Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2017 Cuma - 13:23

İzmir’e Fransız ilgisi!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fransa’dan İzmir’e gelen 20 kişilik seyahat acentaları grubu ile yaptığı toplantıda Bataclan saldırısı ardından Fransızların tavrının takdire şayan olduğunu söyledi.

İzmir’e Fransız ilgisi!

Demirtaş, Fransızların terör saldırısı ardından ‘Yaşam tarzımıza müdahale edemezsizin’ tavrının çok yerinde olduğunu kaydetti.

İzmir Ticaret Odası Fransa’dan daha fazla turist getirebilmek ve iki ülkenin seyahat acentaları arasında işbirliğini artırmak için İzmir Ticaret Odası’nda toplantı düzenledi. Toplantının ardından acentalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Fransa’dan İzmir’e gelen 20 kişilik seyahat acentaları grubu, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda ağırlandı. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Fransız Seyehat Acentaları Birliği Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanı Chrıstıne Baal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Turizm ve Tanıtma Müşavirliği Görevlisi Harun Musa, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta da hazır bulundu.

 Konuşmasına “Le Petit Paris’e hoşgeldiniz” diye başlayan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’e bu sıfatın 19’uncu yüzyılda kenti gezen tarihçiler tarafından verildiği, İzmir’in “Le Petit Paris” küçük Paris olarak da anıldığını hatırlattı.

 Üç gün İzmir’in gezecekler

Üç gün boyunca İzmir’in gezecek olan Fransız konuklara İzmir’in tanıtım filmi gösterimini izlettiren Başkan Demirtaş,  “Turizm sezonu normalde pek çok ülkede ‘Nisan’da başlar Kasım’da biter’ derler. Ama İzmir, “Yıl 12 ay turizm” yaşanacak bir şehirdir. Şehrimiz 8 bin 500 yıllık tarihi, eşsiz doğal güzellikleri, mutfağı, insanı, kültürü ile turizmin her çeşidine imkan sağlar. Bir yanda dinlence, bir yanda gastronomi, bir yanda kruvaziyer, bir yanda fuar ve kongre, bir yanda inanç-kültür-tarih, bir yanda sağlık temalarımızla çok renkli, çok kültürlü bir şehir gezdireceğiz” dedi.

Lyon ve Paris’ten uçuşlar

Turizm için altyapılarının hazır olduğunu anlatan İTO Başkanı Demirtaş, Adnan Menderes Havalimanı’nın yıllık 25 milyon kapasitesi olduğunu, İzmir’in iç ve dış hatlarda 50 noktadan fazla noktaya bağlandığını, dış hatta 50 destinasyon, 33 havayolu, 23 ülke ile, iç hatta ise 22 destinasyon ve 7 havayolu ile bağlantısı olduğunu ve Lyon ile Paris’ten şu anda uçuşların yapıldığını söyledi.

63 bin 384 Fransız turist

Fransa ile İzmir ilişkilerinin çok eskiye dayandığını kaydeden Ekrem Demirtaş, “Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Fransa’nın İzmir’de bir konsolosluğu vardı. Çünkü İzmir her zaman ticaretin merkezi olmuş bir kent. Kentimizde hala Fransız kökenli Levanten yurttaşlarımız var. Fransa’dan 2001 yılından bu yana ülkemize 12 milyon 898 bin turist gelmiş. İzmir’e 2016 yılı içinde 63 bin 384 Fransız turist geldi. Tabii İzmir’de giriş yapmayan Ama İzmir’e gelenler bu rakama dahil değil. Fransızlar İzmir’de Alman ve İngiliz turistlerden sonra üçüncü sırada yer alıyor. Kentimizin potansiyeline, ilişkilerimize baktığımızda bu sayının az olduğunu düşünüyoruz. İzmir turizminin uluslararası arenada daha fazla tanınması için İzmir Ticaret Odası olarak; turizmdeki çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Küresel terör

Amaçlarının daha fazla turist çekmek olduğunu ancak karşılarındaki en büyük engellerden birisinin küresel terör olduğuna işaret eden Başkan Demirtaş, “Dünyanın her ülkesinde yaşanan terör olaylar var. Paris’teki ve Nice’deki terör saldırıları hepimizi üzdü. Ama Paris halkı evlerine kapanmayarak, inadına sokağa çıkarak teröre karşı çok anlamlı ve net bir mesaj verdi. Aynı duruşu turizmde de sergilemeli, terör olayları nedeniyle hiçbir tatil rotasını değiştirmemeliyiz. Oda olarak; Fransız Seyahat Firmaları Birliği üyeleri olan sizleri ‘gök kubbenin altındaki en güzel şehir İzmir’de’ ağırlamaktan son derece memnununuz. Bu sözü de Herodot söylemiş” dedi.

 

“Türkiye’nin Fransa’nın yanında olmasını istiyoruz”

Başkan Demirtaş’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Enterprıses Des Voyages Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Chrıstıne Baal, Türkler ve Fransızların terör konusunda ortak deneyimleri olduğunu söyledi. İzmir ve Ege sahillerini 30 yıldır tanıdığını dile getiren Chrıstıne Baal,  “Kimsenin aklına gelmezdi bu tip olaylarla karşılaşacağız. Bu şiddete karşı koymamız gerekiyor. Biz sizlerin yanındayız siz de bizim. Sadece turistik açıdan konuşmuyorum. Yasal anlamda da Türkiye’nin Fransa’nın yanında olmasını istiyoruz. İzmir ve Türkiye önemli bir konumda. İzmir, Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Ülkeniz çekim yönü ve cazibeleri olan bir ülke. Turistik açıdan da Ege Bölgesi özellikle bizim için büyük bir destinasyon. Bizler Fransa Seyahat Birliği olarak Fransa’daki 4 bin firma yani yüzde 80’i bizimi -bünyemizde. Burada olmaktan çok mutluyuz. Sizinle verimli bir işbirliği yapmak istiyoruz ve önümüzdeki aylarda bunun meyvelerini göreceğiz. Orta mesafeli destinasyonlar arasında Türkiye tekrar eski yerine kavuşsun istiyoruz. Çünkü bu konuda Türkiye’nin çok artıları var. Altyapınız, otelleriniz ki kaliteli otelleriniz var. Bize sunduğunuz hizmetlerin kalitesi çok muazzam, bize sunulan hizmetten çok memnun kaldık” diye konuştu. İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ise Fransız konuklara dünyanın en güzel şehirlerinde birine geldiklerini, İzmir’in yaşayan ve yaşanacak bir şehir olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

 
Boyama Kitabı hediyeli tiyatro
 
Tatbikat değil, gerçek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: “Krize dönüşmeden çözülsün”
Ulaştırma Bakanlığı’nın Türk ticari gemilerine Yunanistan limanlarına ...
EİB'den Eylül ayında 978 milyon dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Eylül ayında 978 milyon 238 bin dolar ihracat ...
Mandalina bu yıl çok aranacak
Bu kış hastalanmayın.. Zira doğal vitamin deposu, C vitamini kaynağı narenciye ...
 
Hangi araca ne kadar vergi ödenecek?
Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobillerin MTV’sini gelecek yıl yüzde ...
Akkalay: “MTV zammı sektöre darbe vurur”
Hükümetin 2018-2020 yıllarını kapsayan 3 yıllık Orta Vadeli Program’ı ...
Genç Sanatçılara Türkerler desteği
İzmir’e son yılların en büyük yatırımlarını yapan Türkerler Holding, kentin ...
 
Dericilere Özel Destek
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekim ayında ...
Büyüme umut veriyor
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin ...
Türk Balığı Vitrinde
Türk su ürünleri sektörü Uzakdoğu pazarına odaklandı. Türkiye’den ihraç ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri