Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2018 Pazar - 13:24

Tuncay Özkan, "Biz kazanacağız, hesap soracağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'nin birbiriyle kenetlenmiş, sıkı bir yumruk olduğunu söyleyerek, "Kiminle sandık gasbına dayalı ittifaklarını kurarlarsa kursunlar, biz kazanacağız, sonra da hesap soracağız" dedi.

Tuncay Özkan,  Biz kazanacağız, hesap soracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP Çeşme İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü'nün de eşlik ettiği ziyaret sırasında, çok sayıda partili de parti binasında toplandı. 

Konukları parti binasında ağırlayan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın geçmiş dönemde milyonlarca insanın katıldığı büyük Cumhuriyet mitinglerini gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Hemen arkasından da Ergenekon kumpası ile zindana atıldı. Tuncay Özkan, o Cumhuriyet mitinglerinde, AKP'yi beraber kurdukları, şimdi küstükleri büyük ortakları FETÖ hakkında uyarılarda bulunmuştu. Tuncay Özkan, Ergenekon zindanlarından çıktı, geldi ve İzmirimiz'in milletvekili oldu. CHP'nin son kurultayında da, listeleri delerek Parti Meclisi'ne seçildi ve Genel Başkanımızın takdiri ile Genel Başkan Yardımcımız oldu. Mustafa Kemal'in askeri Tuncay Özkan ile yıllardır beraber yürümekten şeref duyuyorum" diye konuştu. 

"Biz kazanıp, parlamenter sistemi geri getireceğiz"

Parti binasında toplanan partililere bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, AKP'nin  bütün iletişim kanallarını, televizyonları ele geçirdiklerini, sürekli propaganda yaptığını vurgulayarak, " 'Siz kaybedeceksiniz, siz şöylesiniz, siz böylesiniz, siz içinizde kavga ediyorsunuz' diyorlar. Kimseyle kavga ettiğimiz yok. Birbirimizle kenetlenmiş, sıkı bir yumruğuz. Kafalarına ineceğiz. Yerel seçimde biz kazanacağız. Milletvekili seçiminde biz kazanacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de biz kazanıp, bu ucube sistemi yeniden parlamenter demokratik sisteme getireceğiz. Yanlarına kimi alırlarsa alsınlar, kiminle sandık gasbına dayalı ittifaklarını kurarlarsa kursunlar, biz kazanacağız. 'Mühürsüz oyu geçerli kılacağız' diyor, 'İki oy pusulasını bir zarfa koyacağız' diyor, 'Mühürü nereye basarsa bassın geçerli sayacağız' diyor, 'Üstüne çizik de atsan geçerli sayacağız' diyor. Ateş bacayı sarmış. Korkuyla, umutsuzlukla bunları yapıyorlar. Suya düşmüşler, yılana sarılıyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok. Yaptıkları yanlışların cezasını, bu halk sandıkta kesecek. Sonra da biz hesap soracağız. Böyle bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

"Kurultaylar bizleri zayıflatmaz, güçlendirir"

İnanç içinde, omuz omuza, sımsıkı yumruk olunması gerektiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, "Birbirimize olan inancımızı asla sarsmayacağız. Bir kurultay yaşadık. Yapılan seçim sonucunda yeni parti yapımız oluştu. Bu parti yapısı, şimdi tüzükle ilgili düzenleme yaparak kurultayımıza sunacak. Bunlar, bizleri zayıflatan şeyler değil. Tam aksine bizi güçlendirecek. CHP için kurultay demek, demokrasi demek. Taraflar karşı karşıya geliyorlar, görüşlerini açıklıyorlar, sonuçta yeni bir yapı ortaya çıkıyor. Tez, anti tez, sentez. Tüzükte de aynı şeyi yaşayacağız. 'Sizde her kafadan bir ses çıkıyor' diyorlar. Bizde her kafadan bir ses çıkmıyor. Bizde herkesin bir fikri var. Bizde herkeste, bu ülkeye dair bir sevda var. Ortaya döküyor. Televizyonlara çıkıyorlar, papağan gibi aynı şeyleri söylüyorlar. Bunların hangisi demokrat? Hangilerinde demokrasiye dair izler var? Biz kendi içimizde çok sesliliği, demokratik kuralları, hukukun üstünlüğünü, birbirimize saygı ve sevgiyi sonuna kadar yaşatıyoruz. Bizim her kurultayımız, heyecanlı ve tartışmalı geçer. Kazanan Genel Başkanımız da, diğer arkadaşımız da, bizim partimizin güçlü unsurlarıdır. Biz onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz, her kurultaydan güçlenerek çıkarız" diye belirtti. 

"Bir dip dalgası geliyor"

Bütün plan ve programlarını AKP'yi yenmek üzerine yaptıklarını vurgulayan Özkan, "Geçtiğimiz günlerde İnşaat Mühendisleri Odası seçimleri yapıldı. İnşaat Mühendisleri Odası'nı kesin ele geçirecekler diye duyumlar alıyorduk. Her taraftan, belediyelerden, merkezi hükümetten baskı uyguladılar. Bütün baskılara rağmen ezici bir çoğunlukla kaybettiler. Toplumun yüreğinden, canından, ciğerinin içinden bir karşı çıkış, 'Yeter artık' diyen büyük bir enerji yükseliyor. Atilla İlhan'ın dediği gibi; bir dip dalgası geliyor. Bunun önünde asla duramayacaklar. Bunu hep beraber göreceğiz" diye kaydetti.  

"Küçük yaşta evlilikle ilgili getirilecek her türlü ağırlaştırıcı cezayı destekleriz"

"Gözünüzü kapatarak, CHP'nin olmadığı bir Türkiye düşünün. Eğer bu ülkede özgürlük varsa, kadın hakları varsa, çocuk hakları varsa, çocuklarımız kızlı erkekli okuyabiliyorlarsa, kadınlarımız modern dünyanın nimetlerinden yararlanabiliyorlarsa, kadınlarımız yaşamın, siyasetin içinde özgürce var olabiliyorlarsa, bunun her şeyiyle sorumlusu CHP'dir" diyen Tuncay Özkan, "Biz bugün çocuklarımızı 6 yaşında, 9 yaşında, zalimlerin eline gelin diye vermiyorsak, bizim yaptığımız yasalar sayesindedir. Küçük yaşta evlilikle ilgili yasayı getirdiler, karşı koyduk, sokaklarda ayağa kalkıldı, geri çektiler. Biz, bu konuda Meclis'e getirecekleri her türlü ağırlaştırıcı cezayı destekleyeceğiz. Ama biz diyoruz ki; sorunu böyle çözemezsiniz. Kadınları ve çocukları, toplumun önüne bir hedef olarak koyuyorsunuz. 'Kız çocukları altı yaşında evlenebilir' diyen adamı televizyonlara çıkarıyorsunuz. Hakkında soruşturma açmıyorsunuz. Kadınlarımız sokak ortasında öldürülüyor, takım elbise giydi diye ceza indirimi veriyorsunuz. Bu özendirici oluyor. Bütün bunların hepsini topladığımızda, yapılması gereken AKP'den kurtulmak" şeklinde konuştu.

"Son yurttaşımız, son nefesini vermeden kimse Cumhuriyet'i yok edemez"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, CHP Çeşme İlçe Başkanlığı'nda toplanan partililere yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet bizim ciğerparemiz, aşkımız, sevdiğimiz" diye vurgulayarak, "Biz aşkımızı, hiçbir karanlık elin, hiçbir kötülüğün ulaşamayacağı şekilde savunur, korur, kollarız. 'Cumhuriyet tehlikede' diyenlere hep şöyle diyorum; böyle bir şey mümkün değil, olamaz. Bana; 'Cumhuriyet yıkılıyor' diyenlere sadece gülüyorum. Cumhuriyet, bizim faziletimiz, erdemimiz, özgürlüğümüz, onurumuz, şerefimizdir. Son Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı, son nefesini vermeden Cumhuriyeti kimse karartamaz, bir yok oluşa sürükleyemez. Ama daha ileri gitmek, daha güzel şeyler üretmek, birlikte daha büyük umudun yolculuğuna çıkmak, her zaman bizim görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; bulunduğumuz yerden asla geri gitmeyiz. Onun devrimlerini, onun bekçisi olan gençlikle, ilelebet mutlu ve payidar olacakları, huzurla, adaletle, özgürlükle yaşatmamız gerekiyor. Bizim ödevimiz budur. Bu ödevi yerine getirirken, kimi zaman zorluklarımız olacak. Kimi zaman sıkıntılar çekeceğiz. Başımıza işler gelecek. Bunların hepsini doğal karşılayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu. 

"Yeni bir Türkiye inşa edeceğiz"

CHP'nin, Cumhuriyet'i kurucu vasfıyla, diğerlerini de dışlamadan, yeni bir Türkiye inşa etmek zorunda olduğunu ifade eden Özkan, "Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi herkesi kucaklayarak bunu gerçekleştirmeliyiz. Bu yeni Türkiye'de, kadınları ve çocukları koruyacağız, kollayacağız, baş üstünde tutacağız. Çocuklarımıza hiçbir kirli el ulaşamayacak. Kadınlarımızı hiçbir kirli el örseleyemeyecek. Cumhuriyetimizi, hiçbir karanlık düşünce ele geçiremeyecek. Biz bu mücadeleyi, geleceğe bırakılacak  bir ışık demeti gibi büyüterek ve güçlendirerek sürdüreceğiz. Mustafa Kemal'in ışığı bizim için bir büyük aydınlıktır. Yolunu kaybedenler, büyük Türkiye'nin fotoğrafını altı okta bulurlar. Onları altı ok etrafında toplanmaya, bu büyük yolculukta birlikte geleceğe doğru yürümeye çağırıyorum. Mustafa Kemal düşüncesini 21. yüzyıla taşımak, gelecek kuşaklara aktarmak ödevi ve sorumluluğu bize aittir. Bu, çocuklarımıza karşı büyük bir sorumluluğumuzdur. Onları çağdaş, uygar dünyayla birlikte kucaklamak, o çağdaş, uygar dünyanın bir parçası olmaz zorundayız. Büyük önderimizin gösterdiği hedef budur" diye konuştu. 

 

 
Alaçatı Havalimanı'nın yanındaki taş ocağına ÇED başvurusu
 
“Play-Off’a birinci olarak gitmek istiyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li kadınlar istismara isyan etti
CHP İzmir İL Kadın Kolları üyeleri Konak Meydanı Kemeraltı girişinde “Çocuk ...
Alpaslan Ertürk, aday olmayacağını açıkladı
Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı Alpaslan Ertürk, Ak Parti Kongresi'nde İlçe ...
İyi Parti, ilk kongresini gerçekleştirdi
İyi Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, ilk kongresini gerçekleştirerek İlça Başkanlığı'na ...
 
Ovacık Jeotermal sorunu Meclis gündeminde
Ovacık Mahallesi'nde tarım alanlarında açılmak istenen 9 jeotermal kuyu, ...
CHP'de PM ve YDK belli oldu
CHP'nin 36. Olağan Kurultay'ı sona erdi. Açıklanan sonuçlara göre İzmir'den 4 isim PM'ye girdi.
Kazanan Kılıçdaroğlu oldu
CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı'nda ilk gün sona erdi. Genel başkanlık ...
 
Kurultaya Çeşme çıkartması!
CHP'nin 36. Olağan 'Adalet ve Cesaret' Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda ...
“Çeşme’nin yakasından düşün”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme’nin doğasını tehdit eden, turizm ...
CHP Kadın Kolları Nurşen Balcı ile devam
CHP İzmir Kadın Kolları üyeleri, yeni başkanını seçmek için sandık başına ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri