Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2018 Cumartesi - 12:40

Kurultaya Çeşme çıkartması!

CHP'nin 36. Olağan 'Adalet ve Cesaret' Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda devam ederken Çeşme’den katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Kurultaya Çeşme çıkartması!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, kurultay delegesi Banu Ayhan, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ve bir çok partilinin katıldığı kurultayda yarın PM seçimleri gerçekleştirilecek.

Salona ilk gelen genel başkan adayı Muharrem İnce oldu. İnce eşi ile birlikte kürsüye çıkarak partilileri selamladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İnce'den 15 dakika sonra salona girdi. Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte partilileri selamlayarak partililere kırmızı karanfiller attı. Kurultayın başkanlık divanına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen seçildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kurultayda salon erken saatlerde doldu. Kurultayın ilk gününde bin 266 delege genel başkanını seçecek. 

Kurultay salonu yolunda, “hak, hukuk, adalet” sloganları atan CHP'liler, salon içinde ise Türk bayrakları ve CHP bayraklarıyla  sık sık “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı attı.

Kurultay salonuna ilk gelen genel başkan adayı Muharrem İnce oldu. İnce eşi ile birlikte kürsüye çıkarak partilileri selamladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu salona girdi. Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte partilileri selamladı. Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün slogan şarkısıyla salona girdi. 

Kurultayın başkanlık divanına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen önerildi ve seçildi. Kürsüye ilk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu mevcut genel başkan sıfatıyla kongrenin açış konuşmasını gerçekleştirdi. Kurultay yurtdışında tedavi görmekte olan, CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'a şifa dilekleri ile başladı.

İki adayın henüz imza toplayamadığı öğrenildi. Mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Yalova Milletvekili, Genel Başkan adaylığı için en az 126 imzayı toplamış durumdalar. Ancak diğer iki aday adayı, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu, delegelerden şu ana kadar yeterli imzayı toplayamadılar.

Genel başkan adayları salondaki  yerlerini aldıktan sonra, Adalet Yürüyüşünü anlatan “adalet filmi” izlendi. Filmde Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından alıntılar ve Adalet Yürüyüşü ile İstanbul Maltepe'de yapılan adalet mitinginden görüntüler paylaşıldı. 

Sanatçılar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diplomatlar ve eski siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 10 bin kişiye davetiye gönderildi. Diğer partiler kurultaya temsilci gönderirken AK Parti'nin CHP Kurultayı'na temsilci göndermeme kararı aldığı öğrenildi.

DIŞARIDA KALDILAR!

Öte yandan partililer tarafından 'Adalet ve Cesaret' Kurultayı'na ilgi yoğun olduğu için Anakara Spor Salonu kısa sürede doldu. İzmir'den gelen partililerin çoğunun dışarıda kaldığı öğrenildi.

Kurultayda sık sık 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı çaldı. Tribünleri dolduran CHP'liler de hep beraber, bayraklarla eşlik ediyor.

CHP kurultayında bugün genel başkanlık seçimi yapılacak. Seçimler için mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal da aday. Ancak salonda ağırlık Kılıçdaroğlu ve İnce taraftarlarında. Seyircilere ayrılan tribünler adeta ikiye bölünmüş durumda..

İZMİR DELEGASYONUNDAN BÜYÜK İLGİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun salona girdiği anda İzmir grubu büyük ilgi gösterdi. CHP yöneticileri, kurultayda, 8’i Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan toplam 60 kişilik Parti Meclisi için aday sayısının 800'ü aştığını ifade etti. Kurultayda sayının bine yaklaşabileceği aktarılırken, iki yıl önce yapılan kurultayda Parti Meclisi’ne aday sayısı 462 olmuştu.

Kurultayda CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından sunulacak 52 kişilik anahtar PM listesinin belirlenmesi için Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan görevlendirildi. CHP’de kurultayda belirlenecek en yetkili organ olan Parti Meclisi belediye başkan adaylarını belirliyor. CHP Genel Başkanı'nın 'A takımı' olarak nitelendirilen Merkez Yönetim Kurulu da (MYK) bu 60 kişiden seçiliyor. Ayrıca Parti Meclisi adaylığı milletvekilliğine giden yol olarak görülüyor. Büyük çekişme yaşanması beklenen Parti Meclisi’nin 4’te 3 oranında değişebileceği de gelen iddialar arasında.

İZMİR’DEN 50 OTOBÜSLÜK ÇIKARMA

Parti yetkilileri tarafından dün gece İzmir’den kaldırılan 50 otobüs ile birinci ve ikinci bölgelerden 2 bin kişi Ankara’ya götürüldü.. 30 ilçeden yoğun başvuru olduğunu ifade eden il yöneticileri yapılan çalışmalarla sayının 2 bin ile sınırlandırıldığı öğrenildi.

İZMİR’DEN PM’YE YOĞUN İLGİ

İzmir’den PM üyeliğine adaylığını şu ana kadar açıklayan isimler ise İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Atila Sertel ve Tuncay Özkan, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu oldu.

Öte yandan önceki gün yapılan 81 ilin katıldığı kurultay gündemli il başkanları toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “blok liste de olur çarşaf liste de” dediği öğrenildi. Sadece dört il başkanının blok listeden yana tavır sergilediği öğrenilirken, geri kalan tüm il başkanlarının çarşaf liste dediği belirtildi. Toplantıda söz alan il başkanlarının ise genel olarak “Örgüt ağırlıklı bir Parti Meclisi şekillensin ve milletvekilleri yer almasın” görüşlerini dile getirdikleri öğrenildi.

 

 

 
Hastanenin bir eksiği daha giderildi
 
Afrin’den acı haber: 5 Şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Çeşme’nin yakasından düşün”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme’nin doğasını tehdit eden, turizm ...
CHP Kadın Kolları Nurşen Balcı ile devam
CHP İzmir Kadın Kolları üyeleri, yeni başkanını seçmek için sandık başına ...
Türk Birliği Partisi'nden TGS'ye ziyaret
Türk Birliği Partisi (TBP) İzmir İl Başkanı Mustafa Lütfü Demirağlı, Türkiye ...
 
CHP'li Bakan'dan İzmir' ayrılan bütçeye tepki
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2018 Yılı Yatırım Programı'nda İzmir’e ...
Adaylığını açıkladı
İstanbul Barosu önceki dönem başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Cumhuriyet ...
CHP'den OHAL açıklaması
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Kemeraltı girişinde 'OHAL'e hayır' ...
 
“Günümüzde Gazetecilik Yapmak Mangal Gibi Yürek Gerektiriyor”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Her dönemde zor olan gazetecilik mesleği ...
Balbay, "Gazetecilik yetenek değil, cesaret işi oldu"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 10 Ocak çalışan gazeteciler ...
"Emeğimiz var, sözümüz de olacak"
Ankara'da 3-4 Şubat tarihinde yapılacak 36. CHP Olağan Kongresi'nde, Çeşme ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri