Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
25 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:07

İki fuar bir arada

Türk fuarcılık sektörünün güçlü kuruluşu İZFAŞ’ın düzenleyeceği 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile organik sektörünün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan 11. Ekoloji İzmir, 26 – 29 Mayıs 2022 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleştiriliyor.

İki fuar bir arada

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan Olivtech Fuarı, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle, Ekoloji İzmir Fuarı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Fuarlar kapsamında birçok ünlü ismin katılacağı söyleşiler, tadım ve yemek şovları  gerçekleşecek. Dört gün sürecek fuarların son iki günü halka açık olurken, girişler ücretsiz olacak. Fuarlar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Sektörün buluşma noktası “Olivtech”

Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kilis, Mersin, Muğla, Tekirdağ’dan ve yurt dışından Libya ile Fas’dan firmaların yer alacağı Olivtech’e; Almanya başta olmak üzere, Cezayir, Fas, Hollanda, Irak, İspanya, İran, İtalya, Libya, Rusya ve Tunus’tan ziyaretçiler bekleniyor. Ünlü şeflerin katılacağı mutfak performansları gerçekleştirilecek Olivtech’te çok sayıda üretici, ithalatçı, distribütör, şef, gıda sektörü profesyonelleri, şişe ve ambalaj üreticileri, makina üreticileri, zincir süpermarket alım heyetleri, zincir otel satın almacıları ve tüm sektörel ziyaretçiler bir araya gelecek.

26 Mayıs Perşembe Olivtech fuarının ilk günü, 14.00 -15.00 saatleri arasında İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç’in katılımı ile “İzmir Köy- Koop ile FAO Türkiye 10 il 10 kooperatif 100 üretici kadın, Sahrap Soysal’ın Anadolu Mutfağında” Mutfak Şovu gerçekleşecek. 

Aynı gün 17.00 – 19.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel üretici ve kooperatiflerin ürünlerinin satışa sunulacağı “Zeytinyağı Müzayedesi”nde,  zeytinyağının ne kadar kıymetli olduğu bir kez daha ortaya konulacak. Müzayede, Nedim Atilla’nın münadiliği ve Bilge Keykubat’ın anlatımları ile fuarizmir C holünde gerçekleşecek.

Fuar süresince alanında uzman kişilerin yer alacağı yemek şovları, söyleşiler ve tadımlar devam edecek. “Sağlıklı Gıdaya Ulaşmanın Önemi”, “Sağlıklı Mutfak ve Sıfır Atık”, “Ülkemiz ve Dünya Zeytinciliğinin Güncel Durumu ve Gelecek Öngörüleri”, “Son Tüketici Gözünden Zeytinyağı”, “Edebiyat ve Zeytin”, “Neden Organik, Neden Yerel?”, “Zeytinin Tarih İçinde Yolculuğu“, “Zeytinyağlı Meyve Yemekleri”, “Küçük Üreticiler ve Kooperatif – Süt” konularına yer verilecek Olivtech Fuarı’nda;  “IOC - UZZK Türkiye 2022 Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Ödül Töreni” de gerçekleşecek.

Katılımcı firmaların zeytin ve zeytinyağlarının yer alacağı tadım alanında; fuar ziyaretçileri Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin anlatımı ile sofraların olmazsa olmazı zeytin çeşitlerini ve farklı sıkım teknikleriyle elde edilen zeytinyağlarını deneyimleyebilecek.

Dünyanın en büyük gıda hareketi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Terra Madre Anadolu tanıtım standı Olivtech’te dikkat çekecek. Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food önderliğinde iki yılda bir İtalya’da gerçekleşen Terra Madre Gastronomi Fuarı, Terra Madre Anadolu İzmir 2022 olarak 2-11 Eylül'de Kültürpark’ta düzenlenecek. 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenecek fuar, tüm Türkiye ve Akdeniz’den katılacak küçük üreticileri dünya ile buluşturarak ülkenin ve İzmir’in marka değerini artıracak. 

 

Her şey organik

Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden organik sertifikalı ürünlerin ve sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı tek fuar olan Ekoloji İzmir, fuarizmir B holünde gerçekleşecek. Fuar süresince sadece organik ürünlerin yer alacağı “Organik Pazar” kurulacak.

Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Mersin, Muğla ve Uşak’tan birçok firmanın katılımcı olacağı Ekoloji İzmir’de; Almanya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İran, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan’dan gelecek profesyonel ziyaretçiler katılımcılarla buluşacak. 

Ekoloji İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında Almanya, Azerbaycan, Belçika, Danimarka, Fas, Hırvatistan, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, İngiltere, Kırgızistan ve Yunanistan’dan alanında uzman kişiler gelecek. 26 – 27 – 28 Mayıs tarihlerinde B hol etkinlik sahnesinde “Ekoloji Buluşmaları” olurken; 27 – 28 - 29 Mayıs tarihlerinde B ve C seminer salonlarında “4. Akdeniz İklimlerinde Organik Tarım Konferansı” düzenlenecek. Ekoloji İzmir Fuarı konferansında, uzmanlar, üreticiler, akademisyenler ve sektörün diğer temsilcileri bir araya gelecek. Konferans, organik sektörünün sorunlarının ele alındığı bir platform olacak ve sektörünün geleceğine ışık tutacak.

 

 

Etiketler:
 
Fahiş kira uygulayanlar yandı!
 
Fuar İzmir’de zeytinyağı müzayedesi yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Çeşme Projesi’ne karşı tek yürek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 16 bin hektarlık doğal alanı ...
Bağımsızlığın sembol ismi Hasan Tahsin anıldı!
Milli mücadelenin simge ismi Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, İzmir Gazeteciler ...
İzmir’in ilk “Yeşil Yıldız”ı Piri Reis’in
Özel Piri Reis Okulları, “Sürdürülebilir Yaşam (La vie durable- Sustainable ...
 
Bunun adı enerji değil talan!
Karaburun Yarımadası’nın yüzde 81’ine ulaşan Rüzgâr Enerjisi Santralleri’nin ...
İzmir’de olası afetler önceden bilinecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kenti afetlere karşı dirençli ...
Zübeyde Hanım Anneler Gününde anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Anneler Günü'nde mezarı başında anıldı.
 
İzmir'de suya bir zam daha!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve İzmir şehir içi ulaşımı için ...
Turistik ilçelerin altyapısı yaza hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü turizm potansiyeli yüksek, ...
Eşit, adil ve özgür bir Türkiye istiyoruz
1 Mayıs kutlamalarında Türkiye Gazeteciler Sendikası ie ortak hareket ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BU DÜNYADAN BİR "ÇİÇEK ARİF" GEÇTİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
GÜNEŞ HERGÜN DOĞAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
İŞTE TÜRKİYE İTTİFAKI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Çeşme’de yerel seçim yarışı kıran kırana devam ediyor.
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri