Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2017 Cumartesi - 14:26

Çeşme CHP'ye Milletvekili çıkartması

CHP Çeşme İlçe Örgütü Olağan Kongresi'nin ardından yenilenen Yönetim Kurulu, ilk iş olarak CHP binasını Çeşme çarşısındaki yeni yerine taşırken, CHP'li 6 İzmir Milletvekili de Çeşme'ye gelerek, yeni seçilen İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları'nı, yeni ilçe binasında kutladı.

Çeşme CHP ye Milletvekili çıkartması

CHP İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan, Özcan Purçu, Murat Bakan, Musa Çam ve Tacettin Bayır, CHP Çeşme İlçe Örgütü'nü, Çeşme çarşısındaki yeni ilçe binasında ziyaret ederek, başarılar dilediler. CHP İzmir Milletvekilleri, yeni ilçe binasında, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Kadınlar Kolu Başkanı Şeniz İridere, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Oğuz Yanar ve partililer tarafından karşılandılar.

"CHP, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veriyor"

CHP Çeşme İlçe Örgütü Olağan Kongresi'nde, oyların tamamını alarak üçüncü kez seçilerek görevine devam eden Ekrem Oran, CHP İzmir Milletvekilleri'ni yeni ilçe binasında ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "Çok zor bir dönemde, CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Türkiye'nin ikinci özgürlük mücadelesini veriyor. CHP, demokrasi mücadelesi veriyor. TBMM'de bu mücadeleyi veren siz milletvekillerimizle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"Tarihi görevimiz ve sorumluluğumuz var"

Ziyaret sırasında ilk sözü alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 2019 yılında, Yerel Yönetim, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi yapılacağını hatırlatarak, "15 yıldır ülkeyi yöneten ve karanlığa götüren, Cumhuriyet'in yüzüncü yılı olan 2023'te ülkeyi adım adım rejim değişikliğine götürmek isteyen bir AKP ile karşı karşıyayız. İnanıyoruz ki, 2016 referandumu, AKP'nin kaybedeceğinin işaretini verdi. Onlar kaybettiler, gidiyorlar. Ama giderken de ülkede çok büyük bir tahribat ve fatura ödetmeye çalışıyorlar. Biz bu saldırılar karşısında,  birlik ve beraberlik içerisinde, 2019 seçimlerine hazırlanacağız. Yeni bir yıla giriyoruz. 2016 ve 2017 yılı çok sıkıntılı geçti. Bir Fethullah darbesi ile karşı karşıya kaldık. FETÖ, dünden bugüne buraya gelmedi. 15 yılda, bizzat devlet kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmiş olan bir cemaat örgütlenmesidir. Onlar tasfiye edilirken, devletin kurumları, başka cemaatlerin işgaline giriyor. En son Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi olmak üzere, ülkenin nereye gittiğini hep birlikte izliyoruz. Tarihi görevimiz ve sorumluluğumuz var. Bunu hep birlikte yerine getireceğiz" şeklinde konuştu. 

"2019'daki en önemli seçim; Cumhurbaşkanlığı seçimi"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da yaptığı konuşmada, çok zor bir dönemden geçildiğini vurgulayarak, "Gezdiğim bütün ilçelerde, kadınların ve gençlerin gözlerinde gördüğüm ışığın, 2019 yılında bizi iktidara taşıyacak ışık olduğunu görüyorum. Benim görüşüme göre, 2019 yılında yapılacak olan seçimlerden en önemlisi Cumhurbaşkanlığı seçimi. Çünkü şu anda TBMM üyelerini bypass ettiler. Bütçe görüşmelerini bitirdik, uçağa bindik, KHK'ları açıkladılar. Yani Cumhurbaşkanı, Meclis'i yok sayarak istediğini yapıyor. Bu nedenle, geçmişe baktığımızda, bir Ekmeleddin vakasına düşmeden, düzgün, sosyal demokrat, Atatürkçü, laik bir Cumhurbaşkanı 'na ihtiyacımız var. Çünkü partimiz iktidar olsa bile Cumhurbaşkanı Erdoğan orada durduğu sürece bir şey ifade etmiyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı'nı değiştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle, bugüne kadar yaptığımız çalışmaların dışında yeni çalışma yöntemleri bulmamız gerekiyor. Birbirimizle konuşarak vakit kaybetmek değil, tam tersine partili olmayan unsurlardan beş kişi seçerek, 2019 seçimlerine kadar onların gönlünü kazanmak ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde bize destek vermesini sağlamamız gerekiyor.  Artı oylar getirecek yeni yöntemler bulmak zorundayız. Bunu başaramazsak, 2019 yılından sonra kimse bu ülkede sandık beklemesin. Bütün Türkiye'yi İzmir gibi yapmak için elimizden geleni yapmalıyız" diyerek görüşlerini aktardı. 

"Birbirimizi ne kadar seversek, o kadar başarıya ulaşırız"

Ziyaret nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da bir konuşma yaparak, "Birbirimizi ne kadar seversek ve bu sevgiyle birbirimizin yolunu ne kadar açarsak, o kadar başarıya ulaşırız. Daha çok sevgi, bizi dışarıya karşı da güzel gösterir. Aşk, insanların birbirinin eksiğini tamamlamasıdır. Vatanımıza ve partimize madem ki aşkla bağlıyız, birbirimizin eksiğini tamamlayarak, birbirimizi daha çok severek davrandığımızda, önümüzde hiç kimsenin, hiçbir karanlığın duramayacağını düşünüyorum" dedi.

"Çeşme'nin ve İzmir'in ışığını bütün Türkiye'ye yansıtacağız"

Daha sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yeni seçilen İlçe Yönetim Kurulu'nu, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticilerini kutlamaya geldiklerini belirterek, "Hep birlikte, hem Çeşme, hem İzmir, hem Türkiye için, el ele, kol kola vererek çalışacağız. Ülkemiz, çok zor durumda. Herkesin enerjisine ihtiyacımız var. Çeşme, bunu zaten yapıyor. 2019 seçimleri için çok yoğun bir çalışma yürütmeliyiz. Umuyorum ki, 2019 seçimlerinde, Çeşme'nin ve İzmir'in ışığını bütün Türkiye'ye yansıtacağız. 2019 yılında iktidarı alacağımıza eminim. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Türkiye'yi ancak CHP toparlar. Ülkemiz, hem içeride, hem dışarıda çok büyük yaralar aldı. Bu yaraları bizler kapatacağız" diye konuştu. 

"Üç seçim mücadelesi verecek yöneticiler seçilecek"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, Türkiye'nin durumuyla ilgili konuşmaları kongrelerde yaptıklarını belirterek, "Hem Türkiye'deki OHAL süreci, hem saray rejiminin baskıyı arttırması, hem de CHP'nin kongre süreci birlikte yürüdü. Şimdi önümüzde İzmir İl Kongresi var. O kongrede seçilecek İzmir İl Yöneticileri, önümüzdeki üç seçimin mücadelesini sürdürecek İl Başkanı ve Yönetim Kurulu olacak. O anlayışla hareket etmek gerekiyor. Kurultay'da da aynı anlayışla hareket etmek gerekir. Partide siyaset ürettiğimiz süreçleri, buradan yukarıya doğru götürmeliyiz. Bu anlayışla İzmir Kongresi ve Kurultay olmasını diliyorum" diyerek dileklerini söyledi. 

"Kadının siyasi aktör olmasını savunuyoruz"

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de bir konuşma yaparak, CHP'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin mücadeleyi ortak olarak sürdürmesi olduğunu vurgulayarak, "Bugün Türkiye'de AKP ve Saray rejiminin kurduğu siyaset ve esasında yaptığı karşı devrim, kadın üzerindeki siyasetle çok somutlaşıyor. Kadın ile erkeği eşit görmeyen anlayışın karşısında, kadın ve erkeği eşit gören siyaset, kadını sadece aile içindeki rolü ile tarif eden Saray siyasetine karşı, kadının insan olması vasfından kaynaklı bir siyasi aktör olmasını savunuyoruz. Bununla beraber sosyal yardımları, sosyal politikanın tek aracı olarak gören ve onu da kadınlar üzerinden siyasete döken AKP'nin Saray rejimine karşı sosyal politikalarını yeniden uygulayan bir sosyal demokrat siyasete ihtiyacımız var. Kadınların da bunun başını çekeceği çok aşikar. Çünkü en çok kaybeden kadınlar. Onun için yeniden kuruyor olduğumuz siyasi zeminde, kadının sesinin sadece kapı çalarken değil, siyasetin her parçasına ortak olduğu siyaseti hep beraber talep ettiğimiz CHP'liler olarak, yeni siyasetin oluşacağından hiç şüphe duymuyorum. Bu karanlığı mutlaka, hep beraber yeneceğiz. Bu karanlığa karşı mücadelenin içerisinde, cesaretle bu mücadeleye ortak olun" diye konuştu. 

CHP İlçe Örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları'nın yeni yöneticileri ile de tanışan CHP İzmir Milletvekilleri, toplu fotoğraf çekiminin ardından Çeşme'den ayrıldılar. 

 
300 şişe bandrolsüz içki yakalandı
 
2017 rüzgar gibi geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Demokrat Parti'de Kongre zamanı
Demokrat Parti Çeşme İlçe Kongresi yarın saat 14.00'de Çakabey Kültür ...
İyi Parti İlçe Başkanlığı görevi Volkan Evci'nin
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Çeşme İlçe Başkanlığı için ...
CHP’li Sertel’den taşeron düzenlemesine tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1 milyona ...
 
İyi Parti İzmir’den iktidar vaadi sundu
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, 85 kişiden oluşan İl Yönetim ...
Belediye Başkanlarını topluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 Aralık Pazartesi günü ...
CHP’den sandıklara sahip çıkın çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, STK temsilcilerine ...
 
CHP'li Purçu, "Kadro kandırmacısıyla siyaset doğru değil"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bu kez Konak Belediye işçilerini ziyaret ...
Konak’tan Soylu’ya istifa çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı Konak Meydanı’nda düzenlediği ...
CHP, yeni yönetimiyle, yeni yılda, yeni yerinde
3 Aralık tarihinde Olağan Kongresi'ni gerçekleştirerek yeni yönetimini ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EL CORDEBES GİBİ KAZANDIN ŞAMPİYON GÖZTEPE
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri