Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
7 Ocak 2018 Pazar - 19:07

CHP’de olaylı kongre!

CHP İzmir İl Kongresi'nde, Utku Gümrükçü konuşurken, rakibini destekleyenler arasındaki bir partili "Kerbela Şehitleri ölmez" dövizi açınca ortalık karıştı.

CHP’de olaylı kongre!

Kavgaya, daha önce Atila Sertel'in adaylığını düşürmekle suçlanan ve partiden ihraç edilen Ozan Çelik'in gösterdiği bir dövizin yol açtığı iddia edildi. Milletvekili Erdal Aksünger, Çelik'e yumruk atıp salondan çıkartmak istedi. İki kez kavga çıkınca kongreye ara verildi.

İddialara göre Aksünger'in bu hareketine tepki gösteren İzmir milletvekili Ali Yiğit, "Sen Genel Başkan Yardımcısısın. Neden bu şekilde davranıyorsun" demesine Aksünger'in "Sana ne?" dediği ve Yiğit'in üzerine yürüdüğü söylendi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Örgütü, 36’ncı olağan kurultay takviminin sonuna geldi. Örgüt, mahalle delege seçimleri, ilçe kongrelerinin ardından bugün Celal Atik Spor Salonu’nunda il başkanını belirliyor. Adaylardan Utku Gümrükçü'nün konuşması sırasında Aziz Kocaoğlu taraftarı olan Atilla Sertel'in de milletvekilliğini düşürülmesiyle ilgili dilekçe veren  Ozan Çelik, bir pankart açarak kürsüye yürümek istedi. O sırada Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger engellemeye çalışırken, saldırgan Aksünger'e yumruk attı. Ardından ise partililer birbirine girdiler. Divan Başkanı 15 dakika ara verirken, olaylar bitmezse kongreyi  iptal edeceğini duyurdu. 

Öte yandan 7 Haziran 2015 tarihinde genel seçimlerde, Atilla Sertel'in adaylığını düşürmek için dilekçe veren Ozan Çelik,  Deniz Yücel'i aday olarak dillendiren eski il başkanlarından Ali Engin'e yakınlığıyla biliniyor. 7 Haziran seçimlerinde Engin, Sertel'in adaylığının düşürülmesinde bir sıra öne çıkmış ama seçilememişti.

Örgüt, kentte mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından yeni il başkanını seçmek için Celal Atik Kapalı Spor Salonu’ndaki sandık mesaisine kilitlendi.

DİVAN BAŞKANLIĞI'NDA BİNGÖL VAR
Saat 10:00’da start alması planlanan kongre 2.5 saat sonra başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 12:30'da salondaydı. 36’ncı İzmir Olağan İl Kongresi’nin Divan Başkanlığı görevini geçtiğimiz günlerde gönderilen davet üzerine kabul eden Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl üstlendi. 

SEÇİM GÜMRÜKÇÜ VE YÜCEL ARASINDA GEÇİYOR
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven seçimde yarışmayacağını günler öncesinden belirtmişti. Kongre için adaylığını ilan eden 5 isim bulunurken adaylardan İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, partililer Hasan Nebi ve Canan Tapkan, adaylık yeterli imzayı bulamadı. Seçim Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup eski Sözcüsü Deniz Yücel arasında geçiyor. İl eski Başkanı Kemal Karataş ve Parti Meclisi (PM) eski Üyesi Hüseyin Saygılı il kongresi sürecinde aday olmuş fakat sonradan kararlarından vazgeçmişlerdi.

Emniyet görevlilerinin dışında 200 partilinin görev aldığı kongrede 80 kabin, 8 sandık kuruldu. Salonda dev led ekranlar yer aldı. Divan Kurulu’nun görevini saat 17:00’da seçim kuruluna devretmesi, seçim kurulunun da görevini sabah saat 07.00'da bitirmesi öngörülüyor. Kongrenin sabah 07:00’da bitmesi planlanıyor. Delegelerin oturabilmesi için salonun ortasına sandalyeler yerleştirildi. Tribünler ise misafirler ve partililere ayrıldı.  Salonda adayların eşit sayıda afiş asabilmesi için ortam sağlandı. Katılımcılara parti bayrağı ve Türk Bayrakları dağıtıldı. 

KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?
Kongrede 654 il delegesi oy kullanacak. Seçim sonuçlandığında 30 kişilik il yönetim kurulu ile 52 kurultay delegesi ve 9 kişilik il disiplin kurulu belirlenecek. Seçim çarşaf liste yöntemiyle gerçekleşiyor. Ayrıca adaylıkların saat 16:00'ya kadar divana bildirilmesi istendi. Konuşmacıların süreleri ise 5 dakikaya sınırlandırıldı. 

'İZMİR AZİZ'DİR AZİZ KALACAK' SLOGANLARI ATILDI

İl Başkan Adayı Deniz Yücel salona büyük bir kalabalıkla girdi. Partilileri selamlayan Yücel'in çevresindekiler 'İzmir Aziz'dir Aziz kalacak' sloganları attı. 

‘ÖRGÜTÜN ADAYI GÜMRÜKÇÜ’ SLOGANLARI

Diğer il başkan adayı Utku Gümrükçü de salona 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde kalabalık bir kitleyle girdi. Beyaz atkı takan Gümrükçü ve taraftarları salonu selamladı. ‘Örgütün adayı Utku Gümrükçü’ sloganları atıldı.

BAŞKAN GÜVEN AÇILIŞI YAPTI
Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Asuman Ali Güven gerçekleştirdi. Seçimde yarışmayacağını günler öncesinden açıklayan Başkan Güven, “36’ncı olağan kongremizin yeterli çoğunluk vardır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Güven daha sonra divan başkanlığı için teslim edilen önergeyi oylamaya sundu.

ONUR MESELESİDİR
Genel Başkan Yardımcısı ve kongrenin Divan Başkanı Tekin Bingöl, “Partimizin en mütevazi ilçe kongresinden kurultaya varıncaya kadar divan başkanlığı 94 yıllık tarihimizde siyasal hayatımızın en önemli, en anlamlı görevidir. İzmir’imizin değerli il delegelerinin bana bu görevi bahşetmeleri benim için bir onur meselesidir” dedi. 

TOPLUMSAL MUHALEFET UÇ VERMEYE BAŞLADI
Bingöl yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını hedef aldı ve “Yaklaşık 3 buçuk aydır süreç ile partimizin en temek özelliklerinden birisi olan demokratik bir işleyişle kongre sürecini tamamlamak üzereyiz. 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde de kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Bu kurultayımız hayati önem taşımaktadır. Son derece anlamlı bir görevin eşiğindeyiz.  Özgürlükleri yok sayan, demokrasiyi rafa kaldıran anlayışı yerle bir etmek adına, demokrasiyi Türkiye’de yeniden tüm kurullarıyla işletmek adına büyük kurultay gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin buna çok ama çok ihtiyacı var. 16 yıllık AKP iktidarında Türkiye sorunlar yumağı haline geldi. Toplumun çok derin sorunları var. İktidar maalesef bu sorunları çözmek adına adım atmıyor. Bu iktidar Türkiye’yi gerici bir anlayışla yönetiyor. Bu iktidar emekçiyi, çiftçiyi, yoksul kesimi yok sayan bir siyaset sürdürüyor. Daha geçen gün bir açıklama yapıldı. Adeta fetva erildi. ‘9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir’ denildi. Türkiye’de 18 yaşından küçük gençler bazı mekanlara reşit olmadığı için gidemiyor, marketlerden sigara ya da içki satın alamıyorlar. Türkiye’de 18 yaşını doldurmayanlar ehliyet dahi alamıyor ama bu gerici anlayış fütursuzca ‘9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir’ diyor. Neyse ki toplumsal muhalefet uç vermeye başladı. Üzerine ölü toprağı serpilen muhalefet genel başkanımızın yürüyüşüyle hak, hukuk, adalet söylemiyle kitleleri ayağa kaldırmaya başladı” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN SAYGINLIĞI YOK OLDU
Bingöl, “Türkiye’de sorunların ardı arkası kesilmiyor. Türkiye dünyada saygınlığı olan, itibarı çok yüksek bir ülkeyken bugün maalesef günü birlik dış politikalarla itibarsızlaşan yok sayılan bir ülke konumuna getirilmiştir bu iktidar tarafından. Her ülkenin çok önemli politikaları vardır. Dış politika, eğitim bunlardan biridir. Ama gelin görün ki bu siyaset anlayışı hepsini yor"dedi.

SERTEL ÖN SEÇİM VURGUSUNU YİNELEDİ!
İzmir Milletvekili Atilla Sertel de kongrede konuşma yaptı. Vekil Sertel ilçe kongrelerinde olduğu gibi yine ön seçim vurgusu yaptı. Sertel, “Siyasette torpil olmaz. Gelin bütün belediye başkanlarımızı başta büyükşehir olmak üzere örgütün üyeleri, ilçe başkanları, milletvekilleriyle birlikte seçelim. İzmir’de yüzde 80 alan bir CHP’yi yaratalım” diye konuştu. 

AKSÜNGER’DEN TEK ADAM ÇIKIŞI!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Akgünger, “Türkiye’de tek adama karşı her şeyi yapacağız. CHP’de de tek adam olmayacak. İzmir’de de tek adam olmayacak. Yeni dönemde yeni üyelik sistemi ve pek çok konuda çalışmalarımız olacak. Belediye başkanlarımızla ilgili yerel yönetimler performans değerleme sistemine geçeceğiz. Birbirimizle uğraşmayacağız. Bu işin içine tahakküm koymayacağız” açıklamasını yaptı.  

NE TACETTİN BAYIR’IN NE AZİZ KOCAOĞLU’NUN ESAMESİ KALIR!
Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Büyümek, iktidar olmak ve çoğalmak için kol kola girmeye ihtiyacımız var. Bugüne kadar yapılan il kongrelerinde zaman zaman tansiyon yükselse de bu kongrede kavga etmeyeceğiz. Kol kola girip birlikte büyüyeceğiz. Bu salona girene kadar alışkın olmadığımız yöntemler uygulandı. Son iki kongrede yaşadığımız şeyi bu kongrede de yaşıyoruz. Bunu paylaşmazsam beni ön seçimle seçip TBMM’ye gönderen partililerimize hesap veremem. İki tane pırıl pırıl aday arkadaşımız var. İkisinin de babasıyla siyaset yaptım. Ama bizim 34 yıldır yaptığımız siyasette görev ayrışması var. Milletvekili milletvekilliği, belediye başkanlığı yapacak örgüt de başkanını seçecek. Bizim geleneklerimizde örgütün il delegesinin iradesine ipotek koymak diye bir şey yoktur, olmayacak.  Bu iki tane pırıl pırıl öz evladımızdan niye milletvekili taraf olmak zorunda kaldım. Çünkü bu konuda taraf olmaması gerekenler yani milletvekilleri yani belediye başkanları örgütün işine karıştığı için. Bizler sokakta, halkın arasında CHP’yi iktidar yapmak için uğraşırken ak saçlılar bizim yolumuzu kesip şunu soruyorlar; ‘dişimden tırnağımdan arttırdım, oğlum üniversitede, allah aşkına oğluma iş…’ Bu partililer bizden umut beklediler. Ne yazık ki merhem olamadım, bütün örgütten özür diliyorum. Bir milletvekili olarak aş iş  Eğer bu partiyi bir yere taşıyacaksak kol kola girmek zorundayız. Örgüt üzerinde ayak oyunu oynamaya kimsenin hakkı yok. İki gün önce burada bir genel merkez yöneticisi değil, genel başkan danışmanı sıfatıyla buralarda il delegelerini tek tek sorguya çekmeye kalktı. Şu 'adaya oy vereceksiniz' dedi. CHP tarihinde böyle bir şey yok. Ankara’ya döndüğümüzde İzmir milletvekili olarak ona hesap sormamız gerekiyor.  Hiç kimse bu kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nu yarıştıramaz. Yarıştırmamalıdır. Kimse Kemal Kılıçdaroğlu kaybetti dedirtemez. Bu bir ayrıştırma değil bütünleşme kongresidir. Yüksek sesle söylediğimiz şey şudur; 3 tane büyük seçime gireceğiz. Kişisel kanaatim il başkanı olacak kişi 7/24 itfaiye eri gibi çalışacak. Benim kişisel oyum bu dediğimi yapabileceğine inandığım arkadaşımadır.  Keşke o iki öz evladım arasında seçim yapmak zorunda bırakılmasaydım. Bence zaman geçmiş değil. 2019 siyasetini dizayn etmek isteyenler İzmir Örgütü’nün üzerinden elini çeksinler. Benim bir daha milletvekili olup olmamamın bir anlamı yok. 2019’da AKP’yi alaşağı edemezseniz ne Tacettin Bayır’ın en Aziz Kocaoğlu’nun esamesi kalır” diye konuştu.

EMEĞİ OLAN KAZANSIN!
İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Türkiye İzmir’e bakıyor. Biz bunu Anadolu’nun neresine gitsek gördük. Oralardaki insanlar ‘kalemiz nasıl? Aman orayı sağlam tutun’ dediler. Çok güzel bir kongre ortamımız var. Biz CHP’de barış ve yarış istiyoruz. İkisini bir arada istiyoruz. Yarışacak arkadaşlar için emeği olan kazansın diyorum. Mademki emek en yüce değerdir. Parti içi yarışımızda da emeği çok olan kazansın. İl kongremizden sonra büyük kurultayımızı yapacağız. Bütün Türkiye’yi kucaklayan CHP birbirini mi kucaklayamayacak? Biz buradan güçlenmiş olarak çıkacağız” açıklamasında bulundu.

15 TEMMUZ’DA İHANETİ GÖRDÜK
Çekilen kura sonucunda ilk adaylık konuşmasını Deniz Yücel gerçekleştirdi. Yücel, “Emperyalizme karşı ilk kurşunun atıldığı Cumhuriyete her zaman sahip çıkmış faşizme karşı her zaman dimdik durmuş barışın ve hoşgörünün kenti güzel İzmir’imizde il kongremizi gerçekleştiriyoruz. İzmir hem kuruluşun hem kurtuluşun kentidir. Geçmişimizle övünmek gurur duymak elbette hakkımız ama bu bize daha çok sorumluluklar yüklüyor. O yiğit ve namuslu insanlara daha çok sahip çıkmak durumundayız. Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyete karşı devrim yapılıyor. Biz 15 Temmuz’da ihaneti gördük. Demokrasiye darbe vurmak istediler. Bu ortamdan nemalanan AKP iktidarı da Türkiye’yi KHK’lar ile yönetmek istiyor. 15 yıllık AKP iktidarında ülkemizde hak, hukuk, adalet kavramları anlamını yitirdi” de

AZ ÖNCE YAPILAN CHP’YE İHANETTİR!
Yücel’in ardından kürsüye çıkan Utku Gümrükçü ise konuşmasında, “Güzel günler görmek için CHP’nin geleceğini belirlemek için önümüzdeki süreçte örgüte kim önderlik edecek bunun kararını vermek için 2019’da İzmir’in 30 ilçesini kazanmayı hedef koymuş ama tek adam diktasını yıkmak için hareket eden partililere selam olsun.  Biz CHP’yiz. Bizim kanımızda, canımızda geleneğimizde isyan var. Biz Mustafa Kemal’ler gibi Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyenleriz. Biz vatan toprağını düşman işgalinden kurtarmak için silaha sarılan Kuva-i Milliyecileriz” dedi.

Gümrükçü, yaşanan olaylar sonrasında  “Az önce yapılan olay bana karşı değil CHP’ye yapılmış bir ihanettir. Bu şahıs Atilla Sertel’in milletvekilliğinin düşürülmesi için şikayet eden kişidir. Bu arkadaş bu işleri adet edindi. Geçen kongremizde milletvekilliğimize saldıran arkadaştır. Bizim birliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Birbirimize saygı göstereceğiz. El ele tutuşup AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 
Çeşme Belediyespor, namağlup liderliğini sürdürdü
 
CHP’de Yücel dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de seçim zamanı
CHP’de mahalle delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından sürecin ...
İlçe Başkanları kararlarını verdi
İl kongresi öncesinde ilçe başkanları adına hazırlanan ortak bildiriyi ...
Oran'dan Gümrükçüye tam destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Ocak’ta gerçekleşecek ...
 
İlçelerden tüm adaylara başarı dileği çıktı
CHP İzmir İl kongresi öncesinde komite kuran ve süreci örgüt olarak yürüteceklerini ...
Çocuk yaşta evliliğe meclis araştırması istendi
CHP’li milletvekilleri “4721 sayılı Medeni Kanun’un 11. maddesinde ‘erginliğin ...
“Genel merkezin adayı yok”
Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen Reza Zarrab davasını yerinde takip ...
 
Demokrat Parti kongresi yapıldı
Kongre'de yapılan seçimde Mehmet KARAGÖZ, Demokrat Parti Çeşme İlçe Başkanı olarak seçildi.
Çeşme CHP'ye Milletvekili çıkartması
CHP Çeşme İlçe Örgütü Olağan Kongresi'nin ardından yenilenen Yönetim Kurulu, ...
Çeşme Demokrat Parti'de Kongre zamanı
Demokrat Parti Çeşme İlçe Kongresi yarın saat 14.00'de Çakabey Kültür ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri