Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
12 Aralık 2018 Çarşamba - 07:33

İzmir için "yak kendini derlerse"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Benim adaylık için geriye dönüşüm diye bir şey söz konusu değil. Türkiye için, İzmir için 'yak kendini' derlerse yakarım. O noktaya da inşallah gelmeyiz” dedi.

İzmir için  yak kendini derlerse

Bostanlı Rotary Kulübü, 2004 yılından bugüne kente yaptığı hizmetler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür toplantısı düzenledi. Bostanlı Rotary Kulübü Coşkun Keskiner’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kalabalık bir davetli topluluğuna seslenen Başkan Kocaoğlu, İzmir Modeli olarak anılan özgün yönetim şeklini ve kentin kalkınmasına katkı sağlayan çalışmalarını anlattı.


Gezgin vaiz olduk

15 sene belediye başkanlığının ardından yeniden aday olmama kararını açıklamasıyla birlikte katıldığı tüm toplantılarda İzmir Modeli'ni anlatmasının istendiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Gezgin vaiz gibi olduk. Eskiden Ramazan'da gezgin vaizler köy köy dolaşır anlatırlardı. Biz de şimdi öyle bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

İzmir’e bakış açıları değişti 

Geçmiş yıllarda İzmir'e dışarıdan bakanların “Siz kimliğinizi bulamamışsınız, bu kadar sektörle uğraşılmaz" şeklinde eleştiriler yönelttiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle İstanbul ayağı ve devlet bürokrasisi… Bu kent kasaba değil. Bu kent Türkiye’nin en çok üreten kenti… Her sektörde büyümek zorundadır. Çünkü her sektörde birikimi, tarihi ve yatırımı vardır. İzmir’e böyle bakmak gerekir. Aradan 15 yıl geçse de bu bakış açısını yeni yeni törpüleyebildik." 

Katılımcı demokraside yöntem paylaşmak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılımcı demokrasiye ilişkin görüşlerini ise şu sözlerle ifade etti:

“Gerçekten katılımcı yerel yönetimi, demokrasiyi, bizim yöneticilerimiz uygulayabiliyorlar mı? O uygulama olgunluğu, becerisi bizim yöneticilerimizde var mı? Ama ideal yöntem bugün budur. Paylaşmak…”

“Seçim arifesinde at babam at” 

Yerelden kalkınma denen süreci, aklın ve bilimin rehberliğinde yol haritası belirleyerek başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim çalışmalarında verilen vaatlerin de gerçekleri yansıtması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Seçim arifesinde at babam at diyerek işler gidiyor. Bu belediyenin parası var mı? Kaynak nereden geliyor? Şunu yapacağım diye atarsın, sonra hepsi havada kalır. Yapamayacağınız şeye söz verdiğiniz i&ccedil ;in baştan maçı kaybeder güveni zedelersiniz. Hiçbir şey de yapamazsınız. Çalışabilmeniz için güven tesis etmeniz birinci koşuldur. Parayı da bulmanız gerekir. Bizim ilk 3 senemiz finans gücümüzü arttırmakla geçmiştir. Başka türlü hiçbir şey yapamazdık” diye konuştu.

Üretmekten başka çıkış yolumuz yok  

İzmir Alsancak Limanı'nın, Ege’nin en büyük elleçleme limanı olma özelliğini son dönemde kaptırdığını, Çandarlı Limanı’nın da elleçleme limanı olarak düşünülüp yapılamadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Hazır burada limanımız var. Tarama yapılacak. İzmir, liman faaliyetinin artmasıyla maksimum 2 senelik parayla maliyeti karşılayacak durumda. Onu bile yapamadık. İzmir ekonomisi büyüyecek. İzmir tarımı büyüyecek. Tarım dünyanın en kritik sektörü oldu. Hapla beslenme noktasına gelmediysek üretmek zorundayız. Siz bu coğrafyada Avrupa’yı besleyemeyecek düzeye geldiyseniz ekonomiyi yönetemiyorsunuz. Bugün tarımda cari açık veriyorsanız, sattığınızdan dah a çok alıyorsanız ekonomiyi yönetemiyorsunuz. Sanayisi gelişmemiş, çok düşük katma değerle çalışan ve yatırımlarını sanayiden finanse edemeyecek bir ülkenin, hele hele Türkiye gibi bir tarım ülkesinin yatırım için sermaye yaratacağı en büyük sektör tarım ve hayvancılıktır.  Hollanda 120 milyar dolar tarım ürünü ihraç ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin toplam ihracatı 160 milyar dolar. Rakamlara baktığınızda, bu boşa kürek çekmek anlamına geliyor.” 

Yatırım yapmazsan yapma!

“İzmir’in kalkınmamak için, zenginleşmemesi için mazereti yoktur” diyen Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:

“Başka kentlerin mazereti olabilir ama İzmir’in yoktur. İzmir insan dokusuyla, vazgeçemeyeceği değerleriyle her türlü direnci de gösterebilecek bir kenttir. Bu İzmirlilik bilincinden, yaşam felsefesine inanmaktan geçiyor. Sen bana oy ver, ben sana yatırım yapayım. Hayır efendim! Yatırım yapmak görevin. Sen yap, sonra ben oy verip vermeyeceğime karar vereceğim. Yatırım yapmazsan yapma! İzmir yıllardan beri bunu söylüyor. Şiddetle daha da kenetlenerek bunu söyl&uum l;yor. Böyle bir kent yok. İzmir gibi bir kent yok."

Geri dönüş yok..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasının ardından soruları da yanıtladı.  Başkan Kocaoğlu, "aday olmama kararınızdan bir dönüş olabilir mi’ şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Bu karar 2014’te alındı. Ben bu işi biliyorum, ölene kadar yapacağım diye bir şey yok. Bir arkadaş gelecek bayrağı yukarı taşıyacak. Binali Bey’in aday olması ve pompalanmasından dolayı, siyasette iddia ve tahrik önemli bir unsurdur. ‘Şöyle adam, böyle adam, seçim kaybetmedi’ dediler, biz de girdik. O zamanki kararımızı 5 yıl ertelemiş olduk.  Çok büyük bir anormallik olmazsa şimdi kararımız kesindir. Bir olayın getirisini, götür&uuml ;sünü, faydasını, zararını teraziye koymaya şartlanmış bir adamım. Benim geriye dönüşüm diye bir şey söz konusu değil. Türkiye için, İzmir için 'yak kendini' derlerse de kendimi yakarım. O noktaya da inşallah gelmez. İyi bir arkadaş gelir, biz de gider işimize, bakar torun severiz. Bırakmayanlara saygı duyuyorum. Ama ben böyle düşünüyorum. Belediye başkanlığı yıpratıcıdır. İcra makamıyız. Taze kana ihtiyaç var."

“Herkes kulis yapıyor ben köyde, kentte dolaşıyorum”

‘Kendinizden sonraki dönem için isim önerecek misiniz’ sorusunu da cevaplayan Başkan Kocaoğlu, “Aday önermeyeceğim. Düzgün bir arkadaşımın, bayrağı ileriye götürebilecek bir arkadaşımın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini almasını umuyorum. Diliyorum genel merkez hata yapmaz. Herkes bir yerlerde kulisler yaparken, ben köylerde, kentte partim için çalışıyorum. Bu seçimde sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi &oum l;nemli değildir. İlçe belediye başkanları da son derece önemlidir. Büyükşehir adayı kim olursa olsun ancak kendini götürebilecek güce sahiptir. Tanınan birçok arkadaşımız var. Ama ancak kendini taşır. Kırsaldakiler hem kendi hem de Büyükşehir değirmenine su taşımalıdır.  İsim diye bir şey söylemeye haddim yok. Ama Genel Başkan olsam 10 dakikada 30 ilçeyi sayarım” dedi.

Hepimiz çelik gibi olduk

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "kumpas davası" ve o sürece ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“En büyük kaybım arkadaşlarımın çile çekmesi, içeride yatmasıdır. Pervin Şenel Genç… Benim fakülteden hem dönem arkadaşım hem bölüm arkadaşım. 4 sene beraber okuduk. Ben de öğrenci lideriyim. Bu kız karakol, kavga, gürültü bilmez. Bizim hızlı zamanlarımızda kenardan kenardan giderlerdi. 22 ay yattı. Buna benzer bir sürü arkadaş. Hepimiz çelik gibi olduk. Direnç kazandık. Son derece başarılı çıktık. Kump as diye bir kitap yazdık. Benim anlattıklarım hikaye. Savcının o mütalaasını okursanız İzmir Belediyesi’nin ne olduğunu anlarsınız.”

Rotayı kırsala çevirdiler

Bostanlı Kulübü Başkanı Coşkun Keskiner ise Başkan Kocaoğlu'nun kırsala yönelik desteklerinden övgüyle söz ederek, “Biz de köyümüze gitmeye karar verdik. Bütün aktivitelerimizin ağırlık noktası köy… Tarıma dayalı ekonomiyi yönlendiren kapari, keçi ve akıllı köy projelerimiz var. Büyük ihtimalle toplantı sonrasında Başkanımdan belediyenin bize artı fikir oluşturması noktasında yardım isteyeceğim" dedi. 

 
"Günde 395 Suriyeli bebek doğuyor"
 
Vergi ve prim borcu olanlara yeni hak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Günde 395 Suriyeli bebek doğuyor"
Çeşme'de gerçekleştirilen, “Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum ...
"Şantaj gazeteciliğine prim vermeyin!"
İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC), yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde ...
"Onlar sadece ağaç değil, aynı zamanda jandarma"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 bin ağaç dikerek kurdukları ...
 
İzmir'de dijital zirve
İzmir iş dünyası, dijital zirvede buluşacak. Türkiye'de dijital dönüşüme ...
Dik durmanın bedeli ağır olur
Foça’ya “veda ve teşekkür” için giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Zimbabwe Heykelleri Doğal Yaşam Parkını süsleyecek
Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Zimbabwe ...
 
2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı başladı
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu ...
“Atatürk’e ve Cumhuriyet’e dört elle sarılalım”
"Seçme ve seçilme hakkı" kutlamaları için bir araya gelen İzmirli kadınlar, ...
"Kural koyan değil uygulayan tarafız"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri