Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>TURİZM
5 Ekim 2018 Cuma - 15:21

Çeşme'de, turizmde yüzde 30 artış yaşandı

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme turizminde, geçen yıla göre %30 artış olduğunu belirterek, toplam 2 milyon gecelemenin üstüne çıkıldığını açıkladı.

Çeşme de, turizmde yüzde 30 artış yaşandı

Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. ÇEŞTOB yöneticileri, Başkan Dalgıç'a 2018 yılı turizm sezonuyla ilgili bilgi verdi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Başkan Dalgıç'a turizmcilerin sorunlarını da aktararak isteklerde bulundu.

Yabancı turist sayısında yüzde 15 artış

Çeşme'de 2018 sezonunda, bir yıl öncesi,ne göre yüzde 30 yaşandığını açıklayan Yakup Demir, konaklama tesislerinde 2 milyon gecelemenin üzerine çıkıldığını ifade etti. Yabancı konuk sayısında da geçen yıla göre yüzde 15 artış yaşandığını belirten Demir, toplam gecelemedeki payda, yüzde 25 seviyesine ulaşıldığını söyledi. ÇEŞTOB Başkanı Demir, Çeşme'yi yoğun olarak; Orta Avrupa, Çin, Kore, İran ve Arap Yarımadası'ndan gelen turistlerin ziyaret ettiğini açıkladı.

"Bereketli bir sezon yaşandı"

Çeşme'de 2018 yılında bereketli bir sezon yaşandığını vurgulayan Demir, "Bu yıl günübirlik turizm hareketinde tüm yılların zirvesine ulaşılarak, bayramlarda ve hafta sonları 1 milyonun üstünde ziyaretçiye hizmet verildi. Bu sayı Kurban Bayramı'nda 1,5 milyon kişiye ulaştı. Ayrıca gurbetçilerimizin son iki yılda Çeşme ve Alaçatı'ya ilgisinde çok fazla artış gözlendi" dedi.

Alt yapı sorununa dikkat çekildi

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, iki saate yakın süren ziyaretleri sırasında, Başkan Dalgıç'a tespit ettikleri sorunları da aktardı. Çeşme’nin popülerliği ve ziyaret sayısı katlanarak artarken, altyapıdaki sorunlarında hızla artış gösterdiğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Çeşme, 30 yıl öncesinin altyapısıyla hizmet veriyor. Özellikle kanalizasyon sistemine acil önlem alınmaz ise Çeşme’nin; özellikle Ilıca - Ildır Körfezi’ne bakan plajlar kullanılamaz hale gelecek. Bu bölgede hem balık çiftliklerinden kaynaklı kirlenme, hem de kanalizasyondaki taşmalardan kaynaklı kirlilik değerleri üst limite ulaştı. Çeşme’nin turizm için EN önemli ürünü kum ve denizdir. Eğer bunlar kullanım dışı kalırsa Çeşme’nin ve Alaçatı’nın anlamı 'hiç' olur" diyerek alt yapı sorununa dikkat çekti.

" Ziyaretçiler ışıl ışıl bir Çeşme istiyor "

ÇEŞTOB Başkanı Demir, elektrik, otopark ve ulaşım sorunlarını da belirterek, "Elektrik altyapısında da sorunlar azalsa da, radikal olarak çözüm üretilemiyor. Hala uzun süreli kesintiler devam ediyor. Her ne kadar Gediz Elektrik İlçe Müdürü tüm iyi niyetiyle ve samimiyetiyle mücadele verse de merkezi anlamda destek olmadığı sürece Çeşme’de elektrik sıkıntısı devam edecek. Sokakların % 60’ı karanlık. Gelen ziyaretçiler ışıl ışıl bir Çeşme istiyor. Maalesef bunu göremiyoruz. Ayrıca Çeşme ve Alaçatı’yı araçla ziyaret neredeyse mümkün olamayacak duruma geldi. Çeşme’nin gelişimine göre otopark ihtiyacının mutlaka çözülmesi gerekiyor. Genel olarak Çeşme’nin ulaşım problemi, Çeşme’ye kolay ulaşılabilirlikte sıkıntılar var. En önemli sorunlardan birisi de plajlarımızda hijyen standartlarının sağlanamaması " diye konuştu.

"Dalgıç'tan pozitif enerji aldık"

Başkan Dalgıç'ı ziyareti sırasında, Çeşme’nin, ulusal ve uluslararası tanıtım için, Travel Turkey ve Emitt fuarlarında standlı tanıtımlara devam edilmesini istediklerini de ifade eden Yakup Demir, Dalgıç'tan, fuarlarda tanıtımın devam edeceği konusunda söz aldı. Demir, şimdilik otellere yönelik gıda atıklarıyla, “SIFIR ATIK” projesi ilgili destek istedi. Yakup Demir, "Çeşme’nin dijital ortamda Dünya’ya tanıtılması , CESME.COM.TR  sayfamızın gelişimi, Sosyal medyada ve AdWords’te tanıtım için destek ve ortak çalışma istedik. Çeşme için tanıtım materyalleri çalışması yapılmasını istedik. Festivallerde otelcilerin de etkin olması  ve komisyonlarda görev almasını istedik. Başkanımızla iki saate varan görüşmemizde pozitif enerji aldık" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Dalgıç, yayalaştırma ve otopark projelerinin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ÇEŞTOB yöneticilerini ilgi ile dinleyerek, Çeşme’nin yükünün ağır olduğunu, 3-4 yılda bu sorunlara çare bulmanın çok kolay olmadığını, hep teorik ve istimlak çalışmaları ile mücadele verdiğini aktardı. Özellikle seçim vaadi içinde yer alan; Plajların halka ücretsiz açılmasının, Çeşme sahilinin yayalaştırma  ve otopark projelerinin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.
 

 
CHP’de gündem seçim süreci
 
Jandarma Trafik denetimlerini arttırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk plajları bakanlık kontrolünde olacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Halk ...
Onlar Çeşme sevdalısı
Uzun yıllardır tatillerini Çeşme'de geçiren ve çok sevdikleri için Çeşme'de ...
Günlük Kiralık Ev Tutarak Tatil Yapabilirsiniz
Türkiye'de inşaat sektörü, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde çok büyük bir gelişme gösterdi.
 
İzmir Fuarı'nda Çeşme farkı
İzmir ve İstanbul Turizm Fuarları'nda özgün standıyla farkını hissettiren ...
İzmir'in tanıtım filmi Youtube'da 13 milyon kez izlendi
İngilizce olarak hazırlanan 25’er saniyelik 6 film, Youtube’da 13 milyondan fazla izlendi.
Alaçatı Turizm Derneği'nden cep kitaplı tanıtım
Alaçatı Turizm Deneği, Alaçatı'yı ve Alaçatı'daki küçük otelleri, sörf ...
 
Firmalara Ceza Şoku!
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ege kıyılarından ...
Son 10 Yılın en yoğun tatilci akını!
Yoğun bir yaz sezonu geçiren ve uzun bayram tatilinde 1,5 milyonu aşkın ...
"Beklentimizin altında kalsa da sezondan memnunuz"
Premier Solto Hotel Genel Müdürü Asım Şahinoğlu, "2018 sezonu, elbette ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri