Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2018 Salı - 13:17

“Genel merkezin adayı yok”

Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen Reza Zarrab davasını yerinde takip eden, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısında, 7 Ocak Pazar günü yapılacak İl Kongresi ile ilgili açıklamada bulundu.

“Genel merkezin adayı yok”

Erdal Aksünger il kongresi öncesinde, "Genel merkez tarafından da kimse görevlendirilmemiştir. Örgütümüz neyi ön görüyorsa ilçelerimiz mutabık oluyorsa genel merkezimiz tevazuyu gösterir. Ne genel başkanın ne genel merkezin bir adayımız yok" dedi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, 7 Ocak'ta gerçekleşecek il kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 

Aksünger, genel merkezin bir adayı olmadığını kaydetti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentte yürüttüğü süreci ve 'uzlaşı aday' vurgusunu değerlendiren Aksünger, "KHK'ların çıktığı ertesi gün toplantılar üzerinden tartışma olması doğru değil ve üzüntü verici.  Kim olursa olsun böyle bir şey yapmaya hakkı yok.  genel merkez tarafından da  kimse görevlendirilmemiştir. Örgütümüz neyi ön görüyorsa ilçelerimiz mutabık oluyorsa genel merkezimiz tevazuyu gösterir. Ne genel başkanın ne genel merkezin bir adayımız yok. Memlekette iç savaş yasalarının çıktığı günde parti içi savaş yapanların olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, partisinin İzmir il binasında basın toplantısı düzenledi. İlk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock programı yüklendiğini açıklaması üzerine açıklama yapan Aksünger, ByLock'un kurucusu olduğu iddia edilen David Keynes'in kendisiyle görüşmek için CHP Genel Merkezini aradığını belirterek, "Bylock’u yapan kişi olduğu iddia edilen vatandaş, hazırladığımız rapordan hemen sonra şahsımı aradı. Ben telefonla konuşmayacağımı belirterek mail yazmasını istedim. Bu adam birkaç kere daha aradı. Genel Başkanımızı da makamından aradı ancak onun da tavrı çok netti. Amerika’nın değişik yerlerinden CHP’yi aradılar. Kayıtların hepsi bizde var. Başbakan Binali Yıldırım’la konuştum. Her şeyi dosyaladım, Başbakanlık Müsteşarına gönderdim. Biz istihbarat örgütü değiliz. Kim bu David Keynes? Ya yerli istihbaratçı, ya yabancı istihbaratçı ya da cemaatçi" diye konuştu.

"Davaların hepsi AİHM'e gidecek"

2016'da Bylock konusunda bilgilendirme raporu hazırladıklarını kaydeden Aksünger, şunları söyledi: "Savcının verdiği karara baktığımızda raporun sonuç kısmında bu verilen karara o günden görerek söylediğimiz hikayeleri göreceksiniz. Bu gerçekten doğru mu değil mi? Bunların hepsi soru işaretleri. Herhangi birinin telefonuna bunu uzaktan nasıl indirileceğini göstermiştik. Ancak 11 bin 480 kişiye böyle yapılmış iddiasını desteklemez. 1 milyon kişiye yakın indirdi bu programı. Bunların hepsinin cemaatçi olduğunu söyleyemezsiniz. Ayrıca şöyle bir durum da var; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), iç hukukta belirtilen şeylere bakmayacak. Anayasanın 90. maddesi gereği bu sözleşme bizim iç hukukun üzerinde olacak ve bu davaların hepsi AİHM’e gidecek. Sırf Bylock üzerinden konuşulanların hepsi malını mülkünü geri alacak. Bunların malları mülkleri Hazineye devredildi. Kim ödeyecek bunların paralarını? Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları ödeyecek."

"10 milyar dolar üzerinde para ödeneceği söyleniyor"

Aksünger, Zarrab davası hakkında da şu ifadeleri kullandı: "Mevcut Hükumet unutturmak için elinden geleni yapıyor. Bu milli dava filan değil. Uyuşturucu kaçakçılarını korumak milli dava olabilir mi? Zarrab şimdi itirafçı oldu. İtirafçı demek ne demek, itirafçı bildiği şeyi saklayıp sonra anlatana denir. 2013’ten beri bu davayı namus meselesi gibi takip ediyorum. Bir sürü tehditlere maruz kaldık ama bu memleketin meselesi. Şunu da ayırt etmemiz lazım. Amerika ambargosu diye bir şey yok. Amerika Bankacılık Sisteminin altına imza atmışsın, Amerika Bankacılık Sisteminin bütün kurallarına uymanı istiyorlar. Ya ceza kesiyor, ya da seni o sistemin içerisinden alıyor. Eğer bu sistemden çıkarsanız buradan Rize’ye 1 dolar gönderemezsiniz, ihracat yapamazsınız. Ya kendi sisteminizi kuracaksınız ya da onun kurallarını çiğnediğiniz paraları ödeyeceksiniz. Ne kadar para ödenecek, 10 milyar dolar üzerinde olduğu söyleniyor. Kim ödeyecek bu parayı? Niye bu memleketin milleti ödesin bu parayı?"

 

 
Demokrat Parti kongresi yapıldı
 
Sessiz sinemanın devleri İzmir'de buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demokrat Parti kongresi yapıldı
Kongre'de yapılan seçimde Mehmet KARAGÖZ, Demokrat Parti Çeşme İlçe Başkanı olarak seçildi.
Çeşme CHP'ye Milletvekili çıkartması
CHP Çeşme İlçe Örgütü Olağan Kongresi'nin ardından yenilenen Yönetim Kurulu, ...
Çeşme Demokrat Parti'de Kongre zamanı
Demokrat Parti Çeşme İlçe Kongresi yarın saat 14.00'de Çakabey Kültür ...
 
İyi Parti İlçe Başkanlığı görevi Volkan Evci'nin
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Çeşme İlçe Başkanlığı için ...
CHP’li Sertel’den taşeron düzenlemesine tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1 milyona ...
İyi Parti İzmir’den iktidar vaadi sundu
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, 85 kişiden oluşan İl Yönetim ...
 
Belediye Başkanlarını topluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 Aralık Pazartesi günü ...
CHP’den sandıklara sahip çıkın çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, STK temsilcilerine ...
CHP'li Purçu, "Kadro kandırmacısıyla siyaset doğru değil"
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bu kez Konak Belediye işçilerini ziyaret ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri