Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
5 Aralık 2018 Çarşamba - 12:34

Dünya turizmi fuarizmir’de buluşuyor

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 38 ülke ve 48 ilden gelecek bin 200’ü aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.

Dünya turizmi fuarizmir’de  buluşuyor

Turizm sektörünün önemli destekçilerinden olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 6 – 8 Aralık 2018 tarihlerinde fuarizmir’de başlıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Turizm Kongresi ve Fuarı, sektörün tüm bileşenlerini üç gün boyunca İzmir’de buluşturacak.

A ve B Holü’nde gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, aktif turizm ve macera turizmi, kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi, bankacılık ve sigorta şirketleri, turizm teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarının yanı sıra Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyeler, ticaret odaları ile kamu kurumları yer alacak.

 
 

Bin 200’ün üzerinde katılımcı
Türk Hava Yolları ve Hürriyet’in de destekleriyle gerçekleşecek Travel Turkey İzmir, bin 200’ün üzerinde katılımcıyla düzenlenecek. A ve B Holü, fuar boyunca profesyonel ziyaretçiye açık kalacak. Son tüketici ise A Holü’nü fuar boyunca, B Holü’nü ise sadece 8 Aralık’ta ziyaret edebilecek. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 38 ülke ve 48 ilden katılımcıyı İzmir’de buluşturacak. Binlerce ziyaretçiyi ağırlaması beklenen 12. Travel Turkey İzmir, 10:00 ile 18:30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



Partner Ülke Makedonya Cumhuriyeti, İl Diyarbakır
12. Travel Turkey İzmir’de Türkiye ile sıcak ilişkileriyle dikkat çeken Balkanlar’ın önemli ülkelerinden Makedonya Cumhuriyeti, Partner Ülke olarak yerini alacak. Bu yıl Partner İli ise Diyarbakır olacak. Doğu ve batının birleşeceği buluşmada Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini ziyaretçilerle paylaşacak.

Dünyanın buluşma noktası
Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle bir klasik haline gelen alım heyeti programı, dünyanın çeşitli noktalarından sektör profesyonelini İzmir’de buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti programı kapsamında 48 ülkeden 200’e yakın satın alıcı ağırlanacak. Fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor.



“ttitech”- Seyahat Teknolojileri Özel bölümü ile fuarda teknoloji rüzgarı esecek
Sektörün en önemli konularından biri olan seyahat teknolojileri, Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi ile gündeme gelecek. “ttitech” – Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü”nde; rezervasyon ve havayolu sistem yazılımları, küresel dağıtım kanalları, data bankaları, ulaşım ve konaklama konusunda her türlü bilet ve hizmet satın alma ya da kiralama, Acente ve otellere sistem alt yapısı sağlayan ulusal ve uluslararası yazılım sistemleri, rezervasyon sistemleri ile turizm sektörünü online platforma dönüştüren yazılımlar da tanıtılacak.

Dev sahnede gündem “dijital dönüşüm”
Ayrıca HotelRunner Theater etkinliği; İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla Travel Turkey İzmir’de turizm sektöründeki yeniliklerin nabzını tutacak. “ttitech Stage by HotelRunner Theater” adıyla Travel Turkey İzmir’de ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü içerisinde kurulacak dev sahnede, 2018 verileri, 2019 turizm trendleri ve en son teknolojik gelişmelerin yanı sıra önemli dijital konulara da değinilecek.



Lezzetin adresi fuarizmir
Gastronomi sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşması Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, bu yıl da 12. Travel Turkey İzmir Fuarı’na lezzet katıyor. Akdeniz tadında bir şehir olan Lizbon’un misafir kent olarak katılacağı kongre, bu yıl dünyanın en prestijli yemek yarışması Bocuse d’Or temsilcileri ile katılımcılarını aşçılık ve dünya lezzetleri üzerine keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi akademik oturumlar, sektörden önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı panel oturumları, yerli yabancı şeflerin yemek workshopları, profesyonel uzmanlar ile tadım atölyeleri, gün boyu stantlarında tadım yapan gıda firmaları ve restoranların katılımıyla Türkiye’nin gastronomi zenginliğini gözler önüne serecek.

Uluslararası Tadım Etkinliği: Tasting Story
Geçtiğimiz yıl başarılı ile gerçekleştirilen ve “5 hikaye, 5 duyu ve 5 yaratıcı” teması ile büyük beğeni toplayan “tasting story” etkinliği bu yıl da lezzet düşkünleri ile uzmanları bir araya getiriyor. 5 duyudan yola çıkarak organize edilen Uluslararası Tadım Etkinliği, konusunda deneyimli şef ve profesyonel tadım uzmanlarının ilham veren girişimcilik hikayelerini paylaşmak, katılımcıları tat eşleşmeleri ve lezzet bileşenleri üzerine düşündürmek için keyifli bir tadım yolculuğu öneriyor. Uluslararası Gastronomi Kongresi’ne girişler 50 lira olarak belirlenirken, Uluslararası Tadım Etkinlikleri’ne katılım biletleri ise biletix’ten satışa sunuluyor.

Dünyaca ünlü mutfakların buluşma noktası: Cooking Story
Geçtiğimiz yıl katılımcılarına lezzet dolu anlar yaşatan Cooking Story bu yıl dünyaca ünlü şeflerin yemek şovlarıyla zenginleşiyor. Zeytinyağı ile hazırlanan yemeklerde dünyaca ünlü Japon Şef Kogure Tsuyoshi Uzak Doğu’nun lezzetlerini katılımcılara sunarken, Lizbon mutfağını temsil eden İspanyol Şef João Sá Akdeniz lezzetlerini katılımcılarla buluşturuyor. Türkiye’den dünyaya açılan, aynı zamanda Master Chef Türkiye’nin jüri üyesi Şef Hazer Amani ise yaratıcı mutfağının kapılarını açıyor. Tüm bunların yanı sıra farklı tatlar ile eşleşme yapma olanağı elde eden katılımcılar, dünyanın en prestijli yemek yarışması Bocuse d’Or Türkiye Akademi Başkanı Mehmet Gök ile aşçılık ve dünya lezzetlerini konuşmak üzere fuarizmir’de buluşuyor.

 
Hem muhtaca hem üreticiye destek
 
Yüksel: Zeybekci ile değerimiz düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Çeşme sizi çağırıyor!”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç turizm sektörünün en önemli fuarlarından ...
Turizm Profesyonelleri için indirimli uçuş!
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, bu yıl ...
Boyalık’ta Tatil Fırsatları Bu Fuarda
Boyalık Beach Çeşme Hotel, bu sene 12’ncisi düzenlenecek Turizm Fuar ve ...
 
"Gastronomi turistleri, birbuçuk kat fazla harcama yapıyor"
İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, "Araştırmalara, ...
Demir, 'Travel Turkey'den güzel haberler duyulacak'
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Turizmcilerin, bu yıl Travel Turkey buluşmasından ...
Travel Turkey'de geri sayım başladı
12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, sektörün tüm kollarını ...
 
2019'da Yunan turist sayısında artış bekleniyor
Türk turistlerin gözde ülkesi Yunanistan’a Türkiye’den giden turist sayısında ...
Selanik’e turizm çıkarması
9-11 Kasım tarihlerinde 34. Uluslararası Helexpo Thessalonika Philoxenia ...
Ilıca Plajı Çeşme Belediyesi’nde!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Ilıca Plajı'nı 10 yıllığına kiraladıklarını ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri