Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
16 Eylül 2018 Pazar - 15:24

Çeşme'nin gurur günü!

Çeşme'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü gururla kutlandı. 16 Eylül Çeşme'nin Kurtuluş Günü töreni, Çeşme çarşısı girişinde, bando eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Çeşme nin gurur günü!

Kortej yürüyüşüne, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Vekili Personel Asteğmen Fatih Oruç, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel, CHP Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, AKP İlçe Başkanı İlter Etike, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşün ardından, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

"Kurtuluş heyecanını ilk günkü gibi hissediyoruz"

Konuşmasında, Çeşme'nin işgalden kurtuluşunun 96. yılını birlikte yaşamanın sevinç ve gururu ile törene katılanları ve tüm Çeşmelileri selamlayarak, "Bu mutlu günü bize yaşatan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı ve sevgi ile anıyorum. İşgalin ülkemizden sonlandırılışının yaklaşık bir asıra yaklaştığı kurtuluşumuzun heyecanını hep ilk günkü gibi hissettiğimiz bu günümüz, Çeşme’mizin, İzmir’imizin, ülkemizin kurtuluşunu, özgürlüğümüzü dosta düşmana ilan ettiğimiz gündür" dedi. 

"Kentimizin üzerine titreriz"

Çeşme'de yaşamanın çok özel bir anlam taşıdığını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Yaşadığımız yer ile övünür, coğrafyamız ile onur yaşar, bu coğrafyanın bizlere bir armağan olduğunu bilir, kentimizi koruyup, geliştirerek, gelecek kuşaklara daha iyi bir yaşam alanı için var gücümüzle çalışırız. Kentimizin üzerine titreriz. Kurtuluşumuzdan sonra, 16 Eylüllerin her sabahında hep umutla uyandık, tıpkı bu sabahki gibi. Gün Çeşmemizin bayramıdır. Savaşlar ülkelere yıkım, acı, yoksulluk ve sefaletten başka bir şey bırakmıyor. Yalnızca savaşan ülkelere değil, savaştan kaçan, yaşam savaşı veren yüz binlerce insana, başka ülkelerde, acı, sefalet ve yoksulluk getiriyor. Emperyalizm, egemenliğini sürdürecek diye felaketleri acımasızca seyrediyor. Çeşmeliler, ülkemizde ve dünyamızda, kardeşçe, barış içinde, tüm dünya insanları ile bir arada yaşamak istiyor. Çeşme'den tüm ülkemize sesleniyorum; ülkelere barış gelsin, kardeşlik gelsin. Bu güzelim dünya nimetleri tüm insanlığa yeter" diye konuştu.

 "Çeşme bir dünya kentidir"

Çeşme'nin her zaman olduğu gibi, ülkemizin en iyi turizm merkezlerinden birisi olduğunun altını çizen Dalgıç, "Her geçen gün adından daha fazla söz ettirmektedir. Eşsiz coğrafyası, korunan mimarisi, eşsiz kıyıları, dünya standartlarındaki eğlence mekanları, rüzgarı, tarihi, eşsiz deniz spor alanları, gastronomi alanındaki atılımları, onlarca festivalleri, içinde yaşayan güleryüzlü, aydınlık insanları ile Çeşme bir dünya kentidir. Bizler, her şeyden önce Atamız'a sahip çıkmayı yurttaşlık görevi olarak görmekteyiz. Çeşmeli olarak; bizler aydınız, bizler demokratız, bizler barış yanlısıyız, bizler adalete, bizler özgürlüğümüze düşkünüz. Batının en ucundan, demokrat, aydın Çeşme'den sesleniyoruz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlığımızın varlık sebebidir. Yurttaş özgürlüğümüzün teminatıdır. Modernleşmeye dayalı, çağdaş bir toplum olma iddiamızın en büyük dayanağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 16 Eylül Kurtuluş Günümüzü kutlarım" diyerek sözlerini tamamladı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çeşme'nin Kurtuluş Günü töreni, şiirlerin okunması ve Sarı Zeybek Sahne ve Dans Sanatları Derneği'nin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. Tören sona erdikten sonra ise, Çeşme Belediyesi önünde bir kokteyl verildi. 

Çeşme'nin kurtuluşunun 96. yılı nedeniyle düzenlenen törenler, 20.30'da, Çeşme Amfi Tiyatro'da, Aegean Band ve Ferhat Göçer konseri ile son bulacak. 

 

 
Atıklardan dev heykel yapıyorlar
 
“Şerbetliyim, zor işi seviyorum”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Haksız karalamalara karşı susmayacağız!”
Alaçatı’nın kurtuluşunun 96. Yıldönümünde bir konuşma yapan Çeşme Belediye ...
Çeşme plajlarında farkındalık temizliği
15 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle, Çeşme'nin üç ayrı plajında, eşzamanlı ...
Alaçatı ve Çeşme'de Kurtuluş coşkusu yaşanacak
Alaçatı ve Çeşme'nin kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle 15 Eylül Cumartesi ...
 
Tepki yaratan gemi Çeşme'yi terk etti
Çiftlik açıklarında demirleyen ve "Şarbonlu hayvan taşıdığı" iddialarıyla ...
Muharrem Ayı'nda ortak sofra kuruldu
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, Muharrem Ayı'nın başlaması ...
Çeşme'nin ilk Caretta'ları denizle buluştu
Çeşme'de ilk kez yumurta bırakan Caretta Caretta'nın yavruları yumurtalarından ...
 
Çeşme'de 5 bin 792 öğrenci için ders zili 17 Eylül'de çalacak
Çeşme'de, 17 Eylül'de başlayacak 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda, 5 ...
Linçten polis kurtardı
Ilıca Mahallesi'nde 11 yaşındaki bir erkek çocuğunu çikolata ile kandırmaya ...
Küçük sporcular büyükleri uyardı: "Doğamızı kirletmeyin!"
Çeşme Belediyespor Yaz Spor Okulu'nda eğitim gören küçük sporcular, Germiyan ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri