Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
26 Nisan 2018 Perşembe - 07:00

Alaçatı'da “75 desibel” deklarasyonu

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, “75 desibel ile hem eğlence hem huzur ikisi bir arada şahane bir tatil sunacağız. İşletmelere de diyoruz ki mekanınız ses getirsin, gürültünüz değil” dedi.

Alaçatı da “75 desibel” deklarasyonu

Turizm cenneti Alaçatı'da geçen yılların en çok tartışan konularından gürültü kirliliği için bu yıl sezon öncesinde önemli bir adım atıldı. 135 işletmeyi çatısı altında bulunduran Alaçatı Turizm Derneği, yayınladığı deklarasyonla 75 desibel üzerine çıkılmayacağını açıkladı. ?

Çeşme’nin kalbi, taş evleri ve begonvilli sokaklarıyla yerli yabancı ziyaretçilerin göz bebeği Alaçatı, bu sezon yüksek sese geçit vermeyecek. Alaçatı Turizm Derneği tarafından başlatılan #alacati75desibel projesiyle eğlence ve huzur bir arada sunulacak.

The New York Times’ın yeryüzünde görülmesi gereken 10 yer sıralamasında 8. sıraya koyduğu Alaçatı, yaz sezonuna “75 desibel” müzik anlayışıyla damga vuracak. Alaçatı Turizm Derneği tarafından Çeşme Belediyesi desteğiyle hayata geçirilen #alacati75desibel projesiyle turizm cenneti hem huzurun hem de eğlencenini yine değişmeyen adresi olacak. Projenin kamuoyuna tanıtımı için dün Köşe Kahve’de Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, #alacati75desibel Proje Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Sema Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynep Boneval, Mahmut Etkin ile Esra Koçdemir tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Dernek Başkanı Korkut Denizeri, Türk turizminin gözbebeği Alaçatı'nın sektörde ihmal edilen “korumacı turizmin” önderi olduğuna dikkat çekerek, “Otellerimizden plajlarımıza, kafelerimizden komşuluk ilişkilerimize kadar Alaçatı, Türk turizminde özlenen tablonun sergilendiği belki de tek yerdir. Alaçatı'da yaşanan tatilin unutulmamasının nedeni de budur” dedi.



BURASI ALAÇATI


Başlattıkları #alacati75desibe projesiyle yine bir önderlik yaptıklarını söyleyen Denizeri, “Turizm merkezlerinde özellikle de hepimizin ortak yaşam alanı olan sokaklarımıza taşan aşırı ses ve eğlence, gürültü kirliliği yaratıyor. Bu da turizm kalitesinin düşmesine neden oluyor. Alaçatı zaten yüksek sese karşı örnek bir tavır sergiliyor. Belediyemiz başta olmak üzere Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bu konuda da ellerini taşın altına koyarak çalışıyor. Bu projeyle de 135 işletmemiz, Alaçatı'nın ortak kullanım alanı olan sokaklarda 75 desibel üzerinde müzik yayını yapmayacak. Çünkü burası Alaçatı. Burada selam veririz, rahatsızlık değil. Burada müzik yaparız gürültü değil. Burası Alaçatı ve bizler burada keyif çatarız kaş değil” dedi.



HUZURLU TATİL HERKESİN HAKKI


#alacati75desibel Proje Direktörü Sema Aydın, proje için ses mühendislerine danıştıklarını, belirledikleri 75 desibel ses şiddetinin, titiz çalışmalar sonrası belirlendiğini söyledi. Huzurlu bir tatilin herkesin hakkı olduğunu belirten Aydın, projenin 3 ayağı bulunduğuna dikkat çekti. Aydın, bunlardan ilkinin işletmeleri kapsadığını belirterek “Derneğimize üye olan 135 işletmeyi, ortak kullanım alanı olan sokaklarda 75 desibel kuralına uymaya davet ediyoruz. Üye olmayan işletmelere yönelik farkındalık yaratmak için uyarıcı nitelikte afiş tasarladık ve sloganımızı ‘Mekânın ses getirsin, gürültün değil’ olarak belirledik. Diğer işletmeleri de bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz” dedi.



75 DESİBEL ÜZERİ SAĞLIĞI BOZUYOR


Çözümün ikinci ayağını Alaçatı sakinleri ile Alaçatı'ya gelen misafirlerin oluşturduğunu söyleyen Aydın, “Yüksek sese karşı hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Çünkü 75 desibel üzeri sese sürekli maruz kalmanın insan sağlığına olumsuz etkileri var. Solunumun hızlanmasına, beyindeki basıncın azalmasına ve kalp atışında değişime neden oluyor. Biz Alaçatı'mıza gelen misafirlerimizin de bu olumsuzlukların bilincinde olmasını istiyoruz” dedi.



GÜRÜLTÜ YAPAN TEŞHİR EDİLECEK


Projenin üçüncü ayağını ise olumlu ve olumsuz örneklerin #alacati75desibel etiketiyle sosyal medyada teşhir edilmesi olarak plandıklarını ifade eden Aydın, “Toplumsal duyarlılığı artırmak için sloganımıza örnek oluşturacak olumlu ve olumsuz görüntüleri sosyal medya mecralarınızda #alacati75desibel etiketi ile kullanmanızı bekliyoruz. Gece 01.00'den itibaren ise hiçbir mekandan müzik yayının dışarıyla yansımaması kanununa uyulmasını istiyoruz. Mekanlarda müzik yapılmasına karşı değiliz.Yeter ki başkalarını rahatsız etmesin. Alaçatı hepimizin. Burada 60 desibel de sohbet eder, 50 desibel de yağmuru izler, 30 desibel de fısıltı ile sırlarımızı paylaşır, 0 desibel de iç sesimizi dinleriz” dedi.

 
Dünya Dans Günü Zumba ile kutlanacak
 
Çeşme’de Tekneler Çocuklar için yarıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Atılacak her adım Barış için katkı olsun”
Çeşme Esnaf Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği’nin ...
Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi gerçekleştirildi
Çeşme Alaçatı Havalimanı projesi ihalesini Terminal Yapı AŞ kazandı
Foça'da iki yaka buluştu!
42. Turizm Haftası kapsamında Foça’da ‘Turizmde Türk-Yunan Sınır Ötesi ...
 
Masada turizm var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl İzmir'e ...
İzmir tanıtımı için 3 milyon lira
İzmir Tanıtım Vakfı’nın da başkanlığını yürüten İzmir Büyükşehir Belediye ...
Genç Turizmciler meydanda yarışacaklar
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin organize ettiği "4. Genç Turizmciler ...
 
53 kruvaziyer gemisi Çeşme'ye gelecek
2018 Yaz sezonunda 53 kruvaziyer gemisi Ulusoy Çeşme Limanı'nı ziyaret edecek.
Sığacık Samos seferleri 20 Nisan'da başlıyor
İlkbaharın gelmesiyle birlikte Seferihisar Sığacık'tan Yunanistan'ın Samos ...
Turizm elçisine dost vedası!
Çeşme Turizm İlçe Tanıtım Bürosu’ndan emekli olan Aynur Aksoy için mesai ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri