Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>TURİZM
5 Eylül 2018 Çarşamba - 10:32

Son 10 Yılın en yoğun tatilci akını!

Yoğun bir yaz sezonu geçiren ve uzun bayram tatilinde 1,5 milyonu aşkın tatilciyi ağırlayan Çeşme, son 10 yılın en yoğun tatilci akınına sahne oldu.

Son 10 Yılın en yoğun tatilci akını!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir’in, “ Eylül’de gelin!” çağrısı ilçede yaşanan yoğunluğu gösterirken, bir çok tatilci otellerde yer olmadığı gerekçesi ile farklı destinasyonlara yöneldi.

Çeşme'nin, sadece 3-4 ay turizm yapan bir destinasyon olmadığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Çeşme denilince, hep akıllara 3 ay açık, 9 ay kapalı bir destinasyon gibi bir imaj geliyor. Artık bu imajdan uzaklaşmaya başladık. Çeşme, Eylül'de de, Ekim'de de çok güzel. Çeşme, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat'ta termali ile çok daha güzel. Çeşme, Mart, Nisan, Mayıs'ta sörfüyle daha güzel. Alaçatı sokakları 365 gün güzel. Özellikle hafta sonlarında Alaçatı sokaklarını yaz havasında yaşamak mümkün. Dolayısıyla Çeşme'de yakın gelecekte 12 ay turizm olacaktır. Şu anda hedefimiz 6-7 ay. Ama önümüzdeki 5 yılda, Çeşme'de 12 ay turizmi yaşayacağız" diye konuştu. 

"Çeşme'yi çok daha güzel günler bekliyor"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge de yaptığı açıklamada, Çeşme'de doluluğun Eylül ayında da devam ettiğini vurgulayarak, "Çeşme, Alaçatı'sıyla, Ilıca'sıyla, her köşesiyle ayrı bir destinasyon. Çeşme'nin kıymetini bilmeliyiz. Biliyoruz, ama daha da dikkat etmeliyiz. Çeşme'yi çok daha güzel günler bekliyor" diye ifade etti. 

"Bayram tatilinde yaklaşık 400 bin araç giriş yaptı"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısının açılışında bir konuşma yaparak, bayram tatilinde 1.5 milyonun üzerinde insanı ağırlayan Çeşme'de görevlerini aksatmadan, üstün performansla sürdüren belediye personeline ve Çeşme'de tatilin huzur ve güven içinde yapılması için özveri ile gece gündüz görev yapan emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür etti. Dalgıç, konuşmasında şunları söyledi;

"Bölgemiz için sevindirici olan şu; Otoyol verilerine göre, uzun bayram tatilinde 342 bin 442 araç, eski yoldan girenleri de sayarsak 400 bin civarında araç Çeşme'ye giriş yaptı. Esnafımız için, konaklama tesislerimiz için ve turizmcilerimiz için tam bayram şekeri oldu. Ama her şeyden önce tüm çalışma arkadaşlarıma gösterdikleri performans ve özverili çalışma için de buradan teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatımıza ve Jandarmamıza da, 1,5 milyonun üzerinde insanın tatil için Çeşme'ye geldiği bir dönemde, insanların huzur ve güven içinde tatil yapmalarını sağladıkları için teşekkür ediyorum. Bayram tatili boyunca, basit birkaç yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar haricinde hiçbir ölümlü kaza olmadı. Bu da bizi ayrıca sevindiren bir olay” dedi.

 "Etkinlikler, hem bölgemize, hem sosyal barışa katkı sağlıyor"  

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında düzenlediği etkinlikler de Çeşme'nin sezonunun uzamasına olumlu etki yaptığını vurgulayan Muhittin Dalgıç, "İlçemizde 4 yıldır süregelen 9 Durak 9 Deneyim projemiz devam ediyor. Bayramın hemen arkasından Ildır'da bir etkinlik yaptık. Ardından ilkini gerçekleştirdiğimiz Çiftlik Festivali geldi. Aynı dönemde Çeşme - Sakız arasında yat yarışları da yapıldı. Bunların hemen arkasından 9 gün sürecek Çeşme Uluslararası Klasik Müzik Akademisi Festivali başladı. Dünyaca ünlü ustalar, Aya Haralambos Kilisesi'nde unutulmayacak konserler veriyor. 15-16 Eylül'de Kurtuluş Şenliklerimiz var. Bildiğiniz gibi, Alaçatı Belediyesi kapatılsa da 15 Eylül Alaçatı'nın Kurtuluş Şenlikleri'ni sonlandırmadık. '92 yıl kutla, sonra kutlamalara son ver' mantığı için de olmadım. Alaçatı'nın kurtuluş şenlikleri devam edecek. Ardından, 22-23 Eylül'de 4. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, 6-7 Ekim'de 5. Germiyan Festivali, 20-21 Ekim'de 4. Aşk Festivali gerçekleştirilecek. Ayrıca Çeşme Motor Kulübü Derneği'nin bir etkinliği olacak. Özellikle bu yıl rahatlıkla söyleyebilirim ki, eskiden sezonun kısalığından şikayet edilirken, Nisan ayının başından başlayıp, Ekim ayının sonuna kadar ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Yaz sezonun sonuna yaklaştığımız bugünlerde, hem otellerimizin doluluğu, hem etraftaki hareketlenme, gerçekten bölgemizin popülaritesinin arttığını, Çeşme'nin çekim merkezi olmasının devam ettiğini gösteriyor. Bu yaptığımız etkinlikler, sadece Çeşme dışından gelen misafirlerimiz için değil, yerel halkımızın da etkinliklere katılarak, birbirleriyle temas etmeleri, sosyal barış adına da önemli" diye konuştu. 

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü de Çeşme’nin son 10 yılın en yoğun sezonunu yaşadığına vurgu yaparak,  “ Bir çok esnaf çok yoğun. İlçede gerçekleştirilecek yeni aktivitelerle dolu dolu bir sezon yaşıyoruz. Döviz kurunda yaşanan artıştan dolayı daha çok gurbetçi Çeşme’ye geldi. Genel olarak baktığımızda ise esnafımız son derece memnun” diyerek görüşlerini dile getirdi.

 

 

 

 
İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi
 
Firmalara Ceza Şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Beklentimizin altında kalsa da sezondan memnunuz"
Premier Solto Hotel Genel Müdürü Asım Şahinoğlu, "2018 sezonu, elbette ...
"Çeşme'de doluluk devam ediyor"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bayram tatili bitse de, Çeşme'de ...
"Çeşme'nin her mevsimi, her ayı güzel"
ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Boyalık Beach Otel Genel Müdürü Orhan Belge, ...
 
"Çeşme artık 3 ay sezonu olan Çeşme değil"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin artık üç ay sezonu olan ...
Çeşme'de bayram bereketi
Turizm cenneti Çeşme, 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla yüzde yüz ...
Çeşme'deki küçük otellerin de yüzü güldü
Uzun bayram tatilinin başlamasıyla turizm cenneti Çeşme'ye tatilciler ...
 
Çeşme Eylül'de daha güzel
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), afişli kampanya başlatarak, ...
Huzur ve keyif dolu bayram için Çeşme hazır
Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Denizeri 9 günlük ...
ÇEŞTOB hızlı çözüm için söz aldı
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), birim müdürlerini ziyaret ederek, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri