Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
6 Eylül 2018 Perşembe - 09:21

Alaçatı Turizm Derneği'nden cep kitaplı tanıtım

Alaçatı Turizm Deneği, Alaçatı'yı ve Alaçatı'daki küçük otelleri, sörf ve plajları, restoranları, cafeleri, alışveriş yerleri ve Alaçatı'da sanatı tanıtan bir cep kitabı hazırlattı.

Alaçatı Turizm Derneği nden cep kitaplı tanıtım

Alaçatı'nın tarihi, Alaçatı'nın simgesi haline gelen yel değirmenleri ve taş evleri hakkında bilgilere yer verilen cep kitabında, Alaçatı Ot Festivali'nin de içinde yer aldığı, Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesindeki festivallerle ilgili bilgilere de yer verildi. 

İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan cep kitabında, Alaçatı'da çeşitli tarihlerde düzenlenen; "Alaçatı süslü kadınlar bisiklet turu", "Alaçatı sanat haftası", "Alaçatı Big Fish Turnuvası", Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası" hakkında açıklamalar da yer aldı. 

Alaçatı mutfağı ve lezzetleri ile ilgili bilgilerin de yer aldığı tanıtım kitabında, bisiklet meraklıları için, Ovacık Parkuru, Yeşil Yol ve Karaköy Parkuru hakkında da bilgi verildi. Cep kitabında; Alaçatı'nın yakın ve uzak çevresindeki gezilip görülmesi gereken yerler hakkında da açıklamalar yer aldı. 

"Dört mevsim yaşanması gereken turizm cenneti"

Alaçatı Turizm Derneği tarafından hazırlanan tanıtım kitabına bir önsöz yazan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın ülke turizminin yükselen yıldızı olduğunu vurgulayarak, "Dar sokakları ve korunmuş mimarisiyle, rüzgarı, denizi ve güneşiyle, mavinin her tonunu bulabileceğiniz mavi bayraklı koyları ve güleç yüzlü insanlarıyla, muhteşem coğrafyaya sahip kentin adıdır Alaçatı. Tüm bu korunmuş güzelliklerine ek olarak, gelenek ve görenekleriyle dört mevsiminde yaşanması gereken turizm cennetidir Alaçatı. Yakın tarihe kadar eski bir balıkçı kasabası olan, tarıma dayalı bir hayat süren beldemizde, kısa zamanda çok önemli adımlar attık. Korumacı turizm kelimesini duyuran, dünyanın sayılı gazetelerinde 'görülmesi gereken yer' olarak bahsedilen Alaçatı, bugün turizmde bir dünya markası olma yolunda büyük adımlar atmıştır. Kültür ve sanatıyla adından söz ettiren beldemiz, uzun soluklu projelere de sahip olmanın heyecanını yaşamaktadır" diye belirtti. 

"İnsanıyla, tarihten gelen kimliği ve kültürüyle bugünkü Alaçatı oldu"

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri de tanıtım kitabına yazdığı yazıda, derneğin 6. dönem Yönetim Kurulu olarak, akademik açıdan tecrübeli bir yönetim ve danışma kurulu oluşturduklarını belirterek, "Dernek üyelerimizin de kıymetli desteğiyle, sadece turizmi geliştirmeye değil, Alaçatı'nın yaşam kültürünü ve tarihi dokusunu korumaya yönelik önemli adımlar attık. Alaçatı, içinde yaşayan insanıyla, tarihten gelen kimliği ve kültürüyle bugünkü Alaçatı oldu. Bunları korumak, Alaçatı köylülerinin burada yaşaya devam etmesini sağlamak öncelikli hedeflerimizden. Turizmi, bir yaşam kesitinden keyif almak olarak tanımlıyor ve başarılı bir turizm yaklaşımı için o yaşam kesitine saygı göstermenin ve korumanın kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz" diye ifade etti. 

"Yerel markaların ve işletmelerin yaşaması, korunması ve desteklenmesini istiyoruz"

Alaçatı'yı; romantik, dingin, keyifli, huzurlu, aynı zamanda eğlenceli bir yerleşim yeri ve saygın bir turizm beldesi olarak hayal ettiklerini vurgulayan Korkut Denizeri, " Büyük şehirlerin karmaşasından kaçmak için geldiğiniz bu şirin Ege köyünde, yerel mutfağın farklı lezzetlerini, kendine özgü sunumları ile servis eden birçok restoran ve kendine has butik hizmet anlayışı ile kendinizi evinizde hissedebileceğiniz birçok otelimiz var. Alaçatı'da yerel markaların ve işletmelerin yaşaması, korunması ve desteklenmesini istiyoruz. Böylelikle seyahat edenlerin, geldikleri yerden farklı kültürleri deneyimleme imkanı olacak. Bu sayede hem yerel kültürün korunmuş, hem de tanıtılmış olacağını savunuyoruz. Turizm Derneği olarak temel hedeflerimizden birisi de geceleme sayısını arttırmak ve turizm sezonunu on iki aya yaymak. Sezonun uzaması ile maliyetler düşecek, turizmden hem işletmecimizin, hem de misafirimizin aldığı keyif artacaktır. Bunun için öncelikle Çeşme Yarımadası'nın bir bütün olarak ele alınmasının, Reisdere, Germiyan, Ildır, Dalyan gibi komşu köyleriyle ve farklı dönemlerde yer alan değişik festivalleri ile öne çıkmasının önemi büyüktür" diye yazdı. 

Alaçatı Cep Kitabı, Alaçatı Turizm Derneği'ne üye olan otel ve işyerlerine dağıtıldı. Tanıtım kitabı, Çeşme'nin katılacağı turizm fuarlarında da dağıtılacak. 

 
Firmalara Ceza Şoku!
 
İzmir'in "düğün günü"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Firmalara Ceza Şoku!
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ege kıyılarından ...
Son 10 Yılın en yoğun tatilci akını!
Yoğun bir yaz sezonu geçiren ve uzun bayram tatilinde 1,5 milyonu aşkın ...
"Beklentimizin altında kalsa da sezondan memnunuz"
Premier Solto Hotel Genel Müdürü Asım Şahinoğlu, "2018 sezonu, elbette ...
 
"Çeşme'de doluluk devam ediyor"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bayram tatili bitse de, Çeşme'de ...
"Çeşme'nin her mevsimi, her ayı güzel"
ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Boyalık Beach Otel Genel Müdürü Orhan Belge, ...
"Çeşme artık 3 ay sezonu olan Çeşme değil"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin artık üç ay sezonu olan ...
 
Çeşme'de bayram bereketi
Turizm cenneti Çeşme, 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla yüzde yüz ...
Çeşme'deki küçük otellerin de yüzü güldü
Uzun bayram tatilinin başlamasıyla turizm cenneti Çeşme'ye tatilciler ...
Çeşme Eylül'de daha güzel
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), afişli kampanya başlatarak, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri