Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2018 Cuma - 14:32

CHP’de gündem seçim süreci

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve 10 milletvekili, gerçekleştirilen toplantıda 2019 yerel seçim sürecini görüştü.

CHP’de gündem seçim süreci

Yücel, “Seçim sürecinin hızlanmasını beklemeden en kısa sürede çalışmaları başlatacağız. Kırsalda ve köylerde bizim vekillere ihtiyacımız var. Ortak bir program oluşturacağız” açıklamasında bulundu.

Aday belirleme yöntemi ve adayların açıklanacağı tarih üzerinden konuşan Yücel, “Sağlıklı bir ön seçim yapabileceksek, ön seçim yapmak istiyoruz. Hakim gözetiminde ön seçim olmazsa eğilim yoklaması yapacağız. Bunları yapabileceğimiz ilçeleri belirleyip, uygulamaya koyacağız. Bizi başarıya taşıyacak yöntem eğilim yoklaması veya ön seçim değilse merkez yoklaması ve kamuoyu anket yöntemi tercih edilecek. Bunu da adaylar resmi müracaatlarını yaptıktan sonra Ekim ayı sonunda Kasım ayı başında bitirip, Kasım ortasında belli ilçelerin adaylarının açıklanmasını düşünüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleriyle bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen zirveye aynı zamanda milletvekili olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Mahir Polat dışında tüm vekiller katıldı.

2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için hazırlanacak çalışmaların masaya yatırıldığı toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önemli mesajlar verdi.

Kentte yürütülecek kampanya süreci kapsamında vekillerden destek istediklerini açıklayan Yücel, aday belirlemeye yöntemleri ve adayların açıklanacağı tarih üzerinden net ifadeler kullandı.

Toplantının içeriğine dair bilgi veren İl Başkanı Yücel, “Gündemimizde önümüzdeki yerel seçimler vardı. Yerel seçimlerdeki çalışmalarımızı daha verimli, etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek için bir koordinasyon toplantısı yaptık. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Mahalle temsilcilerimizle bir araya geliyoruz. Bunlarla ilgili milletvekillerimize bilgi verdik. Bu toplantılarımızı 30 ilçede tamamladıktan sonra milletvekillerimizle özellikle kırsaldaki ilçelerde birlikte bir çalışma programı oluşturacağız. Seçim sürecinin hızlanmasını beklemeden en kısa sürede çalışmaları başlatacağız. Kırsalda ve köylerdeki çalışmalarda bizim vekillere ihtiyacımız var. Onlarla ortak bir program oluşturacağız. Geçmiş dönemlerde görev yapan il genel meclis üyelerimizle bir araya geleceğiz. Yine kırsalda onların da bu seçim döneminde aktif çalışma yapmalarını düşünüyoruz” dedi.

Aday adaylığı için yaşanacak sürece değinen Başkan Yücel, “Aday belirleme sürecinde ilçelerle ilgili uygulanacak yöntemlerin hepsini aday adayları resmi müracaatlarını yaptıktan sonra konuşulacak, tartışılacak. Bu konuda karar verecek yetkili organ PM’dir. Bizim de bir takım önerilerimiz olacak. Vekillerimizin önerileri varsa bunları bize aktaracaklar. Biz de genel merkezle paylaşacağız. Vekillerimizin görevi TBMM’de partimizi temsil etmek. İzmir’de örgüt görevi olarak il başkanlığı olarak ilçe başkanlarımızla bu süreci biz yöneteceğiz. Ama onların da görüşlerini alacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmak isteyen milletvekilleri var, toplantıda bu konu gündeme geldi mi?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Duymadım. Var mı? Toplantıda gündeme gelmedi. Büyükşehir dışında diğer ilçelerle ilgili de kim aday olacak, olsun mu olmasın mı noktasında tartışma yapmak için bu toplantıyı yapmadık. Böyle bir şey konuşulmadı” dedi.


Aday belirleme yöntemi ve adayların açıklanacağı tarih üzerinden konuşan Yücel, “Sağlıklı bir ön seçim yapabileceksek, ön seçim yapmak istiyoruz. Hakim gözetiminde ön seçim olmazsa eğilim yoklaması yapacağız. Bunları yapabileceğimiz ilçeleri belirleyip, uygulamaya koyacağız. Bizi başarıya taşıyacak yöntem eğilim yoklaması veya ön seçim değilse merkez yoklaması ve kamuoyu anket yöntemi tercih edilecek. Bunu da adaylar resmi müracaatlarını yaptıktan sonra Ekim ayı sonunda Kasım ayı başında bitirip, Kasım ortasında belli ilçelerin adaylarının açıklanmasını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yücel, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘yokum’ kararı sonrasında Büyükşehir adayının da 8 ilçedeki gibi erken açıklanma ihtimali var mı?’ sorusu üzerine ise, “Genel merkez, genel başkanla görüşeceğiz, istişare edeceğiz. Eğer uygun olursa tabi ki erken açıklanması gündeme gelebilir” dedi. 

 

 
TSYD'den sponsorlara teşekkür
 
Çeşme'de, turizmde yüzde 30 artış yaşandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk Plajları'nın kiralanması Meclis gündemine taşındı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, halk plajları ...
HGS cezaları Meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, HGS bakiyesinde ücret olmasına ...
CHP'li kadınlardan giysi yardımı
CHP Çeşme Kadın Kolları, giysi kampanyası düzenleyerek, toplanan giysileri ...
 
CHP'li kadınlar aşure gününde buluştu
CHP Çeşme Kadın Kolları üyeleri, CHP Çeşme İlçe Örgütü'nde düzenlenen Aşure Günü'nde buluştular.
CHP'de aday adaylığı süreci başladı
CHP'de Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi aday adaylığı başvuru süreci başladı.
Aday olmayacağını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.
 
CHP'li Bakan'dan kasırga için acil eylem çağrısı
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hafta sonu ...
CHP'liler, İnönü'nün doğumunun 134. yılını kutladı
CHP Çeşme İlçe Örgütü, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2. Genel Başkanı İsmet ...
CHP’li Arslan’dan eğitimde KDV’nin kaldırılması için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ailelerin eğitim giderlerinin azaltılması ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri