Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
15 Eylül 2018 Cumartesi - 21:59

“Haksız karalamalara karşı susmayacağız!”

Alaçatı’nın kurtuluşunun 96. Yıldönümünde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “ Çeşme için haksız karalamalarda bulunanlar karşısında susmayacağız. Eleştiriye açığız ama haksız eleştirilere her zaman bir cevabımız olacak” dedi.

“Haksız karalamalara karşı susmayacağız!”

Alaçatı’nın Kurtuluş yıldönümüne Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın mesajları damga vurdu.

Dalgıç, eleştiriye her zaman açık olduklarını ama haksız karalamalar karşısında da sessiz kalmayacaklarını belirterek, “ Bizler çok şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu gözbebeğimiz olan yerde birçok eleştiri olması doğaldır. Bu eleştirilere de her zaman bir cevabımız vardır, olmaya da devam edecektir. Sizden ricam Alaçatı’nıza sahip çıkın. Bazen beklenti ve ikbal peşinde koşanların haksız karalamalarına her zaman cevap vereceğiz” dedi.

Alaçatı’nın Kurtuluş Günü törenleri, Alaçatı Belediyesi eski binasında, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın tebrikleri kabulü ile başladı.

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Asteğmen Fatih Oruç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tebrik kabulünün ardından törene Atatürk Anıtı'nda devam edildi. 

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

"Kurtuluş, emperyalizme karşı çıkıştır"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç yaptı. Başkan Dalgıç, konuşmasında, "Alaçatı'nın düşman işgalinin 96. yılını kutlamanın onurunu ve sevincini sizlerle beraber yaşıyorum. 15 Eylül Kurtuluş Günümüz kutlu olsun. Bu mutlu günü bize yaşatan, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 15 Eylül, sadece kurtuluş değil. Aynı zamanda laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerinin atıldığı bir dönüm noktasıdır. Kurtuluşlar, sadece ülke topraklarının kurtulması değildir. Varlığımızın, namusumuzun, özgürlüğümüzün işgalden kurtulduğu günlerdir. Emperyalizme karşı çıkıştır. Bizler, her şeyden önce Atamıza sahip çıkmayı yurttaşlık görevi olarak görmekteyiz. Bizler, her şeyden önce Atatürkçü'yüz. Bizler, vatanseveriz.  Aynı ölçüde barış, aynı ölçüde özgürlük, aynı ölçüde adalet istiyoruz. Ve bunların hepsine düşkünüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlığımızın varlık nedenidir. Özgürlüğümüzün teminatıdır. Modernleşmeye dayalı çağdaş bir toplum olmanın teminatıdır" dedi.

"Eleştirilere her zaman bir cevabımız vardır"

Ülkenin en güzel coğrafyasında yaşadıklarının altını çizen Başkan Dalgıç, "Gerçekten çok şanslıyız. Dünya Temizlik Günü nedeniyle misafirimiz olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz ile konuşurken kendisi de, 'Şanslı bir coğrafyada yaşıyorsunuz' dedi. Böyle güzel bir coğrafyada, bu göz bebeğimiz olan bölgede, birçok eleştiri olması doğaldır. Ama bu bölgeye yapılan eleştirilere her zaman bir cevabımız vardır. Olacaktır da. Ama sizlerden bir ricam var: Alaçatı'nızı sahiplenin. Bazen beklentiler, bazen ikbal peşinde koşanlar ve haksız karalayanlara karşı her zaman cevabımız vardır. Bu memleket bizim. Bizler sahip çıkacağız. Daha iyisi için, sorunsuz olabilmesi için, başta Meclis üyelerim ve mesai arkadaşlarımla hiç durmadan çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygularla, Meclis üyelerim, mesai arkadaşlarım adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 15 Eylül Kurtuluş Günü'nüzü kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Dalgıç'ın konuşmasının ardından, iki öğrenci şiir okudu. Sarı Zeybek Sahne ve Dans Sanatları Derneği'nin halk oyunları gösterisiyle, Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi. 

Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, törenin ardından bando eşliğinde, Şehitlik Anıtı'na kadar yürüdüler. Alaçatı çarşısından ve pazaryerinden geçen yürüyüş korteji, esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlar tarafından cep telefonları ile kaydedildi. Bandonun çaldığı marşlar, pazaryerinde alkışlara neden oldu. 

Şehitlik Anıtı önünde gerçekleştirilen törende ise, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, anıta karanfillerin bırakılması ile sona erdi. 

15 Eylül Alaçatı'nın Kurtuluş Bayramı törenleri, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, gerçekleştirilen Kırmızı Reçete ve Bengü konseriyle tamamlandı. 

 

 

 
Çeşme plajlarında farkındalık temizliği
 
Atıklardan dev heykel yapıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme plajlarında farkındalık temizliği
15 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle, Çeşme'nin üç ayrı plajında, eşzamanlı ...
Alaçatı ve Çeşme'de Kurtuluş coşkusu yaşanacak
Alaçatı ve Çeşme'nin kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle 15 Eylül Cumartesi ...
Tepki yaratan gemi Çeşme'yi terk etti
Çiftlik açıklarında demirleyen ve "Şarbonlu hayvan taşıdığı" iddialarıyla ...
 
Muharrem Ayı'nda ortak sofra kuruldu
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, Muharrem Ayı'nın başlaması ...
Çeşme'nin ilk Caretta'ları denizle buluştu
Çeşme'de ilk kez yumurta bırakan Caretta Caretta'nın yavruları yumurtalarından ...
Çeşme'de 5 bin 792 öğrenci için ders zili 17 Eylül'de çalacak
Çeşme'de, 17 Eylül'de başlayacak 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda, 5 ...
 
Linçten polis kurtardı
Ilıca Mahallesi'nde 11 yaşındaki bir erkek çocuğunu çikolata ile kandırmaya ...
Küçük sporcular büyükleri uyardı: "Doğamızı kirletmeyin!"
Çeşme Belediyespor Yaz Spor Okulu'nda eğitim gören küçük sporcular, Germiyan ...
Sokak Köpekleri Tavukları öldürdü!
Çeşme Otogarı arkasında Mehmet Çilek’e ait araziye giren sokak köpekleri, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri