Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
30 Mayıs 2017 Salı - 12:34

Akpınar’dan anıt tartışmasına son nokta

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Artık sussunlar. Kendilerine faydası olmayanlar kent halkını ilgilendiren projelerle ilgilenmesinler. Bu kente ihanettir” dedi.

Akpınar’dan anıt tartışmasına son nokta

Karşıyaka’nın simgesi olan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın belediye tarafından yenilenmesine bazı kesimlerden gelen tepkiler için konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Artık sussunlar. Kendilerine faydası olmayanlar kent halkını ilgilendiren projelerle ilgilenmesinler. Bu kente ihanettir” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi.

Akpınar, Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın körfezin her yerinden görülecek ve yine vatandaşlar olarak anıtın yanında tören yapılmaya devam edileceğini kaydetti.

Anıt ile ilgili gelişmeler üzerine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamaya bir yenisini ekledi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, il ve bazı ilçe örgütü temsilcilerinin destek verdiği Başkan Akpınar, Alaybey Tersane Kafe’de gerçekleşen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Doğruları göz ardı etmeyeceğiz   

Kendisine gelen eleştirilere ilişkin konuşan Başkan Akpınar, “Son dönemde ilçemizle ilgili yanlış algıla yapmaya dönük bir güruh var. Bunlara karşı bir cevap verme değil ama 2 yıldan bu yana yapmak istediklerimizi anlamayanlara anlatmak için bir araya geldik. İlçe başkanımız toplantılarda bize destek verir ama il başkanımız kolay kolay gelip katılmaz. Bu aynı zamanda partimize de bir saldırı niteliği taşıdığından dolayı il başkanımız da katılarak destek verdi. Tabi ki muhalefet edip eleştireceğiz ama doğruları göz ardı etmeyeceğiz” dedi.

Rozetçi değil gerçek Atatürkçüyüz

Akpınar, “Rozet Atatürkçülüğü değil gerçek Atatürkçünün o anıtın yanından her geçtiğinde yüreği sızlamaktadır. Karşıyaka Belediyesi hayatın her alında olduğu gibi yaşanan olumsuzluğu ortadan kaldırmaya ve kullanan anıtı Karşıyaka’mız, İzmir’imize yakışır şekilde yeniden yapmaya karar vermiştir. Anıtın yeniden yapılmasına karar vermek kişisel bir ihtirasın, hırsın, düşüncesinin ‘ben yıktım oldu’ anlayışının ürünü değildir. Bunu böyle algılatan her kimse bu kendisinin kıskançlığı ve yerel yönetim başarımıza nasıl leke sürebilirim çabasıdır. Siyaset insanların birbirini karalaması değildir, farklılıkları ortaya çıkararak halkı buna inandırmasıdır” diye konuştu.  

Mangal yakıyorlardı

 “Biz bu anıta 3 gün önce karar vermedik” diyerek sözlerine devam eden Akpınar, “Stratejik planımızda yer alan projedir. Belediye meclisinde defalarca onurla bahsettiğim projedir.  Kendi başıma aldığım bir kararla bu anıtı yenilemiyorum. Müellifi bir kişidir. Prof. Tamer Başoğlu’dur. Yasal müellifi odur ve onun izniyle bu anıtın yenilenmesine karar verilmiştir. Kendisi uzun yıllardır bu halini gördükçe dönemin belediye başkanı arkadaşlarımıza mektuplar yazmış ve karşılık alamamış.  Yazdığım kitapta bile var. Söylemedim yazdıklarımdan anlasınlar istedim. Benim Atatürk devrimleri ışığında belediyecilik yaptığımı görsünler istedim. Başkan olduğumda ilk tören bu alanın yanındaydı. Alana geldiğimizde belediye başkanı olarak halinden utandım ve inanın göz yaşı döktüm. Etrafında dolaştım. Hiç anıtın yanına gelmemiş, geçmemiş insanların anıtla ilgili söz söylemesini esefle kınıyorum. İdrar kokusunu olan bira içilen bir yer haline gelmiş. Bu anıt yapıldığında dünyada örneği olmayan bir anıttı. Ancak toplumdaki o bozulma o içeriği de bozmuş. İçki içilecek yer, sığınılacak yer, mangal yapılacak yer olarak kullanmış. Sayamayacağım birçok çirkin olaylar orada söz konusu olmuş. Hemen yenileyelim dedik. Boyunu büyütmek için değil Atatürk’ü ilgili arkadaşlar yeşile boya ile boyamışlar. Ben bunu Ata’mıza saygısızlık olarak görüyorum” dedi.

Böyle mi Atatürkçüyüz biz?

Akpınar, “Meslek odalarına sesleniyorum, oturduğunuz yerde değil anıtın yanına sizi davet ediyorum. Gelin o raporları orada yazın. Bu anıt döneminin en yüksek anıtıydı. Ancak yıpranmış. Başoğlu kendisi ‘Madem yapıyorsunuz, tadilatlarla değil yıkalım, yeni kazık sistemiyle yeniden yapalım. Size tavsiyem en yüksek anıttı şimdi en cüce anıtı kaldı. Körfezin her yerinden görünen bir hal alsın’ dedi. Biz de bunu olumlu karşıladık. Kentler anıtlarıyla meydanlarıyla anılır. Özgürlük Anıtı yapılmış ama etrafında boğulan konutlar yok. Eyfel Kulesi’nin etrafında boğacak binalar yok. ‘Saat Kulesi de binaların arasında kaldı. O da mı yıkılacak?’ diyorlar.  Bu ayıptır, dalga geçmektir. Kimseye Atatürk’ün hatırasıyla dalga geçirtmem. Herkes haddini bilecek. AFAD’ın en son bize gönderdiği raporda, ‘Balık tutan yurttaşlar var. Herhangi bir durumda bir şey olursa sorumluluk kabul etmiyoruz’ ifadeleri yer alıyor. Daha ne yapılabilir? Demir parmaklıklarla kapalı mı dursun? Böyle mi Atatürkçüyüz biz?” açıklamasını yaptı.

Akpınar, “Orası yine Karşıyakalıların toplanma ve gurur alanı olacak. Ne belediyeye ne partime söz söylenmesini doğru bulmuyorum. Ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı varken olayı başka noktalara çekmenin Türk Milletine en büyük zarar olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız yanlış bir şey değil. Yanlış yapsaydım bugün burada tek başıma olurdum. Gerçek Atatürkçüler o anıtın ayağa kalkmasının istiyor. Körfezin her yerinden görünen bir anıt haline gelecek” dedi.

Artık sussunlar

Anıtın eski halinin fotoğraflarını gösteren Akpınar, “Ne yazık ki Gölcük depremine benzer görüntüler oluşmuş” dedi. Ardından yeni proje fotoğraflarını paylaşan Akpınar bu kez, “İşte buna karşı çıkıyorlar” açıklamasının yaptı. Akpınar, “Artık sussunlar. Bazı şeylere engel olmasınlar. Kendilerine faydası olmayanlar kent halkını ilgilendiren projelerle ilgilenmesinler. Bu kente ihanettir” dedi.  

100 yıllık bir eser olacak

Proje tarihine ilişkin konuşan Akpınar, “Yer teslimi yaptık. Hemen başlayacak. 6 ay sonra da bitecek. 73 tane kazık yapılacak. 100 yıllık bir eser olacak. 46 metre yüksekliğindeki anıt artık sahilde bina yapılmayacağı için açıkta kalacak. Yıllarca hep tadilat yapılmış. Artık yıkılma riski var. Yamalı bohça gibi sıva yapılmış. Artık demir paslanmış. Balık tutan birinin tepesine düşse bunun sorumluluğunu kim taşıyacak? Belediye taşıyacak” açıklamasını yaptı.

“Arkasındayız”

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, “Karşıyaka Belediyesi’nin tekrar yenilemeye çalışmalarına yapılan karalamaların haksız ve yersiz olduğunu ve böyle arkadaşların suçlama yaparak hiçbir başarı elde edemeyeceklerini, bu yapılmaya çalışılanın son derece doğru, haklı ve yerinde bir uygulama olduğunu belirtmek istiyorum. Sanatçının raporu da açıkça ortada. Bunun tartışılacak bir tarafı yoktur. Bu karar son derece doğru bir karardır. Karşıyaka Belediye Başkanının Atatürkçülüğünün, sanat eserlerine olan saygısının tartışılmasının bir anlamı yoktur. Arkadaşımızı hepimiz tanıyoruz. Ne kadar cumhuriyetçi olduğunu CHP de biliyor. Sonuna kadar belediye başkanımızın arkasındayız. Tartışmanın burada kapanacağını tahmin ediyorum. Her şey ortada. Bu tartışmaları açanların bu işi noktalanmasını istiyorum. Bu iş bitmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 
Kaybolmaya yüz tutmuş sanatları yaşatıyorlar
 
MHP İlçe Başkanlığına Gazi Fildir seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihe not düşecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla ...
Çeşme farkı!
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlara bu ...
Öğrencilerden Bilimsel Çalışmalar
Alaçatı İsmail Güral Ortaokulunda Tubitak Bilim Fuarı, büyük beğeni topladı.
 
Alaçatı'da Okul Öncesi Çocuk Şenliği
Alaçatı'da bulunan eğitim kurumlarının ortak organizasyonu ile düzenlenen ...
Atatürk'süz duvar kalmasın
Metropol dışındaki 19 ilçenin muhtarlarına Atatürk portresi, Türk bayrağı, ...
En yüksek not İzmir’e
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den sonra, Fitch Ratings ...
 
Hasret giderdiler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
Konsoloslar İzmir'i konuştu
İzmir’in kalkınmadaki yol haritası, 19 ülkenin diplomatik temsilcilerinin ...
Semt merkezinden meclis eleştirisi
Aziziye Semt Merkezi temel atma töreninde söz alan CHP İzmir Milletvekili ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri