Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
30 Mayıs 2018 Çarşamba - 08:56

Turizm ateşi İzmir'de yanacak

Son 3 yıldır Kuşadası'nda düzenlenen HORECA Uluslararası Otel Ekipmanları Fuarı ile Ev Dışı Tüketim Fuarı artık Fuar İzmir'de düzenlenecek. Bünyesinde gastronomi özel bölümüyle büyük ilgi çeken fuarlar, Türkiye Otelciler Federasyonu ve ETİK desteğiyle gerçekleştirilecek.

Turizm ateşi İzmir de yanacak

Türkiye'de turizm kalbi İzmir'de atacak. Bir milyon kişiye aşkın istihdam gücüyle Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde ilk kez İzmir'de HORECA Fair Uluslarası Otel Ekipmanları Fuarı ile HORECA Fair Ev Dışı Tüketim Fuarı düzenlenecek. Fuar nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanındaki oteller, satın almalar için İzmir'e çıkarma yapacak. Fuar aynı zamanda lezzet şovuna da ev sahipliği yapacak. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “İzmir’in Türkiye’nin Barcelona’sı olması işten bile değil. Müthiş bir potansiyeli var. Bu fuar, hem konaklama sektörüne, hem gastronomiye hem de Türkiye'nin marka değerine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Son 3 yıldır GL Platform Fuarcılık tarafından Kuşadası'nda düzenlenen her iki fuar, önümüzeki yıl 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Fuar nedeniyle İzmir, Türkiye genelindeki otellerin çıkarmasına sahne olacak. Otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak olan fuar, aynı zamanda lezzet şovlarına da ev sahipliği yapacak.



TÜRKİYE'NİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK
Fuar, turizm sektörünün en önemli çatı kuruluşu TÜROFED ve ETİK işbirliğinde gerçekleştirilecek. Çeşme Boyalık Beach Hotel’de düzenlenen toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İzmir'in Türkiye'nin en önemli turizm markalarından biri olduğuna dikkat çekti. Ayvalık, Dikili, Bergama, Foça, Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris'i de içine alan bölgenin lokomotif şehri olarak İzmir'i işaret eden Ayık “Bu fuar, Türkiye'nin en dinamik bölgesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Fuar İzmir'i seçmelerinin tesadüf olmadığını belirten Ayık, “İzmir neden bir Barselona olmasın. Çok güçlü bir potansiyele sahip. Bu fuar işte bu potansiyelin gözler önüne serilmesine yardımcı olacak. Sadece konaklama sektörünü değil, fuar içeriğinde yer alacak gastronomi etkinlikleriyle Türkiye'nin marka değerini, mutfağımızın marka değerini yükseltecek bir fuar olacak” dedi.

BU FUAR HER ŞEYİ AYAĞINIZA GETİRECEK
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler ise Ege'nin böyle bir fuara ihtiyacı olduğunu söyledi. Antalya'nın 500 bin yatak kapasitesine sahip olmasına karşın, Ege'nin 600 bin yatak kapasitesiyle dikkat çektiğini belirten İşler, “Ege'deki konaklama sektörü, mal tedariği için Antalya ya da İstanbul'daki fuarlara gidiyordu. Oysa şimdi çok daha kolay ulaşılabilir bir fuarları olacak. Bu fuarın, Türkiye'nin en önemli fuarcılık çalışmalarından biri olacağından şüphemiz yok” dedi. Fuarın sadece Ege'yi değil, Yunanistan'ın turistik adalarını da doğrudan ilgilendirdiğini söyleyen İşler, “Adalardaki tesislerin de ciddi otel ekipmana ihtiyacı var. Bu işletmeler anakara Yunanistan'dan tedariklerini getirtirken büyük maliyetlere katlanıyorlar. Oysa hemen karşılarındaki İzmir'de düzenlenecek bu fuardan almaları onlar için de büyük avantaj olacaktır” dedi.



SÜRPRİZİ BOL FUAR
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın son 3 yıldır düzenlendiği Kuşadası'nda büyük ilgi gördüğünü belirterek “Artık sektörün nabzı İzmir'de atacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek alıcılarla, katılımcı firmalar biraraya gelecek. 2019 ve 2020 yıllarında 6 milyon turist ağırlaması beklenen Ege Bölgesi için bu fuar, her açıdan önemli olacak. Sektörün yol haritasının belirlenmesi açısından sektörün önemli isimleri düzenlenecek panellere konuşmacı olarak katılacak. Gastronomi bölümünde dünyanın dört bir yanından binlerce aşçıyı ağırlayacak. Tam bir lezzet şöleni yaşanacak” diye konutu. Gül Ceylan, fuarla ilgili hazırlık çalışmaların sürdüğünü hem katılımcılara hem ziyaretçilere sürprizleri olduğunu söyledi. Toplantıda, TÜROFED ve ETİK ile GL Platform arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

 
Klasik otomobiller Alaçatı'da yarışacak
 
Taşıma kooperatifleri Büyükşehir çatısı altında çalışacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZTAV’dan Avrupa hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyon lira kaynak aktardığı İZTAV, ...
Çeşme ITB Şangay Fuarı’nda
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Boyalık Otel Genel ...
"Çeşmeli" Norveçliler, bağımsızlık günlerini kutladılar
Uzun yıllardır Çeşme'de yaşayan Norveçliler, 17 Mayıs bağımsızlık günlerini, ...
 
Mavi Bayraklı Plajları ile Çeşme sizi bekliyor!
Ramazan’ın başlaması ile birlikte turizm acentalarında da bayram hareketliliği ...
Çeşme Marina yeni sezona “Merhaba” dedi
IC Çeşme Marina, 2018-2019 sezonuna düzenlediği parti ile “Merhaba” dedi.
Alaçatı'da “75 desibel” deklarasyonu
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, “75 desibel ile hem eğlence ...
 
“Atılacak her adım Barış için katkı olsun”
Çeşme Esnaf Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği’nin ...
Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi gerçekleştirildi
Çeşme Alaçatı Havalimanı projesi ihalesini Terminal Yapı AŞ kazandı
Foça'da iki yaka buluştu!
42. Turizm Haftası kapsamında Foça’da ‘Turizmde Türk-Yunan Sınır Ötesi ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri