Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
26 Mayıs 2022 Perşembe - 17:59

Olivtech ve Ekoloji fuarları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ’ın düzenlediği 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile organik sektörünün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan 11. Ekoloji İzmir açıldı.

Olivtech ve Ekoloji fuarları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle düzenlenen Olivtech Fuarı ile Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle yapılan organik sektörün Türkiye'deki tek ihtisas fuarı Ekoloji İzmir Fuarı başladı. Fuar İzmir'de 29 Mayıs'a kadar devam edecek fuarların açılışına; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Bedri Serter, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, zeytin, zeytinyağı üreticileri, organik ürün üreticileri ve sektör profesyonelleri katıldı. Fuarlar kapsamında birçok ünlü ismin katılacağı söyleşiler, tadım ve yemek şovlar olacak. Dört gün sürecek fuarların son iki günü halka açık olacak ve girişler ücretsiz yapılacak. Fuarlar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Soyer: “Yaptığımız çalışmaların gerekçesi küçük üreticimizi ihracatçı yapmak”

Ekoloji ve Olivtech Fuarları'nın birleşmesinin önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu iki fuarın birbirine bağlı olduğunu pandemi dönemi bize gösterdi. Gıda güvenliği, sağlık, sağlıklı gıda ve tarım iç içe geçiyor. Bunların her birinin çok yakın bağlantısı var. Ekolojinin tarımla olan bağlantısını da gün ışığına çıkartmak istiyoruz. 'Başka Bir Tarım Mümkün' diyerek görev yapıyoruz. Bunun altında yatan da küçük üreticinin doğduğu yerde doymasını sağlayacak tarım politikalarını hayata geçirmekti. Küçük üretici, toprağından uzaklaştığında, üretimden vazgeçtiğinde ülke yoksullaşmaya başlıyor. Kendi kendine yeten bir ülke olmaktan uzaklaşıyor. Küçük üreticimizi doğduğu yerde doyurmak için çarenin ihracatçı yapmaktan geçtiğini gördük. Yaptığımız bu uluslararası çalışmaların en temel gerekçesi; küçük üreticimizi ihracatçı haline getirmek. 2-11 Eylül tarihleri arasında Terra Madre'yi yine aynı nedenle yapıyor olacağız. Küçük üreticimizi dünya ile buluşturmak, dünyayı İzmir'de buluşturmak... Aslında bütün hikayenin ne kadar kıymetli olduğunu dünyaya göstermek” dedi. 

“Küçük üreticilerimizin ürünlerinin pazarlandığı bir fuar olsun”

Başkan Soyer, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim İzmir'de, Ege Bölgesi'nde kadim kültürümüzden beri taşıdığımız 5 temel ürün var. Bunlar; birincisi zeytin, ikincisi üzüm ve su ihtiyacı az olan meyve ağaçları, üçüncüsü tahıl, dördüncüsü mera hayvancılığı ve beşincisi kıyı balıkçılığı. Bu beş başlık doğayla uyumlu tarımın göstergeleri. Bu ürünler üzerine yoğunlaşırsanız hem su kaynaklarınızı daha tasarruflu kullanıyorsunuz hem de dünyada çok daha lezzetli sağlıklı ürünler sergilemiş oluyorsunuz. Üreticimizin bu hayat iksiri denilen ölümsüz ağaçtan çıkarttığı zeytinyağı ve ürünlerinin dünyada eşi benzeri yok. Hak ettiği değeri karşılayamıyor. Çok daha fazla çalışmaya kararlıyız.  Fuarımızda Almanya, Cezayir, Fas, Hollanda, İspanya, İran, İtalya, Libya ve Tunus gibi farklı ülkelerden ziyaretçileri ağırlayacağız. Bu fuar birçok anlaşmanın yapıldığı, ticari hacmin büyüdüğü, küçük üreticilerimizin de ürünlerinin uluslararası pazarlandığı bir fuar olur.”

Açılışın ardından Başkan Soyer ile beraberindekiler stantları gezerek katılımcılarla bir araya geldi. Soyer, Olivtech'te zeytinyağı tatma imkanı buldu. 

Sektörün buluşma noktası “Olivtech”

Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kilis, Mersin, Muğla, Tekirdağ’dan ve yurt dışından Libya ile Fas’dan firmaların yer aldığı Olivtech’e; Almanya başta olmak üzere, Cezayir, Fas, Hollanda, Irak, İspanya, İran, İtalya, Libya, Rusya ve Tunus’tan ziyaretçiler bekleniyor. Ünlü şeflerin katılacağı mutfak performanslarının er alacağı Olivtech’te çok sayıda üretici, ithalatçı, distribütör, şef, gıda sektörü profesyonelleri, şişe ve ambalaj üreticileri, makine üreticileri, zincir süpermarket alım heyetleri, zincir otel satın almacıları ve tüm sektörel ziyaretçiler bir araya gelecek.

Her şey organik

Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden organik sertifikalı ürünlerin ve sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı tek fuar olan Ekoloji İzmir, Fuar İzmir B holünde gerçekleşiyor. Fuar süresince sadece organik ürünlerin yer alacağı “Organik Pazar” kuruldu. Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Mersin, Muğla ve Uşak’tan birçok firmanın katılımcı olduğu Ekoloji İzmir’de; Almanya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İran, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan’dan gelecek profesyonel ziyaretçiler katılımcılarla buluşacak. 

 
Meteorolojiden sıcak hava uyarısı!
 
İnternet Haber Siteleri süreli yayın kategorisinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden sıcak hava uyarısı!
Yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların, mevsim normallerinin 4 ila 12 ...
İzmir'e bir ödül daha!
İklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata ...
Yangın söndürme uçakları İzmir’de
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiralanan ve Türkiye'de yangınların ...
 
Fuar İzmir’de zeytinyağı müzayedesi yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Fuar İzmir’de zeytinyağı müzayedesi yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
İki fuar bir arada
Türk fuarcılık sektörünün güçlü kuruluşu İZFAŞ’ın düzenleyeceği 10. Olivtech ...
 
İzmir Çeşme Projesi’ne karşı tek yürek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 16 bin hektarlık doğal alanı ...
Bağımsızlığın sembol ismi Hasan Tahsin anıldı!
Milli mücadelenin simge ismi Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, İzmir Gazeteciler ...
İzmir’in ilk “Yeşil Yıldız”ı Piri Reis’in
Özel Piri Reis Okulları, “Sürdürülebilir Yaşam (La vie durable- Sustainable ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BU DÜNYADAN BİR "ÇİÇEK ARİF" GEÇTİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
GÜNEŞ HERGÜN DOĞAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
İŞTE TÜRKİYE İTTİFAKI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Çeşme’de yerel seçim yarışı kıran kırana devam ediyor.
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri