Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
3 Nisan 2017 Pazartesi - 11:12

Dalgıç'tan Festival daveti

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Stresinizi atmak için Alaçatı Ot Festivali'ne gelin" dedi.

Dalgıç tan Festival daveti

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yoğun ülke ve dünya gündeminden bunalan herkese çağrıda bulunarak, "Tüm insanlarımızı, 6-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Alaçatı Ot Festivali'ni doya doya yaşamaya ve streslerini atmaya davet ediyorum" dedi. 

Bir bölge televizyonun canlı yayın programına konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek Alaçatı Ot Festivali'ne çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, "Çeşme, ülkemizin göz bebeklerinden biri. Ot Festivali, Çeşme için sezonun başlangıcı oluyor. Sezona hazırız. Önümüzdeki 2017 sezonunda, çok iyi durumda olacağımızı ifade ediyoruz. Tüm insanlarımızı, 6-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Alaçatı Ot Festivali'ni doya doya yaşamaya ve streslerini atmaya davet ediyorum. Ot Festivali'nde açılacak stantlardaki yiyecek çeşitlerini tatmak, söyleşilerde bilgilenmek, müzik dinletileriyle neşelenmek, Alaçatı'nın dar sokaklarında, güneşin alabildiğine ısıttığı taş evlerin arasında keyifli bir dört gün geçirmek üzere herkesi Çeşme'ye davet ediyoruz" diye konuştu.

"Festival için bütün Çeşme el ele verdi"

Ot Festivalimiz nedeniyle sezon başlangıcı olmasına rağmen bütün konaklama tesislerinin dolu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dalgıç, "Alaçatı Ot Festivali programımızı dolu dolu yaptık. Gelen konuklarımıza, sadece ot yemeklerini, salatalarını değil, doğamızda endemik olarak yetişen bütün bitkilerimizi, yenebilir otlarımızı tanıtmak, ayrıca bu endemik bitkilerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için farkındalık yaratmak amacındayız. Festivalimizin ana amaçlarından birisi budur. Festivalimizde gerçekleştirilecek söyleşilerde, otlarımızın korunması, nasıl toplamamız gerektiği, yenilebilir bitki çeşitleri hakkında hem bilimsel olarak hem de gastronomi olarak dört gün boyunca bilgilendirmeler yapılacak. Geçmiş Ot Festivallerimizden iyi bir deneyim edindik. Bölge halkı olarak da bütün Çeşme el ele vermiş durumda. Tüm Çeşmeliler, festival hazırlıklarını yapıyor. Bir önceki senenin aksayan, eksik yönlerini tamamlayarak yeni festivalimize hazırlanıyoruz. Festivalde, sakız ağacı dikimi, bitki çeşitlerimizin sergilendiği Uygulama Bahçesi ziyareti, bir önceki yıl yarışan yemeklerin tarifinin yer aldığı kitapların dağıtımı gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

"Gündemin gerginliğini dört gün boyunca unutalım"

Ot Festivali'nde her yıl bir bitkinin ana tema olarak belirlendiğini vurgulayan Başkan Dalgıç, "Ot Festivalimizin bu yıl ana teması 'Isırgan'. Ege bölgesinde, birçok vatandaşımız, ısırganın salatasını, böreklerini, yemeklerini yapıyor. Ayrıca Çayından gübresine kadar birçok kullanım şekli var. Ayrıca bu sene ilk defa, Çeşmemizden yetişen Ziraat Mühendisi bir kızımızın, bölgemizde yetişen otlarla ilgili hazırladığı bir kitapçık var. O kitabı da festivale gelen konuklarımıza vereceğiz. Herkesi, eğlencesiyle, dinletisiyle dopdolu hazırlanan programıyla, o güzel taş evlerin arasındaki dar sokaklarda, sımsıcak atmosferde dolaşmaya ve yaza merhaba demeye davet ediyoruz. Stresi, gündemin gerginliğini dört gün boyunca unutalım. Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin sayılı festivallerinden birisi haline geldi. Ülkemizin her yerinden Ot Festivali için turlar düzenleniyor. Bu Çeşme için çok güzel bir olay. Ülkemizin değişik bölgelerinden gelen insanlarla Çeşme'de kucaklaşmak çok güzel bir duygu" diye konuştu.

"Festival, önümüzdeki yıl uluslararası düzeye çıkacak"

Alaçatı Ot Festivali için Yunanistan'dan konukların geleceğini de açıklayan Dalgıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki yıl Alaçatı Ot Festivali'ni uluslararası düzeye çıkaracağız. Sekiz yıldır yapılan bu festivale, Çeşme'nin her köşesinden vatandaşımın katkısı var. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'in, yenilebilir endemik bitkiler programında da yer aldık. Bundan biz mutluluk duyuyoruz. Çok önemsediğim bir konu da şu; babaannem yaşında bir kadın mikrofonu alarak sahnede oy yemeğinin tarifini yapıyor. Toplumun o kadar sıcak kaynaşmasına neden oluyor ki. İnsanlarımızın Ot Festivali'nden mutlu anılarla ayrılması bizleri çok mutlu ediyor. Bazı aksayan yönlerimiz olabilir; trafik sıkışıklığı, otopark sorunu gibi. Ama bu sene bunlarla ilgili de önlemler aldık. Çeşme, çok güzel bir coğrafyada yer alıyor. Ot Festivali'ne geldiğinizde, Çeşme'nin her bölgesini gezip görebilirsiniz. Tekrar ifade ediyorum; herkesi sıkıntılarını dışarı atmaya, streslerinden sıyrılıp, ele ele vererek eğlenebileceğimiz bu güzel festivale davet ediyorum."

 

 
Senfoni’de, Cam Bardaklarla Müzik Gecesi…
 
TÜRSAB turizme dinamit döşedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bu ülkenin tapusunu vermeyeceğiz"
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çeşme'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ...
Referanduma ''OT''lu mesaj
8'incisi düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali nedeniyle bilboardlara asılan ...
Ot Festivali Stant Listeleri Açıklandı
8. Alaçatı Ot Festivali'nde stant açmaya hak kazananların listesi açıklandı.
 
Ot Festivali Programı belli oldu
Çeşme Belediyesi'nin düzenleyeceği 8. Alaçatı Ot Festivali'nin programı açıklandı.
"Hayır" demek için geliyor
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkan ...
Kent Konseyi'nde mevzuat krizi
Çeşme Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında, salt çoğunluk sağlanamayınca mevzuat krizi çıktı.
 
Alaçatı Ot Festivali'nin teması: Isırgan
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği, Türkiye'nin sayılı festivalleri arasında ...
Dalgıç, "Otsuz bir dünyaya hayır !"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 8. Alaçatı Ot Festivali'ne sayılı ...
Çeşme turizmine ‘OT’ dopingi
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir, Ot Festivali ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri