Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
2 Haziran 2017 Cuma - 12:07

Daha iyi bir yargı için bir araya geldiler

İzmir Barosu ve “Daha İyi Yargı Derneği” işbirliğiyle düzenlenen “Hukuk Zihniyeti ve Avukatların Rolü” panelinde, ülkemizdeki hukuk sisteminde yaşanan başlıca sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Daha iyi bir yargı için bir araya geldiler

İzmir Barosu Binası Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda Moderatörlüğünü İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. İlke Erol'un üstlendiği panelde İzmir Barosu Üyesi Ulvi Puğ, “Avukatların Meslek Sorunları, Daha İyi Yargı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gün, “Tam ve Doğru İfşa Yoluyla Zihniyet Değişimi, Avukatların Rol Yetki ve Sorumluluklarının Artması” ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya da, “Türkiye’de Hukuk Zihniyeti” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Hukukun üstünlüğü için çalişiyoruz

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu ve Daha İyi Yargı Derneği’nin ortak amacının ülkedeki hukuksuzluğun bir an önce ortadan kaldırılması, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının, basın özgürlüğünün temel hak ve özgürlüklerin sonuna kadar iyileştirilmesi olduğunu söyledi.

Son yıllarda ülkemizde bu değerlerin gözardı edildiğini ifade eden  Baro Başkanı Özcan, “İkinci KHK’ler döneminden itibaren özellikle avukatlık mesleği itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Avukatların cezaevlerinde müvekkilleri ile evrensel hukuk normlarının belirtmiş olduğu koşullarda ayrı ve gizli olarak görüşme yapamıyorlar. İzmir’de olmasa bile birçok yerde avukatların adliyelere, cezaevlerine, emniyet binalarına girerken aranmak isteniyor. Bunlar evrensel ve ulusal güvencelerin ortadan kalktığını gösteren en önemli göstergelerdir” dedi.

Yargiya olan güven azaliyor

Siyaseten tarafsız bir düşünce kuruluşu olma ilkesiyle yola çıktıklarını belirten Daha İyi Yargı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mehmet Gün, amaçlarının Türk yargısının sorunlarını belirlemek ve hayata geçirilebilir öneriler oluşturarak toplumsal mutabakat sağlamak olduğunu dile getirdi.

Yapılan araştırmalara göre toplumun adalet ve yargıya olan inancında bir azalma gözlendiğini belirten Mehmet Gün, Türk yargısının 3.1 puanla 138 ülke arasında 96'ıncı sırada bulunduğunu kaydetti.

Av. Mehmet Gün, şöyle devam etti:  “Yargının iş yükü altında ezildiği, yargılamaların geciktiği, kararların isabetsiz ve adeletsiz olduğu, avukatların delilleri toplayamadığı, savunma hakkının zorlaştırılıp kısıtlandığı, hak arama özgürlüğünün ise suistimal edildiği bir ortamda çalışıyoruz. Gerçeğin ortaya çıkarılmasındaki sorunlar nedeniyle en yetkin hakimlerin gördüğü basit davaların yargılaması bile yıllar sürmektedir.  Gerçeklerin ve delillerin tam ve doğru olarak açıklanmasını sağlamak tüm paydaşlara büyük kazançlar ve fırsatlar getirecek, yarğının iş yüakü azalacak, yargı daha az kaynakla ve daha yüksek kalitede huzmet üretebilecektir. Böyle bir düzende toplumun uyuşmazlıkları yönetme zihniyeti değişecek, uzlaşma ve işbirliği kültürü hızla gelişecek; yargı topluma maliyet olmaktan çıkarak yüksek katma değer sağlar hale gelecektir. Kaynakların daha verimli kullanılması zorlukları fırsatlara dönüştürecek ve Türk hukuk sektörünün gelişmesi ve hizmet ihraç eder hale gelmesi hızlanacaktır”

Barolarda etik kurul olmali

İzmir Barosu Üyesi Ulvi Puğ ise hukukun tüm toplumlarda hatta diktatörlükle de yönetilen toplumlarda da var olduğunu söyledi.

Puğ, “Sosyal yangını söndürecek adalet divanıdır hukuk her sistemde vardır diktatörlükte de vardır hukuk mekanizmasının en önemli yanı adalettir” dedi.

Türkiye’de ki avukatlık staj sistemini de eleştiren Puğ, “İstanbul’da bir anket yapılmış ve stajer avukatların yüzde 70’i stajda yaşadığı durumdan memnun değil. İlk önce kendimizi değiştirmeliyiz” diye konuştu.

İzmir Barosuna da seslenen Puğ, “Stajyer eğitim merkezleri tüm illere yayılsın. Stajyer avukat kimliğini alan meslektaş onu gururla taşıması lazım. Adliyede avukatlar stajyerin arkasında durması lazım. Baroların kanun kurulunun yanına etik kurul gelmeli.  Etik çalışmalar yapılmalı mesleki sorunları yenmek istiyorsak etik kurul oluşturulmalıdır” önerisini sundu.

 
Karaburun Çeşmeli yazarı ağırladı
 
"Çeşme Turizmine kimse zarar veremez"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe için meydanlara
Çeşme Belediyesi bu hafta sonu Antalya’da Göztepe ile Eskişehirspor arasında ...
İngiliz Büyükelçi gözüyle İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Fitch'den aldığı AAA rating notu için ...
İTO’dan lezzet tarihine yolculuk
İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Müze Buluşmalarının 5’incisi ...
 
"Önceliğimiz iki ülkenin dostluğu"
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ile eşi Nikos Stefanou ve ...
Akpınar’dan anıt tartışmasına son nokta
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Artık sussunlar. Kendilerine ...
Tarihe not düşecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla ...
 
Çeşme farkı!
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlara bu ...
Öğrencilerden Bilimsel Çalışmalar
Alaçatı İsmail Güral Ortaokulunda Tubitak Bilim Fuarı, büyük beğeni topladı.
Alaçatı'da Okul Öncesi Çocuk Şenliği
Alaçatı'da bulunan eğitim kurumlarının ortak organizasyonu ile düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri