Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>TURİZM
18 Aralık 2018 Salı - 13:10

Çeşme için bir rüya gerçek oluyor!

Tetusa A.Ş. tarafından Çeşme’de yapılacak kür merkezi için konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “ Bugün atılan imzalar ile Çeşme için bir rüya gerçeğe dönüşüyor. Yıllardır konuştuğumuz Çeşme Termal Kür Tedavi Merkezi ile ilçemizin marka değeri daha da yükselecek" dedi.

Çeşme için bir rüya gerçek oluyor!

Proje detayları hakkında da bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Avrupa’nın en iyi projesi seçilen ve Slovenya’nın ünlü bir mimari firması tarafından hazırlanan Tetusa Oasis projesinin inşaatı atılan imzaların ardından başlayacak. Toplamda 200 milyon liraya mal olması planlanan turizm projesi 2 yıl içerisinde tamamlanacak ve 2021 yılında hizmete açılarak 2022 yaz sezonuna yetişecek. Termal Kür Merkezi içerisinde modern sağlık ve tedavi merkezleri yer alacak. Avrupa’nın en büyüğü olacak ve toplamı 50 bin metrekareyi bulan termal kür merkezinin 4 bin 800 metrekarelik tedavi ünitesi, 16 bin 900 metrekare büyüklüğünde de havuz olacak. Projenin Çeşme’deki otelleri olumsuz etkilememesi için sadece 60 odalı bir otel kompleksi bulunacak. Merkezden yararlanmak isteyen misafirlerin Çeşme genelindeki otellerde kalması ve ilçe turizminin hareketlendirecek. İnşa edilecek tesis Yarımada bölgesinin tamamına hitap edecek ve Türkiye’de yeşil çatı özelliğini kullanan ilk merkez olacak. İngiltere, Amerika, İtalya, Fransa, Çin gibi ülkelerde ödüller alan proje sayesinde bölgemiz önümüzdeki yıllardan itibaren yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacak” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da “Bu proje için İzmir’in zenginlerinin, İzmir’den para kazananların, İzmir’in kaderiyle kendini eşdeğer tutanların elini cebine sokması gerekiyor. Bu kentin de belediyenin de sadakaya ihtiyacı yoktur. Belediye yapsın hükümet de arsayı versin mantığı artık yok! Ne belediyede ne merkezi hükümette kaynak var. Hep beraber karınca kararınca elini taşın altına koyarak kenti paylaşmaya karar verirse İzmir insanının başaramayacağı hiçbir şey yoktur” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu Tetusa- Çeşme Termal Kür Merkezi’nin projesi için Slovenyalı mimarlık grubuyla imza töreni düzenlendi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Tetusa A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) eski Başkanı Veysi Öncel, şirketin ortakları, mimarlık grubu temsilcileri katıldı.

Başkan Kocaoğlu yaptığı konuşmada, “Bu projenin hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi elini taşın altına koyma bilinciyle ve kenti kalkındırmak üzere ortak oldu. Birlikte destekliyoruz. İzmir bizim dönemimizle birlikte belediye başkanlarının sadece belediyenin yasal olarak verdiği görevlerden değil, kentin kalkınmasından, yaşam kalitesinin artmasından da sorumludur diye Türkiye belediyecilik tarihine yeni bir ufuk getirdik. Kentin kalkınması, yaşam kalitesinin artması için nerede ne lazımsa İzmir Büyükşehir Belediyesi çok değerli bilim insanları ve hayatın içinden gelen insanlarla birlikte 2005 yılında İzmir Stratejik Planı’nı hazırladı. Onu 15 senedir uyguluyoruz. Projeler, öncelik sıraları nasıl yapılacakları belli. Biz adım adım bunları yaptık. Buradan çoğu işadamı olan ortaklarımıza 2004 yılındaki İzmir’in yatak kapasitesini, doluluk oranlarını, sanayiyi, ekonomiyi, kültür sanatın durumunu göz önüne alarak, şöyle bir eskiye dönerek değerlendirdikten sonra bizim 15 senede ne yapmak istediğimizi, ne yaptığımızı görmelerini diliyorum. Sürdürülebilir yaşam kalitesinden ne anladığımızı çok daha iyi algılayacaklardır. 2 defa EXPO yolculuğuna çıktık. Her ikisinde de Paris’te kaybettikten sonra hiç moralimi bozmadan çalıştım. 2 yenilgiden sonra EXPO dosyasında bize ait projelerden hiç taviz vermeden bugüne kadar uygulamaya çalıştık” dedi.

Kocaoğlu, “İzmir nasıl kalkınır? İzmir’in varları nedir? Nasıl harekete geçer? Bunun aklın ve bilimin rehberliğinde bir stratejik planda belirlenmesi ve öncelik sırasının tespit edilmesi ve yürümeye başlaması önemlidir. Biz bunu 15 sene önce yaptık. Yarımada Kalkınma Strateji Planı, Gediz-Bakırçay Kalkınma Stratejik Planı daha sonra da Küçük Menderes Tahtalı Havzası Kalkınma Stratejik Planı’nı aynı bilim insanlarıyla ve sahada yaptık. ‘Size şunu yapacağız’ diyerek değil, ‘sizin kalkınmanız için ne yapmamız lazım?’ diyerek yaptık. Birlikte, katılımcı yönetim anlayışıyla çalıştık. 3 tane çok değerli bilgi hazinesine sahip olduk. Şu anda 3 bölgede bu projelerin çarpan etkisi yapacak olanlarını Büyükşehir Belediyesi uyguluyor. İzmir varlığını ve limanına ve gerisindeki tarım alanlarına borçludur. Ovalardan çıkan ürünlerin Akdeniz ticaretine satılmasına borçludur. İzmir böyle gelişmiştir. Tarım mutlaka büyütülecek dedik. Biz geldiğimizde yüzde 1 geri giden İzmir tarımı ülke tarımından 2 buçuk kat daha fazla büyüyerek yoluna devam ediyor. Yapacak daha çok işimiz var. Bunlar bizden sonra da devam edecek. Sanayi OSB ölçeğinde ve nitelikli ürün yaparak yoluna devam edecek. Ama 2005 yılında tespit ettiğimiz en önemli bulgu; İzmir’in hemen hemen hiç kullanamadığı birçok zenginliğinin olduğuydu. Bunları harekete geçirerek hizmet sektörü ve turizmde sıçrama yapacağını gördük. Bunların mutlaka kültür-sanat ve sporla desteklenmesi gerektiğinin tespitini yaptık” diye konuştu.

 

ÇEŞME’DE 3 AY ÇALIŞAN OTELİ 4 AY ÇALIŞMAYA YÜKSELTTİĞİNİZDE KARI İKİYE KATLANACAKTIR! 
Kocaoğlu, “Tetusa’nın Çeşme’de kür merkezi kurmasıyla ve 2 buçuk 3 ay çalışan oteli 4 ay çalışmaya yükselttiğinizde karı ikiye katlanacaktır. 1 ay uzatırsanız kar ikiye katlar 2 ay uzatırsanız uçar gider, yatırım yapar. Biz bir taraftan İzmir jeotermalde hem Balçova-Narlıdere tesislerinde Doğanbey’de çok başarılı işler yaptık. Özdere aksında 800 dönüm serayı ısıtabilecek termal kaynağımız var. Aynı bölgede elektrik üretme ihalesini yaptık, firma yatırımlarına devam ediyor. Yakında elektrik üretmeye başlanacak. Jeotermal kaynak sonsuz değil! Yerin altında bir göl! Sürdürülebilirliğinizi kaybet riskiniz var” diye konuştu.

60 ORTAĞIMIZ ÖVERİYLE BEKLEDİ!
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç da, “Uzun bir süreçti. 10 yılı aşkın bir süreçti, onu anlatmak istiyorum. 60 ortağımız özveriyle bu şirkete güvenip, sermaye aktarıp, bu işlerin başlamasını bekledi. Kamuoyunda termal kür merkezinin hemen yanında yapılan oyun gurubu (Aqua Park) hep soru işareti olmuştu. Burası planlamada mevzuat gereği, açık alanda yapılabilen tesislerdir. İmar planlarında yer aldığı için yapılabilmiştir. Büyükşehir belediye başkanımız İzmir’in her tarafına yatırım yaptığı gibi burada da katkı koymuştur. Büyükşehir içimize girdikten sonra ciddi bir hisse sahibi oldu” açıklamasını yaptı. 

 

2019’DA 60 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAĞIZ!
ÇEŞTOB eski Başkanı ve Tetusa A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Öncel ise, “Avrupa’nın en iyi, Türkiye’nin gözbebeği, İzmir’in yüz akı bir projedir. Biz bu tesisimizde 2017 yılında 32 bin kişi, 2018 yılında 48 bin kişi ağırladık. 2019 yılında ise 60 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Konsept projesi ve mimari projemiz 7 ödül aldı” ifadelerini kullandı.


 

 

 
Yağışlar, barajdaki su seviyesini arttırdı
 
CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme için tarihi imza!
Çeşme Belediyesi’nin iki şirketi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ...
Boyalık Beach Hotel’den eşsiz yılbaşı programı
Özel günlerde tatilin değişmez adresi Boyalık Beach Hotel Çeşme, yeni ...
İşler: '2019 İzmir ve Ege turizmi için en iyi yıl olacak'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı ...
 
Dünya mutfakları fuarizmir’de
4. Gastronomi Turizmi Kongresi, dünyaca ünlü şeflerin yemek şovlarıyla zenginleşti.
"Travel Turkey, gerçek amacına ulaşıyor"
ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı ve Boyalık Beach Otel Genel Müdürü Orhan Belge, ...
Yüksel: Turizmde dijitalleşmeliyiz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, İzmir'in ...
 
Demir, "Turizmcilerin Travel Turkey'de yüzleri gülüyor"
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir'de ...
Travel Turkey'de Çeşme'ye Bakan övgüsü
12. Travel Turkey İzmir'de bu yıl da Çeşme standı farklılığıyla yine dikkatleri ...
Dünya turizmi fuarizmir’de buluşuyor
12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 38 ülke ve 48 ilden ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri