Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>TURİZM
22 Nisan 2018 Pazar - 21:50

“Atılacak her adım Barış için katkı olsun”

Çeşme Esnaf Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği’nin 6 yıl önce başlattı ‘Kardeşleşme Projesi’nin bu yılki ikinci ayağı Yunanistan’ın Sakız Adası’nda gerçekleştirildi.

“Atılacak her adım Barış için katkı olsun”

Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Tzotis Apostolos, Gümrük Müdürü Haris Gialouris ile Liman Gümrük Sorumlusu Semira Charokopou,  Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis, Ticaret Odası 2. Başkanı Kostas Vezeris, Sakız Adası Turizm Ofis Müdürü Rena Pagou Damigou,  Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü ve Kardeşleşme Projesi’ni hayata geçiren Mustafa Cenger ile yönetim kurulu üyeleri, İzmir Esnaf Odası Başkan vekili Selahattin Arslan ile İESOB Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Demir ile çok sayıda davetli katıldı.

İki ülke arasında 2012 yılında hayata geçen ‘Kardeşleşme Projesi’nin ikici ayağında bir araya gelen taraflar gece boyunca ‘Barış ve Dostluk’ mesajı verdiler.

Karfas Sea Otel’in konaklama sponsoru olduğu gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis, “ İki ülke halkları olarak 28 Nisan 2012 yılında ilk toplantımızı gerçekleştirerek bu güzel projeyi hayata geçirdik. Bu yola kardeşim olarak gördüğüm Mustafa Cenger ile başladık ve bir diğer kardeşim olarak gördüğüm Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü ile devam ediyoruz. Burada hep beraber 6 yıldır yoldaşlık ediyoruz. Bu süreçte turizm ve kültürel anlamda birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bizler şanslı insanlarız çünkü Ege’nin  rüzgarı bizleri daha da birbirimize yakınlaştırıyor. Son 6 yıl boyunca geliştirdiğimiz dostluklar için sizlere çok teşekkür ediyorum. Ortak projemizin devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu projenin yaşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü ise Çeşme ve Sakız Adası’ndaki işbirliğine vurgu yaparak, “ Çeşme Sakız’da bulunan ailemle tekrar bir araya gelmekten çok mutluyum. Bizler beraber olmanın ötesinde turizm ve kültürel etkinliklerle neler yapabileceğimizi herkese gösteriyoruz. Tüm dünyada bir kriz yaşanırkeni bu sıcak denizde, bu güzel güneş altında iki ülke adına her attığımız adımın ‘Barış’, her attığımız adımın ‘Huzur’ olmasını diliyorum, her atılan adımın ‘Mutluluk’ getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Köfüncü, yeni projeleri arasında ‘Genç Aşçılar Buluşuyor’ adı altında iki ülkenin Gastronomi eğitimi veren okulöğrencilerini buluşturmak olduğunu da sözlerime ekleyerek, “ Ege’nin mutfakları ile ünlü iki yakası Türkiye ve Yunanistan’ın öğrencilerini bir araya getireceğiz. Önümüzdeki yıl uluslararası düzeyde yapmayı planladığımız bu etkinlikte

Türk ve Yunanlı öğrenciler, gastronomi alanında beraber olacaklar. Çeşme Esnaf ve Sanatlarlar Odası olarak bu birlikteliğin daha da büyüyeceğine inancım sonsuz. Geçmişte Mustafa Cenger ile başlayan bu birlikteliğin arasına bir sınır koymadan devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sakız Belediyesi Başkan Yardımcısı Tzotis Apostolos da gerçekleştirdiği konuşmasında Türk heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “ Bu güzel ve anlamlı işbirliğinin temeli bize yansıttığınız sıcaklıktan kaynaklanıyor. Hepimiz barışa doğru koşuyoruz. Bu dostluk ortamını Sakız Belediyesi sizlerle paylaşıyor. Burada adamızda bulunmanızdan ve sizleri ağırlamaktan dolayı son derece memnunuz” dedi.  

Sakız Adası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kostas Vezeris ise konuşmasına Türkçe ‘Sakız Adası’na hoşgeldiniz’ başladı. Veziris, Çeşme ve Sakız’ın geçmişten gelen çok güzel ilişkileri olduğunu belirterek, “ Burada bize düşen görev bu ilişkilerin güzelliğini ve devamını sağlamak. Bu güzelliği Avrupa ve Dünya’ya göstermek için işbirliğine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Kardeşleşme Projesi’ kapsamında davetlilere seslenen Mustafa Cenger ise 2012 yılında hayata geçirdikleri projenin her geçen yıl daha da kapsamlı hale geldiğini belirterek, “ Neredeyse bütün dünya birbirleri ile kavga ederken bizler dost olmayı, kardeş olmayı seçtik. Turizm fuarlarında beraber yer aldık ve hedefimiz doğrultusunda yürüdük. Bu projeye şimdi çok daha fazla ihtiyacımız var. Bu kapsamda her zaman üzerime düşeni yapmaya hazırım. Bu proje inşallah nesiller boyu devam edecek” diyerek duygularını dile getirdi.

Gece, plaket töreni ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

 
Turnuvanın şampiyonu Reisdere oldu
 
Festivaller kenti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi gerçekleştirildi
Çeşme Alaçatı Havalimanı projesi ihalesini Terminal Yapı AŞ kazandı
Foça'da iki yaka buluştu!
42. Turizm Haftası kapsamında Foça’da ‘Turizmde Türk-Yunan Sınır Ötesi ...
Masada turizm var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl İzmir'e ...
 
İzmir tanıtımı için 3 milyon lira
İzmir Tanıtım Vakfı’nın da başkanlığını yürüten İzmir Büyükşehir Belediye ...
Genç Turizmciler meydanda yarışacaklar
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin organize ettiği "4. Genç Turizmciler ...
53 kruvaziyer gemisi Çeşme'ye gelecek
2018 Yaz sezonunda 53 kruvaziyer gemisi Ulusoy Çeşme Limanı'nı ziyaret edecek.
 
Sığacık Samos seferleri 20 Nisan'da başlıyor
İlkbaharın gelmesiyle birlikte Seferihisar Sığacık'tan Yunanistan'ın Samos ...
Turizm elçisine dost vedası!
Çeşme Turizm İlçe Tanıtım Bürosu’ndan emekli olan Aynur Aksoy için mesai ...
Moskova’da Çeşme Rüzgarı!
Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Trade Fuarı’nda düzenlenen ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri