Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
19 Eylül 2018 Çarşamba - 18:52

Gazilerin Gurur Günü!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 97 yıl önce Mareşallik ve Gazilik ünvanının verilmesi nedeniyle kabul edilen Gaziler Günü, Çeşme'de törenle kutlandı.

Gazilerin Gurur Günü!

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi törene, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Vekili Personel Asteğmen Fatih Oruç, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Güney Kore Gazisi Hakkı Güvercin, Kıbrıs Gazileri Mehmet Culum ve Halil Karanfil, Güneydoğu Gazisi Bülent İşçi, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Resmi tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Güneydoğu Gazisi Bülent İşçi, Çeşmeli, Gaziler adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından Başkomutan Mustafa Kemal'e, TBMM tarafından Mareşallik ve Gazilik ünvanı verildiğini hatırlatarak, "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Anadolu'da, Kore'de, Kıbrıs'ta canlarını hiçe sayarak, vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milleti'nin her ferdi, sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek, onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatırlarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir" diye konuştu.

Çeşme Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanı Asb. Üçvş. İ. Anıl Muratoğlu ise yaptığı konuşmada, var olan hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerde ve önemde olan gazilerimizin, milletimizin engin sahiplenişi ile her zaman ayrıcalıklı ve soylu özelliklerini muhafaza ettiklerini vurgulayarak, "Üstlendikleri vatan görevi esnasında, girmiş oldukları mücadelelerden 'Gazilik' ünvanıyla ayrılan kahramanlarımızın, mümtaz ve muhterem anıları hiçbir zaman akıllardan ve gönüllerden çıkmayacaktır. Gazilerimizin huzurunda, millet olarak, toprak olarak bölünmez bütünlük içinde, aynı amaç ve gaye şuurlarını taşıyan, Türk Devleti'nin ebediyete kadar varlığı için, hep beraber, aynı gayreti sarf edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmamasını, bir kez daha bu anlamlı günde tekrarlamak isterim" diye kaydetti.

  Gaziler Günü resmi kutlaması, öğrencilerin şiir okumasının ardından sona erdi. Törenin ardından Anaokulu öğrencileri, törene katılan dört gaziye karanfil verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ise Çeşmeli Gazilere, çerçeveli Atatürk Portresi hediye etti. 

Çeşmeli Gaziler, ADD yöneticileri ve vatandaşlarla Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler.Çeşme'deki Gaziler Günü kutlamaları, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın Çeşmeli Gazilere verdiği öğle yemeği ile son buldu. 

 

 
Çeşme Taksi'de lüks araçlarla konfor arttı
 
Son dakika!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Taksi'de lüks araçlarla konfor arttı
ÖTV indiriminden faydalanan Çeşmeli taksiciler, araçlarını lüks araçlarla ...
Çeşme esnafının Ahilik Haftası'nı kutladılar
Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ...
Korkutan yangın kontrol altında
Ovacık otoban gişelerine yakın bölgedeki TIR antreposunun karşısındaki ...
 
Esnaf Odası Başkanı Köfüncü Ahilik Haftası'nı kutladı
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, 31. Ahilik Haftası ...
Kurtuluş coşkusu!
Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen ...
Çeşme'nin gurur günü!
Çeşme'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü gururla kutlandı. ...
 
“Haksız karalamalara karşı susmayacağız!”
Alaçatı’nın kurtuluşunun 96. Yıldönümünde bir konuşma yapan Çeşme Belediye ...
Çeşme plajlarında farkındalık temizliği
15 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle, Çeşme'nin üç ayrı plajında, eşzamanlı ...
Alaçatı ve Çeşme'de Kurtuluş coşkusu yaşanacak
Alaçatı ve Çeşme'nin kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle 15 Eylül Cumartesi ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri