Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2018 Pazartesi - 10:24

CHP'de PM ve YDK belli oldu

CHP'nin 36. Olağan Kurultay'ı sona erdi. Açıklanan sonuçlara göre İzmir'den 4 isim PM'ye girdi.

CHP de PM ve YDK belli oldu

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Böke ve Kılıç seçilirken Tekin seçilemedi. Aksünger ile Özkan liste delerken Emre Çam, yurt dışı kontenjanından PM'ye girdi. YDK'ya ise 2 isim girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultay’ı iki gün süren yoğun maratonun ardından tamamlandı.

İlk gün yapılan genel başkanlık seçiminden ipi Kemal Kılıçdaroğlu göğüslemişti. Kurultay'ın ikinci gününde Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) için kıran kırana bir rekabet yaşandı. 60 kişilik PM'nin 52 kişilik kontenjanı için 488 kişi başvurdu.

Oy kullanma işlemi saat 23:00’da sona erdi. Sonuçlar ise sabaha karşı açıklandı. PM'ye aday olan isimler içinde en yüksek oyu alan isim 692 oyla Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç oldu. 

Genel Başkan Yardımcıları seçimden güven tazeleyerek çıktılar. Bülent Tezcan 439, Seyit Torun 593, Öztürk Yılmaz 478, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Akif Hamza Çebi 485 oy aldı.

Kılıçdaroğlu'nun listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan isimler ise Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik ve Fatma Güner oldu. İzmir'de Umut Tekin de liste dışı kaldı.

PM’ye İzmir’den 29 isim girmek için yarıştı. Çarşaf listeli seçimde Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde İzmir milletvekil Selin Sayek Böke, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin yer aldı. Vekil Musa Çam’ın oğlu Emre Çam ise yurt dışı kontenjanından listeye yazıldı. Kılıçdaroğlu’nun listesinde YDK için iki İzmirli yer aldı. İzmir'den Mahir Polat ve Büyükşehir Meclis Üyesi Banu Gençkan listede yer aldı.

Seçimi kaybden Muharrem İnce’nin anahtar listesinde ise İzmir'den 5 isim bulunuyordu. Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, PM Üyesi Hakkı Akalın, il eski başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile Emre Çam, İnce’nin listesindeydi.

İzmir’den Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan isimlerden Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç seçilmeyi başardı. Böke 687 oy aldı. Kılıç ise 412 oy aldı. 319 oy da kalan Umut Tekin ise anahtar listenin delinmesi sonucu liste dışı kaldı.

İzmir Milletvekili Musa Çam’ın oğlu yurt dışı kontenjanından PM’ye aday oldu ve yeniden seçildi. Çam 517 oy aldı.

15 kişinin seçileceği YDK'ya İzmir’den 9 isim aday olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan iki İzmirli Mahir Polat ve Banu Gençkan YDK’ya girmeyi başardı. PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 isim arasından seçilen 8 üye şöyle: Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu ve Doç. Dr. Yunus Emre.

488 kişinin aday olduğu PM üyeliğine seçilen 52 kişinin ismi ise şöyle: Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yavuz Karan, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Ali Öztunç, Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Pınar Uzun, Öztürk Yılmaz, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Haydar Akar, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ünal Çeviköz, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek, Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli, Müslüm Sarı, Haluk Pekşen, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gaye Usluer, Ali Şeker, Erdal Aksünger,Eren Erdem, Gülçin Timur ve Zilhan Cihaner.

108 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen 15 kişinin ismi de şu şekilde: Tuba Torun, Erdoğan Kılıç, Uğur Bayraktutan, Gülsüm Filorinalı, Sezgin Kaya, Öncü Özbay, Selahattin Emre, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Emrah Arslan, Cem Artantaş, Turan Aydoğan, Süleyman Bülbül ve Banu Gençkan.

illetvekili Tuncay Özkan 413 oy alarak listeyi delen isimler oldu.

 
Özgener'den İzmir'e 12 proje
 
Enflasyon rakamları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazanan Kılıçdaroğlu oldu
CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı'nda ilk gün sona erdi. Genel başkanlık ...
Kurultaya Çeşme çıkartması!
CHP'nin 36. Olağan 'Adalet ve Cesaret' Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda ...
“Çeşme’nin yakasından düşün”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme’nin doğasını tehdit eden, turizm ...
 
CHP Kadın Kolları Nurşen Balcı ile devam
CHP İzmir Kadın Kolları üyeleri, yeni başkanını seçmek için sandık başına ...
Türk Birliği Partisi'nden TGS'ye ziyaret
Türk Birliği Partisi (TBP) İzmir İl Başkanı Mustafa Lütfü Demirağlı, Türkiye ...
CHP'li Bakan'dan İzmir' ayrılan bütçeye tepki
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2018 Yılı Yatırım Programı'nda İzmir’e ...
 
Adaylığını açıkladı
İstanbul Barosu önceki dönem başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Cumhuriyet ...
CHP'den OHAL açıklaması
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Kemeraltı girişinde 'OHAL'e hayır' ...
“Günümüzde Gazetecilik Yapmak Mangal Gibi Yürek Gerektiriyor”
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Her dönemde zor olan gazetecilik mesleği ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri