Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
9 Ağustos 2018 Perşembe - 08:04

Sheraton Otel değişerek yenilenecek

Dilek Holding'in sahibi olduğu, Çeşme'deki ilk zincir otel olan Sheraton Otel, yaz sezonu sonunda değişerek yenilenecek.

Sheraton Otel değişerek yenilenecek

Dilek Holding, 50 milyon Euro'luk yatırım yaparak, Sheraton Otel ve Kongre Merkezi'ni tamamen yenileyecek. Otel odaları sayısının azaltılarak, büyültüleceği değişim ve yenilenmeyle, ayrıca 6 villa ve 109 rezidans da yapılacak. Ayrıca otelin muhteşem manzaraya sahip olan çatı katında da 1300 metrekare alana sahip, iki katlı, özel havuzu ve helikopter pisti olan ve kişiye özel dizayn edilmiş Penthouse, 15 milyon Euro bedelle satışa çıkarılacak. Kongre Merkezi'nin olduğu bölüm ise iki kat azaltılacak. Kongre Merkezi, 1500 kişilikten 800 kişiliğe düşürülecek ve küçük toplantı salonları yapılacak. 

Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, Hürriyet Gazetesi'nden Elif Ergu'nun sorularını yanıtlayarak, değişim ve yenilenme hakkında bilgi verdi. Sheraton Oteli'n yerini, 1997 yılında inşaat sırasındayken satın aldıklarını belirten İskender Dilek, Sheraton ile anlaşma yaparak, 2001 yılında açtıklarını ve Çeşme'ye ilk global markayı getirdiklerini anlattı. 

"Yazlıklar eskidi, konfora ihtiyaç arttı"

Röportajında, üç yıldır değişimi iyi okumaya çalıştıklarını ifade eden, Dilek, "Her şey değişiyor. Aileler artık konforlu bir ortamda daha uzun kalmak istiyor. Yazlık evlerin bakımı, her yıl açılması kapanması bir maliyet. Bölgedeki yazlıklar eskidi. Ayrıca konfora olan ihtiyaç da artıyor. Biz otel içinde değişimi düşünürken oda sayısını azaltmanın, daha geniş odalar yapmanın yanı sıra rezidans ve villa konseptiyle Çeşme’nin en güzel yerlerinden birinde bir yaşam alanı planladık. Bu işe başlamadan önce özellikle Londra’daki son rezidans projelerini gezdim. En son yenilikleri takip ettik. Projenin mimarı Durmuş Dilekçi. Hepimizin içine sindi. Mevcut yapıyı yumuşatan, çevreye uygun bir proje oldu" diye açıkladı. 

"Kongre turizmi yazlık beldelerde eskisi gibi cazip değil"

Otelin Kongre Merkezi'nde yapacakları değişim hakkında da bilgi veren İskender Dilek, "Kongre Merkezi’nde beklediğimiz noktada değiliz. Biz orayı da değiştirmek istedik. Kongre merkezinin tüm fonksiyonları korunacak ama sayı değişti. 1500 kişilik değil, 800 kişilik olacak. Küçük toplantı odaları yapılacak. Kongre turizmi de yazlık beldelerde eskisi kadar cazip değil. Biliyorsunuz yasaklar ve sınırlamalar getirildi. Mayıs 15 ve Eylül 15 arası tıp kongreleri yapamıyoruz. Sebebi de ‘bilimsel amaçlı kongrelerin yazlık yerlerde olması’na getirilen sınırlandırma. Kongre Merkezi’nin son 2 katını tıraşlıyoruz. Daha alçak bir bina olacak" diye belirtti. 

"Üst segmente bekledikleri kaliteli hizmet verilemiyordu"

Otelin oda sayısını da azaltacaklarını ifade eden Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, "400 oda ile üst segmente bekledikleri kaliteli hizmeti veremiyorsunuz. Oda sayısını azaltmayı bu yüzden istedik. Hepsini suit odaya çevirsek bunu da istemeyenler var. Beklentiler son dönemde uzun dönem konaklamaya yönelik. İçinde mini bir mutfağı olsun, balkonu olsun, mini yaşam alanları olsun isteniyor.  Oteldeki değişim ile 109 tane satılığa çıkaracağımız rezidans ve 6 villa ve bir de penthouse (çatıkatı) olacak. Penthouse, Ilıca’nın en güzel yerinde. Manzarası müthiş. 1300 metrekarelik bir büyüklükte olacak. 2 katlı. Havuzu özel. Tamamen kişiye özel dizayn edilecek. Otelimizde helikopter pisti de var. 15 milyon Euro’ya satışa çıkaracağız" dedi. 

"Çeşme asla Bodrum gibi olmaz, Bodrum’da dağ bayır her yer proje"

Projelerine ilginin olduğunu da belirten Dilek, röportajını şöyle tamamladı; "Burası çok özel bir nokta. Denizi ve havası çok özel bir yer. Belki konforu yatırımla her yerde sağlarsınız ama bu kadar özel bir adres bulmanız pek mümkün değil. Çeşme Bodrum gibi bir yer de değil. Arsa üretimi mümkün olan bir yer değil. Çeşme’de arsa üretimi yapılamıyor. Çeşme asla Bodrum gibi olmaz. Bodrum’da dağ bayır her yer proje. Bizim bölge ise asla böyle değil. O yüzden de özelliklerini koruyor. Bizim yerimiz de bu bölgenin en özel yeri. Beldeler arasında en kıymetli yerler buraları. Denizi, manzarası ve konforuyla muhteşem bir penthouse olacak. Yabancılar da ilgi gösteriyor. Ayrıca 6 villamız da var. Otoparktan direkt villalara giriş var. Havuzları kendilerine özel. 300 kişiye rezidans ve villlarla ilgili teklif verdik. İlgi var."

 
Türkiye Optimist Takım Şampiyonası Urla'da yapılacak
 
75 Desibele Destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 günlük bayram tatili turizmciyi sevindirdi
Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması turizmciyi sevindirirken, otellerde ...
Arap Blogger'lar Çeşme'yi tanıtacak
Çok sayıda takipçisi bulunan 8 Arap Blogger, Çeşme ve Alaçatı'yı rehber ...
Çeşme’de Schengen Vizesine yoğun ilgi!
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için verilen Schengen vizesi almak isteyenlere ...
 
Deniz kirliliğine Mavi Kart önlemi
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Mavi ...
Çeşme, en çok rota oluşturulan 10 tatil beldesi arasında
Turizmin göz bebeği Çeşme, Türkiye'de en çok rota oluşturulan 10 popüler ...
Çeşmeli turizmciler, sorunlarını Turizm Bakanı'na aktardılar
Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Alaçatı Turizm ...
 
Dalyan Marina Büyüyor
Çeşme Belediyesi şirketi ÇEŞTUR tarafından işletilen Dalyan Marina'nın ...
Almanya Turizmde İşbirliğini Güçlendirmek istiyor
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ile Ekonomi ...
Yakup Demir, "Çeşme'nin marka değerine zarar verilmemeli"
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme'nin adının göçmen operasyonlarıyla gündeme ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri