mutlaka iyileştirilmeli, değiştirilmeli. 1982 Anayasası'nın sıkıntılarını biz de yaşadık. O dönemlerde biz de öğrenciydik. Yaşanan bütün sıkıntıların her parçasından bizim üzerimize gelen de vardır. Ama Anayasalar, öyle üç ayda, beş ayda düzenlenip de referanduma gidilecek yasalar değildir. Anayasa, ülkede yaşayan tüm kesimlerin uzlaşısı demektir. Bu uzlaşıyı sağladıktan sonra Anayasa değişikliğine gidilmelidir. Ükemizin bulunduğu Misak-ı Milli sınırları içerisinde, birçok dinsel, etnik gruplar var. Tüm vatandaşlarımızın haklarının korunabileceği, tümünü kucaklayabilecek, herkesin 'Evet' diyebileceği bir Anayasa çıkarmak gerekir. Maalesef gelinen noktada, bunun olmadığını hepimiz görüyoruz" şeklinde konuştu. 

"Rejim oylanırken söz söyleme yeri sandıktır"

16 Nisan'da bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesi gerektiğinin altını ısrarla çizen Başkan Dalgıç, "Anayasa değişikliği için bir seçim yapıyorsak, herkesin sandığa gitmesi şart. Herkesin kendince bir incelemesi, tahlili vardır. Bugünkü iletişim çağında herkes yapılmak istenen değişiklikler konusunda bilgi sahibi olmuştur. Çeşmemizin aydınlık bir yüzü var. Çeşme, demokratik, katılımcı, demokrasiye inanmış, Atatürk Devrim ve İlkelerini sahiplenen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkenin nereye gitmesi gerektiğini çok iyi bilen, bunu iyi okuyabilen bir yapıya sahiptir. Bu yapı nedeniyle Çeşme'nin aydınlık insanlarının sandığa gideceğinden hiçbir şüphem yok. Genel anlamda da, ülkedeki herkesin sandığa gitmesi gerekir. Referandumda, kendi geleceğimizi, rejimimizi oyluyoruz. Rejim oylanırken, herkesin söz söyleme hakkı vardır. Demokratik kurallara göre bu da sandıktır. 16 Nisan'daki oylamada, Sayın Cumhurbaşkanı zaten yerinde kalacak. Başbakan, Bakanlarımız ve Parlamento zaten yerinde kalacak. 2 yıl sonra devreye girebilecek bir değişikliğin de 2 yıl önceden oylanması da çok ilginçtir. Ben, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan her vatandaşımın doğru karar vereceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

"Güneşin aydınlığını Anadolu'ya yaymalıyız"

Babasının vefatından dolayı, partisinin çalışmalarına katılamadığını belirten Dalgıç, "Diğer illere ben de gidecektim. Özellikle de gitmeyi istiyordum. Hem oralardaki insanlarımızla buluşmayı, hem de bizim dağarcığımızda olanları ifade edebilmeyi çok istiyordum. Hep söylüyorum; güneş doğudan doğar. Bunu değiştirmek mümkün değildir ama, güneşi batıdan batışında yarattığı aydınlığı, bütün Anadolu'ya yaymamız gerekir. Saha çalışmaları içerisinde, hiç kimse kimseyi kırıcı şekilde davranmamalıdır. Hep uygulamaya çalışırım, kendi siyasal düşüncelerime ne kadar saygı gösterilmesini istiyorsam, karşımdaki siyasal fikirlere de saygı gösteririm. Demokratik kurallar içerisinde, fikirler eleştirilebilir. Birinin konuşturulmaması, birinin müziğinin kapatılması gibi davranışları kesinlikle doğru bulmuyorum. Çeşme olarak baktığımız zaman, Cumhuriyet gönüllüleri, 'Hayır'a kitlenmiş insanlar, büyük bir çoğunlukta. Sahada da çok daha fazla görünüyorlar. Türkiye'nin değişik yerlerinde çalışan birçok arkadaşımız var. Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda, gerçekten durumun iyi olduğunu görüyoruz. En ücra köşedeki vatandaşımıza,neyin ne olduğunu anlatmak gerekir. Ben, 16 Nisan'da sağ duyu diliyorum. Mutlaka, ama mutlaka sandığa gitmelerini istiyorum. Kendi bölgemiz içerisinde bunları kontrol edebiliyoruz. Çeşme'de insanlarımızın sandığa gitmeleri için gereken çalışmaları da yapıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 
Referandum için Paskalya turlarını iptal ettiler
 
Çeşme'de yelken heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç'tan Festival daveti
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Stresinizi atmak için Alaçatı Ot Festivali'ne gelin" dedi.
"Bu ülkenin tapusunu vermeyeceğiz"
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çeşme'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ...
Referanduma ''OT''lu mesaj
8'incisi düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali nedeniyle bilboardlara asılan ...
 
Ot Festivali Stant Listeleri Açıklandı
8. Alaçatı Ot Festivali'nde stant açmaya hak kazananların listesi açıklandı.
Ot Festivali Programı belli oldu
Çeşme Belediyesi'nin düzenleyeceği 8. Alaçatı Ot Festivali'nin programı açıklandı.
"Hayır" demek için geliyor
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkan ...
 
Kent Konseyi'nde mevzuat krizi
Çeşme Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında, salt çoğunluk sağlanamayınca mevzuat krizi çıktı.
Alaçatı Ot Festivali'nin teması: Isırgan
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği, Türkiye'nin sayılı festivalleri arasında ...
Dalgıç, "Otsuz bir dünyaya hayır !"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 8. Alaçatı Ot Festivali'ne sayılı ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri