Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
20 Ağustos 2018 Pazartesi - 10:26

Çeşme'de bayram bereketi

Turizm cenneti Çeşme, 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla yüzde yüz doluluğa ulaşırken, Çeşme'nin her yerinde bayram bereketi yaşanmaya başladı.

Çeşme de bayram bereketi

Çeşme'deki otel, butik otel ve pansiyonlara günler öncesinden rezervasyon yaptıran tatilciler, tatilin başlamasıyla Çeşme'ye akın ettiler. Şehirlerinde sıcaktan bunalmış tatilcilerin bir bölümü otellerindeki havuzları tercih ederken, büyük bir çoğunluğu ise üç tarafı denizle çevrili olan Çeşme'nin, incecik kumuyla ünlü plajlarını doldurarak, kendilerini serin sulara bıraktılar. Alaçatı'daki dünyaca ünlü sörf merkezi ise sörf meraklılarının akınına uğradı. 

Çeşme'nin her biri ayrı değerlere sahip uzak mahalleleri de bayram bereketinden faydalanırken, çarşı esnafı, kafe, bar ve restoranlar da hizmet yarışına girdiler. 

"Çeşme olarak hedefi yakaladık"

Çeşme'nin 2018 yaz sezonunu oldukça güzel geçirdiğini söyleyen Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, yaptığı açıklamada yaz sezonunundaki doluluk oranlarının yüksek olduğunu vurgulayarak, "Seçim sonrası Çeşme'ye büyük talep oluştu. Perşembe'den Pazar'a kadar olan süreçte doluluk oranlarımız yüzde 100, diğer günlerde de yüzde 80-90 civarında seyretmiştir ki, son 5 yılın doluluk oranlarına baktığımızda, Çeşme olarak hedefi yakalamış durumdayız. 2013 - 2014 yıllarındaki hedeflerimize koşarak ulaştık" dedi. 

"Nitelikli turizm için uğraş veriyoruz"

Çeşme'den, sevgi ve saygı dilekleriyle, herkesin bayramını kutladıklarını belirten ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Biz hep 1 milyon turist diye anons ediyoruz. Fakat sokakların, otellerin dolmasından çok, gelen konukların Çeşme'ye ne kattıkları çok önemli. Çeşme'de otel ve restoran fiyatları çok çok ucuz değil. Tabi ki, her otel kendi kalitesinde, her restoran kendi kalitesinde fiyat belirlemekte. Bu fiyat karşılığında da belli bir hizmeti konuklarına sunmaktadır. Bu nedenle Çeşme'yi ziyaret eden tatilciler, bir değer bırakarak Çeşme'den gidiyor. Biz Çeşme'de nitelikli turizm için uğraş veriyoruz. Bu güzelliğimizi, sokaklarımızı, denizimizi, Çeşme'nin lezzetlerini, antik çağdan kalan yaşam stilini dünyaya Newyork Times ile duyurduk. Çeşme'de tecrübesi yüksek turizmciler hizmet veriyor ve işletmecilik yapıyor. Dolayısıyla Çeşme, dünyada en iyi olmak için ciddi değerler koymuştur. Bu hedefi de yakalayacaktır" diye konuştu.

"Çeşme, 50 yılda ulaşamadığı hedefe son 5 yılda ulaştı"

Özellikle Alaçatı, marinalar ve Çeşme'nin birbirinden güzel mahallerinin, turizm için mücadele verdiğini vurgulayan Demir, "Belediyemizin '9 Durak 9 Deneyim' projesiyle festivaller üretiyor. Alaçatı Ot Festivali'nden Germiyan Ekmek Festivali'ne kadar bütün festivaller Çeşme turizmine değerler katıyor. Bu organizasyonları yapan Çeşme Belediyemize bizler de turizmciler olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çeşme'deki turizmciler olarak önümüze koyduğumuz hedefleri yakalamaya devam edeceğiz. Çeşme zaten popülerliğini belli bir seviyeye ulaştırmıştır. Önemli olan geri gitmemektir. Son 5 yılda, neredeyse 50 yılda geldiği noktaya geldik. Bu ciddi bir zirve. Kolay ulaşılamayacak bir nokta. Her turizm merkezinin bu hedeflere ulaşması mümkün değil. Çeşme, 50 yılda ulaşamadığı hedefe, son 5 yılda ulaştı. Çok mutluyuz. Müşteri memnuniyetini de sağlayarak, bu hedefleri devam ettirmek ve turizmi sürekli güncel tutmak çabası içerisindeyiz" diye ifade etti. 

"Çeşme'de yakın gelecekte 12 ay turizm olacak"

Çeşme'nin, sadece 3-4 ay turizm yapan bir destinasyon olmaması gerektiğini belirten Yakup Demir, "Çeşme denilince, hep akıllara 3 ay açık, 9 ay kapalı gibi bir imaj geliyor. Artık bu imajdan uzaklaşmaya başladık. Çeşme, Eylül'de de, Ekim'de de çok güzel. Çeşme, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat'ta termali ile çok daha güzel. Çeşme, Mart, Nisan, Mayıs'ta sörfüyle daha güzel. Alaçatı sokakları 365 gün güzel. Özellikle hafta sonlarında Alaçatı sokaklarını yaz havasında yaşamak mümkün. Dolayısıyla Çeşme'de yakın gelecekte 12 ay turizm olacaktır. Şu anda hedefimiz 6-7 ay. Ama önümüzdeki 5 yılda, Çeşme'de 12 ay turizmi sağlamanın mücadelesi içinde olacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 

"Çeşme'nin her mevsimi, her ayı güzel"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge de yaptığı açıklamada, Çeşme'de doluluğun uzun süredir devam ettiğini vurgulayarak, "Doluluk bayramda üst seviyeye ulaştı. Maalesef bayramda yerimiz yok. Ancak bu sadece bayram ile sınırlı değil. Çeşme, her mevsimi, her ayı ayrı güzellikte yaşanan bir yer. Özellikle de Eylül ayı ve Ekim ayını, geçen yıla göre yüzde 30 farkla kapatacağımızı, şu andaki rezervasyon rakamları ile görebiliyoruz. Bu konuda inancımız da tam. Çeşme, kendine münhasır bir yer. Havasıyla, suyuyla, deniziyle, hizmetiyle başka hiçbir yere benzemiyor. Bunun karşılığını Çeşme yavaş yavaş buluyor. Bulmaya da devam edecek. Ben, Çeşme'nin bunu önümüzdeki yılların da daha da genişleterek, termal turizm ile de süsleyeceğini ve önünün çok açık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Yabancı misafir sayımızda artış var"

Çeşme'nin, Alaçatı'sıyla, Ilıca'sıyla, her köşesiyle ayrı bir destinasyon olduğunu ifade ederek, "Çeşme'nin kıymetini bilmeliyiz. Biliyoruz, ama daha da dikkat etmeliyiz. İnşallah Çeşme'yi çok daha güzel günler bekliyor. Bu sene yabancı misafir sayımızda artış var. Gözle görülebiliyor. Alman'ı, Çinli'si, Hollandalı'sı, Rus'u, Ukraynalı'sı, Japon'u, hepsi Çeşme'de. Önümüzdeki sene daha fazla Japon turist bekliyoruz. Bu sene Çinli'ler ikinci sıraya yerleşti. Air Arabia, Dubai'den İzmir'e direk uçuşlara başladı. Bundan sonra Çeşme'nin sadece iç pazarda değil, dış pazarda da talep göreceğine ve çok farklı yerlere gideceğine inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

 
Dikkat! 5 kaşık kavurma 520 kalori
 
Dalgıç'tan bayram mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'deki küçük otellerin de yüzü güldü
Uzun bayram tatilinin başlamasıyla turizm cenneti Çeşme'ye tatilciler ...
Çeşme Eylül'de daha güzel
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), afişli kampanya başlatarak, ...
Huzur ve keyif dolu bayram için Çeşme hazır
Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Korkut Denizeri 9 günlük ...
 
ÇEŞTOB hızlı çözüm için söz aldı
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), birim müdürlerini ziyaret ederek, ...
Sheraton Otel değişerek yenilenecek
Dilek Holding'in sahibi olduğu, Çeşme'deki ilk zincir otel olan Sheraton ...
9 günlük bayram tatili turizmciyi sevindirdi
Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması turizmciyi sevindirirken, otellerde ...
 
Arap Blogger'lar Çeşme'yi tanıtacak
Çok sayıda takipçisi bulunan 8 Arap Blogger, Çeşme ve Alaçatı'yı rehber ...
Çeşme’de Schengen Vizesine yoğun ilgi!
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için verilen Schengen vizesi almak isteyenlere ...
Deniz kirliliğine Mavi Kart önlemi
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Mavi ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri