Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>EKONOMİ
25 Ekim 2017 Çarşamba - 13:14

“Ege Ortak Yaşam Alanımız”

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) öncülüğü, Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Ege Bölgesi’nde ilk kez ‘Ege Ekonomik Forum’ düzenlendi. Forumda konuşan Başbakan Yıldırım, coğrafyanın kader olduğunu belirterek, “ Ege, bizim ve Yunanistan’ın ortak yaşam alanımız" dedi.

“Ege Ortak Yaşam Alanımız”

Swissotel’de 25-26 Ekim tarihleri olarak 2 günlük süreyi kapsayan organizasyonda küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı belirtildi.

Ege zirvesine Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Ekonomi Bakanı Dimitris Papadimitriou, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, yurt içi ve yurt dışından iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Türkiye’den ve yurt dışından önemli isimlerin söz aldığı programın açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi. 

Başbakan Yıldırım, “Böylesine anlamlı bir toplantıda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 2 gün boyunca Ege’nin ekonomisi, geleceği, vizyonu her alanda konuşulacak. Ege’nin avantajlı olduğu fırsat pencereleri bir bir ele alınacak ve önemli bir sonuç ortaya çıkacak” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN AVRUPA’YA: ŞU AN İŞLERİNİ REZERV PARAYLA YÜRÜTÜYORLAR!
Yıldırım ayrıca küresel ekonomi üzerine yaptığı konuşmada, “2017’nin sonuna yaklaşıyoruz. Küresel ekonomi toparlanmaya başlıyor. 2008’de başlayan küresel ekonomide iyileşme var. Dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu söylemek isterim. Küresel krizler sonrası ortaya çıkan kırılganlık ve bölgesel gerilimler bitmiş değil. Küresel ekonominin ağırlık merkezi ABD’de ortaya çıkan korumacılık söylemleri yeni bir küresel tehdidin habercisi gibi. Ekonomi tarihi bize korumacılık politikalarının hiçbir zaman küresel barışa katkı sağlamadığını göstermiştir. Avrupa hiçbir zaman parasal genişleme sürecini bu kadar açmadı. Tüm hızıyla devam ediyor. Bu gelişme Türkiye bakımından olumlu. İhracatımızın artışında bir anlamda genişlemenin ciddi bir katkısı var. Bizim ihracatımızın neredeyse yarısı Avrupa ülkeleriyle yapılıyor. Kıtadaki en büyük risk gittikçe artan borç seviyesidir. Borç seviyesi gelişmiş tüm ülkelerin gelişmekte olan ülkelere göre yumuşak karnıdır. Bugün bu anlamıyla hissedilmese bile değişecek konjonktürde ciddi bir kriz alanı çıkabilir. Bugün gelişmiş ülkelerin GSMH’sında 2 buçuk kadar borç seviyeleri vardır. Rezerv parayla şu an işleri yürütüyorlar. Ama dünya şartlar bölgedeki dengeler zenginlik merkezleri değişiyor. Zenginlik artık eskisi gibi batıda değil doğuya doğru hicret ediyor. Jeopolitik dengelerde de önemli bir değişimi hep beraber göreceğiz” açıklamasını yaptı.  

KUZEY IRAK’TA YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ
Yıldırım, “Son dönemde ayrılma istekleri, referandum, brexit gibi gelişmeler de bölgesel ekonomiyi etkiliyor. Çin ekonomisi ise ayrı bir fasıl. Orada da büyüme odaklı gelişme tüm hızıyla gidiyor. Ortadoğu’da şu an için durum ümit verici değil. Kuzey Irak’ta verilen yanlış karar Bağdat’tan döndü. Suriye ve Irak’ta devam eden siyasi otorite boşluğu iç savaş terör örgütlerinin alandaki varlığı ülkemiz için ön görü yapmamınız önündeki en büyük engeldir. 10 milyondan fazla nüfus hareketi olan bir bölge var. Bu nüfus hareketinin Avrupa’ya akın etmesi demek oradaki her dengeyi alt üst etmesi demektir. Türkiye 3 buçuk milyondan fazla evinden barkından atılmış insana kucak açıyor. Avrupa’ya gidecek göç istilasının önüne geçmiştir. Ege’den Avrupa’ya geçişler büyük oranda kontrol altına alınmış. Tüm bunları yaparken biz arzu ederiz ki Türkiye’nin katlandığı bu fedakarlığın farkında olsunlar. Taktir etsinler.  Özellikle Avrupa’da son yıllarda yükselen milliyetçi akımlar ve İslam düşmanlığı Avrupa’da gelecek ve vizyon ön görüsünü tamamen ortadan kaldırmıştır. Avrupa şu günlerde aşırılıklarla baş etmenin yollarını aramaktadır. Bize bir adım gelene iki adım yaklaşırız. Bu yaklaşımımız devam ediyor. Ege’yi birlikte paylaştığımız Yunanistan Türkiye burası bizim ortak yanımız. Coğrafya kaderdir. Burada birlikte yaşayacağız. Sorunları değil fırsatları ön plana çıkartacağız. Ekonomi birleştirir siyaset ayrıştırır. Katılıyorum. Potansiyelimiz nedir bunun üzerinde konuşmamız lazım” dedi.

MÜZAKERELERİN TEKRAR BAŞLAMASI KONUSUNDA KARAR ONLARIN!
Yıldırım, “Mülteci kontrolünde Yunanistan’la gayet uyumlu bir çalışma içindeyiz. Rakamlar binlerden 20’lere geriledi. Hemen hemen bitti diyebiliriz. İş birliğinin turizm alanında da geliştiğini görebiliyoruz. Vatandaşlarımız hafta sonlarını Yunan adalarında geçirmek için gidiyorlar. Bu da hareketliliği beraberinde getiriyor. Türkiye bugüne kadar Avrupa Birliği’ne tam üyelik konusunda kararlığını sürdürmüştür. Ancak son 1-2 yılda yaşananlar sonrası gelişmelerin istediğimiz düzeyde olmadığını biliyoruz. Avrupa’nın gelecek vizyonunu gözden geçirmesi lazım. Türkiye’nin içinden bulunduğu genişleyen bir Avrupa mı düşünüyor yoksa kendi sınırlarını yüksek duvarlarla kapatmış bir kulübe mi dönecek bunun kararını kendisi verecek. Biz buradayız. Müzakerelerin tekrar başlaması konusunda karar onlarındır. Yunanistan en başından beri Türkiye’nin içinde bulunacağı bir AB istemektedir. Bunu biliyoruz. Türkiye konumu bu yaşananlara rağmen nerededir? Gideceği yol nedir? Bu krizler ortasında 2017 yılında Türkiye’nin önünü açacak önemli kararlar aldık. Bunlar 8 Aralık kararlarıdır. ABD seçimlerinin ardından döviz dalgalanmasının yaşandığı günlere rastlıyor. Kobi, iş alemi yaklaşık olarak 230 milyar liralık kredi kullanım hacmine ulaştı. Önemli olan bu kadar kredi kullanılması ama kullananlara baktığımızda yarım milyonu buluyor. Yaygınlık. Tüm ölçeklerde bütün sektörlere ciddi anlamda kaynak temini sağlandı. Bu kadar para genişlemesine rağmen bakıyoruz, büyüme artmaya başladı. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye o çeyrekte yüzde 4 küçüldü. Yüzde 5.1 büyümeye geçen bir Türkiye’den bahsediyoruz. Bu kadar keskin bir değişim dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Bunlar zamanında alınan cesur kararların sonucudur. Siyasi refah hep ekonomik istikrarın olduğu ülkelerde oluyor. Güven ve istikrar varsa orada gelişme, kalkınma büyüme var. 90 ile 2000 arasında dünyada sorun yok. Kriz de yok. Bütün dünyada büyüme var. Türkiye’de durum ne? Yüzde 3 ancak büyüyebilmişiz” diye konuştu.

YILDIRIM: TÜRKİYE’NİN 2018’İ, 2017’DEN DAHA İYİ OLACAK!
İş dünyasına önemli mesajlar veren Yıldırım, “Ekonomik kararları almak kolay değildir. Kararları alırken 2018 ve daha sonrasına yönelik bir ön görü yapmanız lazım. Bizden bir şey duymak istiyorsunuz. ‘Biz nasıl bir tutum içinde olalım, bekleyelim mi, daha fazla yatırım mı yapalım?’ diyorsunuz. Kısa süre önce orta vadeli planımız yayınlandı. Yatırım, iş, üretim, ihracat. Türkiye’nin 2018’i, 2017’den daha iyi olacak. Bunu kesinlikle bir yere not edin. Enflasyon tek haneli olmaya devam edecek, büyüme hedefimiz en az yüzde 5 buçuk olacak. Bu yılın üçüncü çeyrek büyümesi çift haneli olursa hiç şaşırmayın. Yıl sonu büyüme 7 olursa yine şaşırmayın. Türkiye olarak iş dünyamızın önünü açacak güvence sağlayacak bir toplumsal sözleşmeye imza attık. Birincisi demokrasi sözüdür. Milletimiz 15 Temmuz’da bunun ötesine geçmiş ve demokrasi yemini yapmıştır. İkincisi istiklal sözüdür. Getirilen yeni hükümet sisteminde sürekli iktidar sürekli istikrar formülü geçerlidir. Kim hükümet kuracak meselesi artık bitiyor. Vatandaş kimin ülkeyi 5 yıllık yöneteceğine karar veriyor. Vesayetler, kapı arkasında kavgalar ortadan kalkıyor. Demokrasi ve istiklal konusundaki bu mutabakat iş dünyası için en büyük gelecek güvencesidir. Türkiye hız kesemeden reformları gerçekleştirmeye devam edecektir” dedi.

NÜFUS 15 YILDA 15 MİLYON ARTTI
Yıldırım, “Bu coğrafyanın ortak mirasçısı Türkiye ve Yunanistan’dır. Son 15 yılda dünyada bölgede Türkiye’de çok şeyin değiştiğine şahit olduk. 15 yıl önce nüfus 66 milyondu şimdi 81 milyonun üzerine çıkıyoruz. 15 yılda 15 milyon daha fazla vatandaşımız var. Bu nüfusa iş bulacaksınız, gelecek hayali vereceksiniz. Türkiye küresel krize rağmen kadın istihdamı giderek artıyor. Üniversitelerdeki akademik personelin yüzde 54’ü kadınlardan oluşuyor. Gelişen Türkiye’nin en büyük göstergelerinden biri budur” açıklamasında bulundu.  

HÜKÜMET OLARAK BİZ DE TUTTURAMADIK!
Yıldırım, “Mülteci meselesinde başka ülkeler, ‘Bana ne kardeşim’ diyebilirdi ama bizim geleneğimize uymaz. Biz darda kalana yardım eden medeniyetin evlatlarıyız. Bize yakışanı yaptık. O insanların ülkelerine geri dönmelerini arzu ediyoruz. İçinden geçtiğimiz değişim süreci bizlerin de ayak uydurmasını zorunlu hale getiriyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber yeni bir gelişim dönemi olacaktır. Türkiye, üçüncü çeyrek içinde G20 içinde en hızlı büyüyen ülke olacak. Türkiye ekonomisi ilerleyen dönemde önemli büyümeye devam edecek. Uluslararası kuruluşlar bir kez daha sınıfta kaldılar. Tutturamadılar. İhracat artışını hükümet olarak biz de tutturamadık. Hedefimiz yüzde 53’tü yüzde 57 ile kapattık” diye konuştu.

EGE TÜRKİYE’NİN BEL KEMİĞİDİR!
Yıldırım ayrıca Ege Bölgesi’nin önemine değinirken, “Ege Bölgesi Cumhuriyet’ten önce de hala bugün de Türkiye ekonomisinin bel kemiğidir. Ülkenin dünyaya açılan kapısıdır. Ege’nin ağırlık bölgesini de İzmir oluşturur. 15 yılda Ege tekrar tarihi misyonuna yakışır şekilde yatırımla büyüme stratejisine uygun olarak önemli mesafe kat etti. 2002 yılında Ege Bölgesi’nin toplam ihracatı 4 milyar dolar. Bugün ne olmuş? 14 buçuk milyar dolara çıkmıştır. Genel artışın üzerinde olmuş. 10 ili kapsayan Ege Bölgesi’nde üretim gücü günden güne artıyor, bölgedeki büyüme devam ediyor. Burası bir başarı ve güzel bir gelişme. 21’inci yüzyılda Ege ekonomisinin daha büyük gelişmeleri başaracağını görmekteyiz. Yeni teknolojileri, sanayi 4.0, yapay zeka, bilgi iletişim alanındaki yenilikler, rüzgar ve güneş enerjisi, alternatif enerji kaynakları gibi alanlarda ciddi potansiyelimiz var. Gelecekte biyo-teknoloji, organik tarım bugüne göre daha çok aranan sektörler haline gelecek. Ege bu noktalarda Türkiye’nin merkezi olmaya adaydır. Unutmayalım Ege hala tarımda bir numaradır, ihracatta önemli bir yerdedir. Dünyayı dönüştürecek yeni teknolojilerde Ege, ülkemizin en önde giden bölgesi olmaya devam edecektir. Ege Bölgesi şehirleri tarih boyunca lojistik merkezi oldu. Limanları tarihi görkemiyle yine lojistik merkezi olmaya aday. Çandarlı limanı ve limana bağlanan otoyol… Bunlar Ege’nin geleceğine hazırlıktır” açıklamasını yaptı.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: TARİH BİZDEN HESAP SORACAKTIR!
Ege’nin önemine vurgu yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bir ülkenin denizi olacak ama kıyısı da çok güzel olacak ki onu koklayabilesin. Sonra iklimi olacak ondan gelecek yağmur bereket verecek. Bir de insanı güzel olacak. Şanslı olarak Ege’de doğdum. Burada yaşamanın onurunu yaşıyorum. EGEV Başkanı Sayın Susam bana geldiğinde, çok büyük heyecan duydum. ‘Derhal! Ne olması gerekiyorsa yapalım’ dedim. Sayın başbakanımızla da paylaştım. Bunu her iki tarafta da yapacağız dediğimizde ok güzel olur demişlerdir. Ege bir ekonomi merkezidir. Tarihi şehirler ticaretle yoğunlaşmıştır. İlk para Ege’de kullanıldı. Ekonomi bir yunanca kelimedir ve ilk defa egede kullanıldı. Ege tarihi misyonuna dönecektir. İzmir Doğu Akdeniz’in ekonomi merkezi haline geliyor. Milyarlarca dolar ihracat yapan şehirlerimiz var. Belki 10 yıl içinde çok farklı bir dünyada yaşayacağız. Endüstri 5.0’ın konuşulmaya başlandığı günler yaşıyoruz. Fırsat penceresini açmamız evimize o güzel güneşin doğmasını sağlamamız gerekiyor. Organik tarımda Ege dünya markası haline gelmeli. Öyle bir ege hayal ediyoruz ki Antalya ve İzmir’i birbirinden ayırmak mümkün değil. 20 milyon turisti hayal ediyoruz. Antalya’dan çıkan misafirin İzmir’e 2 buçuk saatte gelebildiği ve aradaki coğrafyada 20 milyon turistin 1 hafta gezmekle bitiremeyeceği yerdeyiz. Ege’yi ortak kullanacağız. Refah üreten bir deniz haline getireceğiz. Proje bazlı teşvik sistemini hayata geçirdik. Yatırımlarımız şu ana kadar 100 milyarı geçti. Türkiye’yi geleceğe hazırlıyoruz. 2017’yi yüzde 11’in üzerinde ihracat artışıyla tamamladık. Tam istediğimiz gibi ihracata yatırıma dayalı bir büyüme gerçekleştiriyoruz. İnşallah dünyada büyümede parmakla gösterilen bir ülke olacağız.  Yunan meslektaşıma bu güzellikleri beraber paylaşalım diyorum. Tarih bizden hesap soracaktır” dedi.

 

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ SOKACAĞIMIZI GÖSTERDİK
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam da gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu forumun asıl fikir babalarından biri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’dir. Ege ekonomisi için EGEV’in önemine inanmış bakan olarak biz her türlü desteği verdi. Ama en önemlisi İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım’ın katkılarına da sonsuz teşekkür ediyorum. Ülkemizin çevresinde gerginlikler, çatışmalar ve savaşlar yaşanıyor. Bu dönemde ekonomi konuşmanın önemine inandık. Savaşların ortadan kalkmasının yolu adil paylaşımdır. Biz bu gündemi başka alana çekelim istedik. Biz Ege’yi kalkınmanın merkezi olarak gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu bölge hep kalkınmanın merkezi olmuştur. İlk ticaretin ve paranın kullanıldığı bölgedir. Bu forumun bu sene ilki yapılıyor. Bundan sonra geleneksel hale gelip daha kapsamlı bir noktaya gelecektir. Limanlar ve serbest bölgeler sanayi ticaret ve bilimin merkezi olan Ege Akdeniz’in yıldızı olacak noktadadır. Biz bu çalışmayla kalkınmada taşın altına elimizi sokacağımızı gösterdik” açıklamasını yaptı.

 

EGE BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜYOR
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, “Ben bu hamlenin Ege’ye yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Burada bulunan ve cesaret veren Başbakanımız ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Ege büyürse Türkiye büyüyor. Ege’de sıkıntı varsa Türkiye de bunu yaşıyor. Her sene Ege illerini geziyorum, hükümetimize görüşüyoruz. Onlar da gerekli desteği veriyor. Sıkıntılarımız var mı? Var. Ama bunları aşacak irademiz var. Kavgayla sorun ve sıkıntılar çözülmez. Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme adına her gün sağlam adımlarlar gideceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

YUNANİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE TAM DESTEK 
Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriu, Yunanistan'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) entegre olmasını bütün kalbiyle desteklediğini belirterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş müzakerelerinin kesilmesi ne Türkiye'nin lehinedir ne de Yunanistan'ın lehinedir." dedi.

"Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" ana temasıyla düzenlenen Ege Ekonomik Forum'un açılış oturumunda konuşan Bakan Papadimitriu, Ege'nin konuşulduğu bir toplantıda yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Türkiye ve Yunanistan'ın yer aldığı doğu Akdeniz'de istikrara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Papadimitriu, "Bizlerin uluslararası yasalara uygun davranarak hukuk devletini ayakta tutarak, ülkelerimizin bulunduğu bölgede barışı, birbirini anlamayı ve jeopolitik sorunları diyalogla çözme yoluna gitmeyi destekleyebiliriz. Maalesef günümüzde olması gerekenleri her iki ülke olarak da gerçekleştirmiş değiliz. Ekonomiden yola çıkarak, enerji, mal ve insanların serbest dolaşımını iki ülke arasında gerçekleştirebiliriz." diye konuştu.

 

 
9 ayda 15 bin göçmen yakalandı
 
Çeşme Cumhuriyet coşkusuna hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Modayı Belirliyor...
Shoexpo’da büyümenin gözle görülür olduğunu ifade eden Ege Ayakkabı Sanayicileri ...
MTV'de Zam oranı yüzde 25 oldu
MTV'ye zam oranı yüzde 40'tan yüzde 25'e çekiliyor. 1300 cc'nin altındaki ...
İzmir’e Fransız ilgisi!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fransa’dan İzmir’e gelen 20 ...
 
Demirtaş: “Krize dönüşmeden çözülsün”
Ulaştırma Bakanlığı’nın Türk ticari gemilerine Yunanistan limanlarına ...
EİB'den Eylül ayında 978 milyon dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Eylül ayında 978 milyon 238 bin dolar ihracat ...
Mandalina bu yıl çok aranacak
Bu kış hastalanmayın.. Zira doğal vitamin deposu, C vitamini kaynağı narenciye ...
 
Hangi araca ne kadar vergi ödenecek?
Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobillerin MTV’sini gelecek yıl yüzde ...
Akkalay: “MTV zammı sektöre darbe vurur”
Hükümetin 2018-2020 yıllarını kapsayan 3 yıllık Orta Vadeli Program’ı ...
Genç Sanatçılara Türkerler desteği
İzmir’e son yılların en büyük yatırımlarını yapan Türkerler Holding, kentin ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri