Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>TURİZM
26 Temmuz 2018 Perşembe - 18:40

Çeşmeli turizmciler, sorunlarını Turizm Bakanı'na aktardılar

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Alaçatı Turizm Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u makamında ziyaret ederek sorunlarını ve isteklerini aktardılar.

Çeşmeli turizmciler, sorunlarını Turizm Bakanı na aktardılar

Ziyarete, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, ÇEŞTOB Başkan Yardımcıları Gökçe Kesikçiler Buğday ve Orhan Belge, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Eryaman, Halil Yeni ve Fehmi Mert Gönül katıldı.

ÇEŞTOB ve ATD temsilcileri, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a yeni görevinde başarılar dileyerek, Çeşmeli turizmcilerin istek ve sorunlarını detaylı anlatan bir kitapçık verdiler. 

Çok sayıda Bakanlığa karşı sorumlu olunmasından yakındılar

İstek ve sorunlarını Bakan Ersoy'a sözlü olarak da aktaran Çeşmeli turizmciler, Turizm İşletme Belgeli tesislerin, Çevre ve Şehircilik, Tarım, İçişleri, Sağlık, Maliye ve Enerji gibi oldukça fazla Bakanlığa karşı sorumlu olduklarını belirterek, bu durumunda turizm  işletmecilik faaliyetlerini zorlaştırdığını aktardılar. Turizmciler, Turizm ve İşletme Belgeli tesislerin tek Bakanlık üzerinden denetlenmesi  yönündeki taleplerini de Bakan Ersoy'a ilettiler. Turizm İşletme Belgesi'nin daha etkili olmasını da talep eden Çeşmeli turizmciler, söz konusu belgenin son yıllarda değer kaybettiğini ifade ederek, geçmişte elektrik, su, içki ruhsatı ve yabancı personel çalıştırmada sağlanan avantajların artık verilemez olduğunu vurguladılar. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a, Çeşme'nin, hatta tüm yarımadanın turizm gelişim bölgesi olması yönündeki taleplerini de ileten Çeşmeli turizmciler, turizm bölgelerindeki alt yapı sorununun devlet tarafından takip edilmesini ve desteklenmesini istediler. 

"75 desibelde gece kulüplerinin de menfaatleri korunarak ortak karar alınmalı"

Turizmciler, yaz sezonu öncesinde Alaçatı Turizm Derneği ve dernek üyesi işletmelerin "75 desibel deklerasyonu" hakkında da bilgi verdiler. Bakan Ersoy, konudan haberdar olduğunu belirterek, bu konudaki taleplerini proje haline getirip sunmalarını istedi. Ersoy, projede otel ve restoranlar kadar gece kulüplerinin de menfaatini koruyarak ortak karar alınması konusunun altını çizdi. Ziyaret sırasında Bakan Ersoy'a, Alaçatı köy içi için korumacı turizm projesi de anlatılarak, Alaçatının yaşam kültürüne, tarihine, lezzetlerine ve değerlerine sahip çıkan, yerel üretici ve yerel esnafı destekleyen, İşletme karması ve alan yönetimi hakkındaki düşünceler aktarıldı.

Yasaklanan sitelerin açılmasını istediler

Çeşme ve Alaçatı'daki butik ve küçük otellerin, rezervasyonlarını Booking.com üzerinden aldığını belirten turizmciler, Dünyanın 165 ülkesinde online hizmet veren bu rezervasyon kanalının açılması için destek istediklerini ifade ederek, Dünya’da kullanılan Türkiye’de yasaklanan Uber, wikipedia, imgur gibi sitelerin de açılması yönündeki düşüncelerini aktardılar. 

Büyük fuarlara kapsamlı ve iddialı katılma konusunda ortak görüş

ÇEŞTOB ve ATD yöneticileri, Çeşme ekonomisine ciddi katkı sağlayan festivaller için de maddi ve manevi destek beklediklerini Turizm Bakanı Ersoy'a ilettiler. Ziyarette;  ulusal ve uluslararası fuarlar konusundaki ortak istişarede de bulunularak, büyük fuarlara kapsamlı ve iddialı katılmak gerektiği, her fuara katılmak yerine daha çok  butik ve tanıtımların yapılması konusunda ortak görüş mutabakatına varıldı.

Turizm meslek liselerinin artmasını, stajların 3 aya çıkmasını istediler

Personel sıkıntısıyla ilgili önerilerini de sunan turizmciler, Turizm Meslek Liselerinin çoğaltılması,Turizm Fakülteleri ve Yüksekokulları dahil, tüm stajın asgari 3 aya çıkarılması için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılmasını konusundaki taleplerini Bakan Ersoy'a ilettiler. 

Bakan Ersoy, maddi destek beklentisine girilmemesini istedi

Çeşme termal sularının en az Afyon kadar tanınır hale gelmesi için Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un kendi özeli olan ETS Tur üzerinden özel destek isteyen ÇEŞTUR ve ATD yöneticileri,  tüm isteklerinin not edildiğini ve Bakan Ersoy'un, öncelikle turizmin önündeki engellerin kaldırılması yönünde araştırmalar yapıldığını ve öncelikli bu engellere odaklanacağını aktardığını söylediler. Çeşmeli turizmciler, Bakan Ersoy'un, genel olarak sektörün maddi destekler konusunda da çok beklentiye girilmemesi yönünde uyarısı olduğunu da sözlerine eklediler. 

Çeşme'ye davet ettiler

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy,  Alaçatı ve Çeşme ile ilgili daha detaylı turizm projeler üzerinde çalışmalarını Çeşmeli turizmcilerden istedi. Çeşmeli turizmciler de, Çeşme'nin turizm değerlerini ve sorunlarını konuşmak üzere Bakan Ersoy'u Çeşme'ye davet ettiler. Turizm Bakanı Ersoy, sezon içinde bu görüşmenin gerçekleşebileceğini söyledi. 

 

 
Yunanistan’da önce yangın şimdi de sel
 
Çeşme, en çok rota oluşturulan 10 tatil beldesi arasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalyan Marina Büyüyor
Çeşme Belediyesi şirketi ÇEŞTUR tarafından işletilen Dalyan Marina'nın ...
Almanya Turizmde İşbirliğini Güçlendirmek istiyor
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ile Ekonomi ...
Yakup Demir, "Çeşme'nin marka değerine zarar verilmemeli"
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme'nin adının göçmen operasyonlarıyla gündeme ...
 
En lezzetli turizm fuarı
Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ...
Geri dönüyor!
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya yasal düzenlemeler ...
Hem ucuz hem keyifli tatilin adresi Yassıcaada
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Urla Yassıcaada'daki Tesisleri, günübirlik ...
 
"ÇEŞTOB'un gücüne güç katmaya geldik"
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Genel Kurul sonrasında Çeşme Turistik ...
Simge Tertemiz, "Çeşme huzur beldesi"
Ünlü sunucu ve manken Simge Tertemiz, tatil için her yıl İzmir'in turizm ...
Çeşme’de Korsan taşımacılığa karşı uyarı!
Yaz sezonunda geçmiş yıllarda yaşanan korsan taşımacılığın tekrar yaşanmaması ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri