Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>TURİZM
12 Mayıs 2018 Cumartesi - 09:54

Çeşme Marina yeni sezona “Merhaba” dedi

IC Çeşme Marina, 2018-2019 sezonuna düzenlediği parti ile “Merhaba” dedi.

Çeşme Marina yeni sezona “Merhaba” dedi

Çeşme’nin hayranlık uyandıran manzarası ve Marina’nın büyülü atmosferinde doyasıya eğlenen davetliler, gece boyunca Özge Merç Quartet’in eşsiz müzik tınılarıyla keyifli anlar yaşadı.

Gece; Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, Çeşme Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üst Teğmen Önder Bulut, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü’nün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“Sizlerin destekleriyle yolumuza devam ediyoruz”

Tüm misafirleri selamlayan IC Holding Ceo’su Semih Ergür, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan’ı başarılarından dolayı kutlayarak, “Burası bizim için çok önemi bir proje. Diğer projelerimiz içinde büyüklük olarak baktığımızda çok büyük olmayabilir ama kesinlikle çok önemli ve göz önünde olan bir proje. Sizlerin de katkı ve destekleriyle yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda var olan istekleri de yerine getirmeye çalışarak buranın bir numaralı yer olmasını sürdürmeye çalışacağız” diyen Ergür, tüm davetlilere iyi eğlenceler dileyerek konuşmasını noktaladı.

Yeni projeler Marina’da hayat buluyor

Marina’nın geçen sezon aldığı ödülleri hatırlatarak konuşmasına başlayan Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ise, “Geçen sezon aldığımız ödüllerin başında ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’ geliyor. Dünyada ilk defa bir marina bu ödüle layık görüldü. Aynı zamanda geçen sene yine dünyada bir ilk olan Çeşme Open Satranç Turnuvası’nda denizde bir platform kurarak üstünde iki ustanın gösteri karşılaşmasına ev sahipliği yaptık. Sakız Adası ve Çeşme arasında Ege Açık Deniz Yat Kulübü ve Arkas Holding ile işbirliği içerisinde geçtiğimiz Ağustos ayında Arkas Aegean Link Yarışı’nı gerçekleştirdik. Bu yıl yine Arkas Aegean Link Regetta’yı Ağustos ayının son haftası gerçekleştireceğiz” dedi. 2018 yılında birçok kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde, özellikle sürdürülebilir çevre alanında, yeni projelere imza atacaklarının da müjdesini veren Can Akaltan, DEÜ ve Aqua Grup ile ortaklaşa bir midye projesi başlattıklarını ifade etti. “Bu proje ile deniz suyu kalitemizi doğal yollarla arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu tekniği bütün dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz” diyen Akalın, Zorlu Holding ile işbirliği çerçevesinde Türkiye marinalarında ilk ve Çeşme’de tek ‘Elektrikli Araç Şarj İstasyonu’nu gelecek yıl kuracaklarını ifade etti.

 “Sezonun dolu dolu geçmesini temenni ediyorum”

Sezona Merhaba partisinde kısa bir konuşma yapan Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ise, “Yazın ilk açılış günlerini burada, Çeşme’de gerçekleştiriyoruz. Bundan kısa bir süre önce yaklaşık bir milyon kişi ile Alaçatı Ot Festivali ile Çeşme sezona merhaba dedi. Şimdi de Çeşme Marina’nın ‘Sezona Merhaba’ partisinde bir aradayız. Bu organizasyonla bizleri bir araya getiren Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan’a teşekkür ediyorum. Yaza merhaba dedik ama kışı da birlikte geçirdik. Çeşme Marina olarak sosyal faaliyetlerin yanı sıra yat ve yelken yarışları, Çeşme’yi Türkiye’ye ve dünyaya tanıttı. Bu başarılarından dolayı Çeşme Marina’yı ayrıca tebrik etmek istiyorum. 2018 sezonumuzun da dolu dolu geçmesini temenni ediyorum” dedi.

765 tekne Çeşme’de Türk Bayrağı’na geçti

Son olarak tüm protokol üyelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman da “Liman Başkanı olarak sizlerle bir gururu paylaşmak istiyorum. 27 Aralık 2017 tarihinde 670 sayılı kanunla yabancı bayraktan Türk bayrağına geçişle ilgili bir kanun yayımlandı. Bu kanun yabancı bayraklı, Türk sahipli teknelerin Türk bayrağına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen bir kanundu. Bu kanun kapsamında yaklaşık olarak 765 tekneyi Çeşme’de Türk bayrağına geçirdik. Özellikle yatçılarımızı bu konuda tebrik ediyorum. Türk bayrağı artık teknelerimizde sallanmaya devam edecek. Marina’mızda da sayısı elliyi bulan teknelerimiz var. Onların da Türk bayrağına geçmeleri en büyük temennimiz. Bu sayıyla Çeşme Liman Başkanlığı, İstanbul Liman Başkanlığı ve Bodrum Liman Başkanlığı’ndan sonra Türk bayrağına geçen tekne sayısı en yüksek olan üçüncü liman oldu. Yabancı bayraklı olan yaklaşık 250 teknemiz daha var. Bizim en büyük isteğimiz bu teknelerimizin tümünün Türk bayrağına geçmesi. Çeşme Liman Başkanlığı olarak bu konuda yatçılarımıza tüm kolaylıkları sağlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 
CHP'li Oran, “Sıkılmak ne kelime, millet sizden bıktı!”
 
Başhekim Birol, Hemşireler Günü'nü kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'da “75 desibel” deklarasyonu
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, “75 desibel ile hem eğlence ...
“Atılacak her adım Barış için katkı olsun”
Çeşme Esnaf Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği’nin ...
Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi gerçekleştirildi
Çeşme Alaçatı Havalimanı projesi ihalesini Terminal Yapı AŞ kazandı
 
Foça'da iki yaka buluştu!
42. Turizm Haftası kapsamında Foça’da ‘Turizmde Türk-Yunan Sınır Ötesi ...
Masada turizm var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl İzmir'e ...
İzmir tanıtımı için 3 milyon lira
İzmir Tanıtım Vakfı’nın da başkanlığını yürüten İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Genç Turizmciler meydanda yarışacaklar
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin organize ettiği "4. Genç Turizmciler ...
53 kruvaziyer gemisi Çeşme'ye gelecek
2018 Yaz sezonunda 53 kruvaziyer gemisi Ulusoy Çeşme Limanı'nı ziyaret edecek.
Sığacık Samos seferleri 20 Nisan'da başlıyor
İlkbaharın gelmesiyle birlikte Seferihisar Sığacık'tan Yunanistan'ın Samos ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri