Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
5 Aralık 2018 Çarşamba - 16:43

"Kural koyan değil uygulayan tarafız"

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara kamera ve kayıt cihazı takılmasının, Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesi doğrultusunda 81 ili kapsayan bir uygulama olduğunu ve bu cihazlar ile kurulacak sistemin genelgede tarif edildiğini açıkladı.

 Kural koyan değil uygulayan tarafız

Kural koyan değil, uygulayan taraf olduklarını kaydeden Büyükşehir yetkilileri, "kamera satışında firma dayatması" iddiasını reddederek, bu iş için oluşturulan 12 kişilik komisyonda Belediye'den sadece 3 kişinin bulunduğunu duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2017/7 sayılı Genelgesi doğrultusunda, 31.12.2018 tarihinden itibaren yolcu taşıyan ticari araçlara kamera ve kayıt sistemleri kurulması zorunluluğu getirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs, otobüs ve benzeri taşıtlara, kayıt yapabilen ön dış ve iç kamera ile kayıt cihazının takılması zorunluluğuna ilişkin uygulama İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 81 ili kapsayan genelge esaslarına dayanmaktadır. Genelge; istenilen kamera ve sistemlerin standartlara uygunluğunun tespiti ve uygunluk belgesi verilmesi görevlerini yerine getirmek amacıyla UKOME/il trafik komisyonları tarafından bir 'teknik inceleme komisyonu' oluşturulmasını öngörmektedir. Bununla birlikte aynı genelge, belirlenen standartlarda kamera ve sistemlerin takılıp katılmadığının denetim görevini de belediye ve kolluk kuvvetlerine vermektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Genelgesi'ne dayanarak İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları koordinatörlüğünde kurulan 'Teknik İnceleme Komisyonu', İzmir İl Emniyet Müdürlüğü (2 üye), İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Otobüsçüler Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası, İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası, İzmir Ticaret Odası (3 üye) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (3 üye) temsilcilerinden oluşturulmuştur. 12 kişilik komisyonda yer alan Büyükşehir Belediyesi temsilcisi sayısı 3'tür. Komisyon, genelgede belirlenen şartlar doğrultusunda 'Araç Kamera Teknik Şartnamesi'ni hazırlamış ve şartname Ağustos ayında UKOME Genel Kurul kararı ile uygun bulunmuştur.

Bu doğrultuda, kamera ve kayıt cihazı satmak isteyen gerçek/tüzel kişilerin başvuruları komisyon tarafından incelenerek 'Araç Kamera Teknik Şartnamesi'nde belirtilen kriterleri sağlayan firmalara yetki belgesi verilmiş ve kamera takılması işlemine başlanmıştır.

Söz konusu işlem, bazı kesimler tarafından kamuoyuna yansıtıldığı gibi, sadece kamera bedeli değildir. İzmir sınırları içinde hizmet veren tüm ticari araçlar için '3 yıllık 'Data Hat' bedeli, 3 yıl uzatılmış garanti süresi, yerinde servis, bakım ve onarım, merkezi server kurulumu ve yazılımı, personel servis yazılımı, okul servis yazılımı, durak ve minibüs ulaşım otomasyonu, taksi çağrı merkezi yazılımı, mobil aplikasyonu (call center) ve benzeri hizmetlerin kurulumunu kapsamaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde özetlemek gerekirse; takılacak cihazların ve kurulacak sistemin özellikleri Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinde tarif edilmekte, firmalara uygunluk belgesi de 'Teknik İnceleme Komisyonu' tarafından verilmektedir. Büyükşehir Belediyesi'nin azınlıkta olduğu bu komisyonda, çok sayıda kuruluşun temsilcisi bulunmaktadır. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, burada kural koyan değil, verilen yasal görevi yerine getiren yani uygulayan taraftır. Belediyemizin 'kamera satışında firma dayatması' iddiası tamamıyla gerçek dışıdır."

 
İzmir Teknepark hayaline kavuşuyor
 
CHP İlçe Örgütü'nün STK ziyaretleri devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Teknepark hayaline kavuşuyor
İzmir’de deniz kültürünü geliştirmek için çok önemli bir adım atıldı. ...
‘Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka’ya verin’
Karşıyaka Belediyesi, Kordon’da demirli bulunurken bakıma alınan ve restorasyonun ...
"Bu cinayetler bitmeli!"
5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 84. yıldönümü ...
 
Hem muhtaca hem üreticiye destek
Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtarak dayanışmanın güzel ...
"Zeytin Park" Cumartesi açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki 40 dönüm alan üzerine kurduğu ...
Işıkkent’te Dost Market buluşması
Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi Dost Market’ten yararlanan ...
 
Akdeniz kentleri İzmir’de toplanıyor
Akdeniz kıyı kentlerinde sürdürülebilir, yenilikçi ve bütünleşik kentsel ...
Sahil Güvenlikten kaçamadılar!
Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına 2 şişme botla kaçmaya çalışan 63 ...
"İzmir'in yeni başkanı çok şanslı olacak"
Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen "Yerel Yönetimde İzmir Modeli" sempozyumunda ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri