Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
8 Aralık 2018 Cumartesi - 13:36

2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı başladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı, Çeşme Altınyunus Otel'de başladı.

2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı başladı

İki gün sürecek çalıştaya, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunun ışığında, gerek İzmir’de gerekse tüm Türkiye’de evlatlarımıza bir yön bir ufuk tayin etmek üzere yüz yüze, gönül gönüle paylaşımda bulunmak için  bir araya geldiğimiz çalıştaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum" dedi. 

"Yarının kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğiz"

Konuşmasında, Hayalleri ve ufku sınırlarımızın çok ötesine taşan bir nesil için heyecan duyan eğitimin paydaşları olarak umutlu olduklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, "Eğitim; zihin, ruh ve şahsiyet inşasıdır. 2023 Eğitim Vizyonunun hedeflediği şahsiyet profili; aklıselim, kalbi selim, zevkiselim bireylerdir. Bakanlığımızın belirlediği yol haritası doğrultusunda eğitim politikalarımızı planlarken her insanın kendini gerçekleştirme emelinden yola çıkıyoruz. Öğrencilerin yaradılıştan gelen kabiliyetleri çerçevesinde eğitim almalarını destekleyen, bir ufuk açarken aynı zamanda rehberlik eden, milli ve manevi değerlerin ışığında, bireyleri sevgide ve iyilikte birleştiren, ötelemeyen, kaynaştıran, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir anlayışı kucaklıyoruz. Eğitim ailesinin tüm paydaşları olarak yarının kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğiz.Kıymetli meslektaşlarım, biz birlikte çok güçlüyüz. Biz, birlikte yol almanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Şanlı tarihimiz bunun en güzel örnekleri ile hepimizin göğsünü kabartıyor. Bu milletin evlatları için, taş üstüne taş koyan eğitimin tüm paydaşlarının bir arada, insicam ve işbirliği içinde olması büyük bir önem arz ediyor" diye konuştu.

"Evlatlarımızın ruhlarını da beslemeliyiz"

21. yüzyılda ülke olarak gelişmek ve bölgemize liderlik edebilmek için çağın becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç olduğunu ifade eden Yahşi, "Bilgi, sonu gelmeyecek olan bir fetihtir.  Biliyoruz ki milletimizin istikbali, bilgi kaynaklarıyla kurduğu ilişkinin niteliğine bağlıdır. Bu bağı güçlendirecek olan da eğitim sistemimizdir. 2023 Eğitim Vizyonu, eğitimin temel amaçlarından olan yaşam becerisi kazandırmayı bilhassa destekliyor. Okullarda açılacak beceri ve tasarım atölyeleri ile öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak  öğrenirken, hayata katılma  fırsatı bulacaklar. 2023 vizyonunu çıkış noktası insan ruhunun en büyük ideali olan kendini keşfetme ve gerçekleştirme arzusudur.  Bu da demek oluyor ki evlatlarımızı akademik anlamda donanımlı kılarken ruhlarını da beslemeyi ihmal edemeyiz. Onlara umudu, ilhamı, sanatı, iyi insan olmanın gereğini de aşılamalıyız" diye belirtti. 

"Çocuklarımıza, hayallerinden gerçeğe bir kapı açmasını öğreteceğiz"

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, konuşmasını şöyle tamamladı;

"Öğrencilerimizin gönül kapısını çalarken onlara aşkla geldiğimizi hissettireceğiz. Bilgiyi yücelteninin özdeki iyilik olduğunu,ruhlarına nakşedeceğiz. Bu topraklarda nefes aldığımız her günü eşsiz kılan ruhu, evlatlarımıza kazandıracağız. Onlara rüyalarının peşinden koşmasını, hayallerinden gerçeğe bir kapı açmasını öğreteceğiz.  Unutmayalım ki bu yolda sadece güneşli günlerde yürümeyeceğiz. Fırtınalı günlerde dahi heyecanımızı diri tutarsak başarırız. Çıktığımız uzun ve meşakkatli yolda daha kaliteli insan yetiştirme azmimiz oldukça asla yılgınlığa düşmeyeceğiz. Şairin de dediği gibi  önce ruhumuzu dirilteceğiz, yoksa uyumak ölüme eş. Medeniyetimizin  ayak izlerini takip ederek bizi yıldızlara taşıyacak nesli inşa etme iradesinde ve kararlılığındayız.Fikir ve değer üretme, yeni bir ürün ortaya koymak noktasında gayret gösterecek, geçmişten gelen derinliğimizi, bugünün bilimsel gerçekleri ve insani değerleriyle yoğuracağız. Geçmişinden ilham alan ve ilimle hemhal olan vatanına, bayrağına sevdalı öğrencilerimiz, başarıları ile geleceği fethederken biz eğitimcilerde eserimizle gurur duyacağız.Kendi ile barışık, duyarlı, yardımsever mutlu çocuklar yetiştirmek de hepimizin en büyük başarısı olacaktır."

2023 Eğitim Vizyonu İzmir Çalıştayı'nın açılışında, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Mustafa Yavuz, Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ve Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Adem Çilek birer konuşma yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, "Problem-sorun alanlarının tespiti-çözüm önerilerinin belirlenmesi", "Hedef-faaliyet-projelerin belirlenmesi" ve "Risklerin tespiti-Tedbirlerin belirlenmesi" oturumları ile devam etti.

2. gün toplantısına Milli Eğitim Bakanı da katılacak

Çalıştayın 9 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek ikinci gün çalışmalarında, "Grup çalışmalarının sunumu ve değerlendirmesi" yapılacak. Değerlendirme toplantısına, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak. Değerlendirme toplantısında bir konuşma yapması beklenen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çalıştayın sona ermesinin ardından İzmir'de çeşitli temaslarda bulunacak. 

 

 
Yüksel: Turizmde dijitalleşmeliyiz
 
Zimbabwe Heykelleri Doğal Yaşam Parkını süsleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Atatürk’e ve Cumhuriyet’e dört elle sarılalım”
"Seçme ve seçilme hakkı" kutlamaları için bir araya gelen İzmirli kadınlar, ...
"Kural koyan değil uygulayan tarafız"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara ...
İzmir Teknepark hayaline kavuşuyor
İzmir’de deniz kültürünü geliştirmek için çok önemli bir adım atıldı. ...
 
‘Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka’ya verin’
Karşıyaka Belediyesi, Kordon’da demirli bulunurken bakıma alınan ve restorasyonun ...
"Bu cinayetler bitmeli!"
5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 84. yıldönümü ...
Hem muhtaca hem üreticiye destek
Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtarak dayanışmanın güzel ...
 
"Zeytin Park" Cumartesi açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki 40 dönüm alan üzerine kurduğu ...
Işıkkent’te Dost Market buluşması
Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi Dost Market’ten yararlanan ...
Akdeniz kentleri İzmir’de toplanıyor
Akdeniz kıyı kentlerinde sürdürülebilir, yenilikçi ve bütünleşik kentsel ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri