Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
3 Nisan 2017 Pazartesi - 10:48

TÜRSAB turizme dinamit döşedi

ETİK Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’ın turizm sektörüne dinamit döşediğini ve birliğin, turizmi baltalayan bir kurum olarak anılacağını ifade etti.

TÜRSAB turizme dinamit döşedi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ETİK Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’ın maalesef turizmi baltalayan bir kurum olarak anılacağını kaydetti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, düzenlediği basın toplantısında ETİK yönetim kurulu üyeleriyle birlikte konuyu değerlendirdi. Konaklama sektörünün temsilcisi Egeli turizmciler, son gelişmeler ışığında küresel online seyahat pazarının durumu ve ülke turizmine etkileri üzerine görüşlerini dile getirdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin açtığı davada, online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi. Ülke turizminin zor günler geçirdiği bir dönemde alınan bu karar, turizm sektöründe tartışmalara yol açtı.

Kordon Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen ETİK üyeleri mahkeme kararının ülke adına ve turizm sektörüne kazanç değil aksine kayıp yaşattıklarını vurguladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ETİK Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’ın maalesef turizmi baltalayan bir kurum olarak anılacağını kaydetti.

İşler, TÜRSAB ile kardeş kuruluş olduklarını fakat mevcut yönetimin günümüz koşullarına adapte olamadığını aktardı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin açtığı davada, online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmesinin özellikle iç turizmi canlandırma girişimlerine de balta vurduğunu aktaran ETİK Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB’a çağrıda bulunarak, “Haksız rekabet doğruyor kisvesi ile değil, kendinizi yenileyerek sektöre katkı verin” dedi.

İşler, “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin açtığı davada, online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi. Ülke turizminin zor günler geçirdiği bir dönemde alınan bu karar, turizm sektöründe tartışmalara yol açtı.
Basın ile bir araya gelen İşler, son gelişmeler ışığında on -line seyahat pazarı ve Türkiye’yi ele alarak, booking. Com’a açılan davanın TÜRSAB’ın ne kadar yeniliklerden uzak olduğunun da iyi bir örneği olduğunu söyledi.

Dünyada turizm sektöründe online Pazar büyüklüğünün 2016 yılında 594 milyar dolar olduğunu söyleyen ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Bu

pazarın 2020 hedefi 817 milyar dolar, bu büyüme hızını başka pazarda bulamazsın. Demek ki online pazarı hayatımıza daha çok girecek. Booking.com da otelci ile müşteri birebir görüşüyor. Platform sadece alıcı ile satıcıyı buluşturuyor. Bunu biz haksız bir platform olarak değil, adaletli bir platform olarak görüyoruz. Bu platformda en küçük işletme dahi kendine yer bulabiliyor “dedi.

“TÜRSAB bahaneye sığınıyor”

Türkiye'de herhangi bir vergi ödemediğine dikkati çekerek, acentaların yaptığı her iş için vergi ödediğini, bu portalın ise bir kuruş dahi vergi vermediğini, haksız rekabetin temelini de bunun oluşturduğu bahaneden öte olmadığının altını çizen İşler, “Vergi olayı tamamen Maliye Bakanlığı'nın konusu. Haksız rekabete yol açması da Rekabet Kurulu’nu ilgilendiren bir olay. Bu davranış turizm sektörünün altına dinamit koymaktan öteye gidemez” dedi.

Seyahat acenteleri güncellenmeli

Öte yandan bu firmanın Hollanda değil, ABD menşeili bir firma olduğuna da değinen İşler, “"Booking.com, Türkiye'deki satışlardan elde ettiği gelirden devlete vergi vermiyor, fahiş komisyonlar alıyor ve seyahat acentelerinin pazarını elinden alıyor. Dolayısıyla karşımızda dünyada 9,2 milyar dolarlık satışı bulunan, Google gibi arama motorlarının da içinde bulunduğu dev bir platform var. Pazarda bu şirketten sonra Expedia ve Ctrip firmaları da oldukça etkin. Booking.com engellenirse başka bir online platform pazara girer, çözüm bu değil. Turizmde zor bir dönemden geçtiğimiz, tam çarkları yağlayacağımız bir dönemde bu karar olumsuz etki yapar. Bu problem, portalın bir an önce Türkiye'de acente açarak vergi ödemesi ve seyahat acentelerinin çalışmalarını düzenleyen kanunda değişiklik yapılmasıyla çözülebilir" diye konuştu.

Kararın ülkeye fayda getirmekten ziyade turizm sektörünün altına dinamit döşediğini tekrarlayan İşler, “Kim kazanıyor, en yakınımızdaki Yunan Adaları kazanıyor. Uçakların yüzde 67’si, konaklamanın da yüzde 55’i dijital platformlardan sağlanıyor. Çağdışı kararlar ile TÜRSAB kendine, üyelerine ve sektöre darbe yapıyor” diye konuştu.

 
Dalgıç'tan Festival daveti
 
Referandum için Paskalya turlarını iptal ettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeli sığınmacı kendini yaktı!
Yunanistan'ın Sakız Adası'nda, sınır dışı edileceğini öğrenince sinir ...
Booking.com'un faaliyeti durduruldu
İnternet sitesi üzerinden otel rezervasyonları yapan Booking.com'un Türkiye'deki ...
Son 3 ayda 12 kişi hayatını kaybetti
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2017 yılı son 3 aylık raporu yayınlandı.
 
'Acil' koduyla havalandılar
Aydın'ın Kuşadası ilçesi'nde yaşanan kaçak göçmen faciasında kayıpları ...
Ege'de kaçak göçmen faciası: 11 ölü 4 kayıp
Aydın'ın Kuşadası ilesi Davutlar, Güzelçamlı mevki açıklarında meydana ...
''Türkiye ve Yunanistan ilişkileri örnek gösterilmelidir!''
Yunanistan Ulusal Günü’nde konuşan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro ...
 
Şok ölüm!
İzmir'in Konak İlçesi'ndeki evinde fenalaşan gazeteci, 55 yaşındaki Tayfun ...
Saygıyla anıyoruz
Tam 102 yıl önce yaşandı bu destansı savaş...Ölüm kusan çelik namlulu ...
Başkan Kocaoğlu Çeşme'de kentsel dönüşüm zirvesinde konuştu
Başkan Kocaoğlu zirvede yaptığı konuşmada, "Dönüşüm için ihtisas mahkemeleri kurulsun" dedi.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri