Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2018 Pazar - 18:09

CHP Kadınlar Kolu, Çeşmeli kadınları kahvaltıda buluşturdu

CHP Çeşme Kadınlar Kolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün ardından bir dayanışma kahvaltısı düzenleyerek, Çeşmeli kadınları buluşturdu.

CHP Kadınlar Kolu, Çeşmeli kadınları kahvaltıda buluşturdu

Çeşme Elit Life'da düzenlenen kahvaltıya, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Uysal ve 300'ü aşkın Çeşmeli kadın katıldı.

"Yozlaşma ve kaostan ancak biz kadınların gücü ile kurtulabiliriz"

CHP Çeşme Kadın Kolu Başkanı Şeniz İridere'nin çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı dayanışma kahvaltısında, sunuculuğu Kadın Kolu Yönetim Kurulu üyesi Eda Tavaz yaptı. Kahvaltının açılış konuşmasını ise CHP Kadın Kolu Yönetim Kurulu üyesi Nermin Ekinci gerçekleştirdi. Ekinci, yaptığı konuşmada, kadınların dünyaya aslında şanslı geldiğini ifade ederek, "Çünkü Allah bize doğanın en güzel şeyini, doğurganlığı vermiş. Böylece hem kadını, hem erkeği biz dünyaya getiriyoruz. Ancak, bu değerlerimizin farkına varamadığımız ve yanlış eğitildiğimiz için bugün olduğumuz yerde değiliz. Sürekli haksızlıklara da bu yüzden uğruyor, bu da yetmiyor, canımızla bedel ödüyoruz. Sadece kadın olduğu için giyimi, gülmesi, hamile olduğu için sokağa çıkması suç, istediği saatte dışarıda bulunması suç. Kazanılmış haklarımızı yitirdiğimiz zaman değil de şu an farkına varırsak, çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir ülke bırakmanın gururunu yaşarız. Biz Cumhuriyet çocukları olarak bunların kazanılmasında emek harcamadığımız gibi, bunu gerçekleştiren, bu uğurda savaş veren atalarımızın çabalarını da hor gören ve gösterenlere de ses çıkarmayacağız neredeyse. Bu yozlaşma ve kaostan ancak biz kadınların gücü, aklı ve sevecenliği sayesinde kurtulabileceğimize inanıyorum. Güzelliklerle dolu zengin bir dünyaya; umutlarımızı, hayallerimizi, emeğimizi paylaşıp, çoğalarak ulaşabiliriz" diye konuştu. 

"Kadınlara şiddete kesinlikle karşı çıkmalıyız"

Belediye Başkanı Dalgıç da yaptığı konuşmada, "Kadın erkek eşitliğinin bu kadar bozulduğu bir tabloda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değeri, o dönemde Avrupa'da bile olmayan hakları, bugün maalesef kadınlarımız yeteri kadar savunamadı. Erkeğin kadına şiddetini ben insanlık suçu olarak nitelendiriyorum. Belediye olarak, göreve ilk geldiğimizde yaptığımız toplu sözleşmeye de, kadına yapılan şiddeti, bırakın tespiti, duysak dahi, 6 ay boyunca maaşını şiddet gören eşe ödeyeceğimizi sözleşme maddesi olarak koydurduk. Şiddetin en az olduğu yerlerden birisi Çeşme'dir. Ama birazı bile, insanın tüylerini diken diken yapar. Yaşamı, aşımızı, sevincimizi, acımızı paylaştığımız kadınlara şiddete kesinlikle karşı çıkmalıyız. Bu düşüncelerle, Cumhuriyet'in aydınlık yüzü olan siz kadınları, saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. 

"3-4 milyon Suriyeli, Türkiye'de rahat yaşarken, Mehmetçiğin ölmesini istemiyoruz"

Dayanışma kahvaltısında CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran da bir konuşma yaparak şunları söyledi; "Cumhuriyet'in aydınlık yüzlü güzel insanları; biz Türkiye'nin en batı ve en aydınlık bölgesindeyiz. Biz burada mutlu ve güzel yaşıyoruz. Ama ülkemiz, sebebini bilmediğimiz bir savaşın içinde. Mehmetçiklerimiz Suriye'de şehit oluyorlar. Bizler burada rahat kahvaltı edebilmemiz, geceleri rahat uyuyabilmemiz için, çocuklarımızın okula gidebilmesi için, büyüklerimizin camide dua edebilmesi için, kadınlarımızın başı açık, ve rahatça dolaşabilmesi için onlar şehit oluyorlar. Elbette ki ordumuzun, Mehmetçiğimizin yanındayız. Çünkü siz kadınlar, onları doğurdunuz. Onlar bizim evlatlarımız. Biz evlatlarımızın, sebebini bilmediğimiz, amacını bilmediğimiz yerlerde şehit olmasını istemiyoruz. 3-4 milyon Suriyeli Türkiye'de rahat rahat yaşarken, bol bol çocuk doğururken, Ege Üniversitesi Kadın Doğum ünitesinde doğan 10 çocuğun 6'sı Suriyeli iken, bizim Mehmetçiklerimizin orada ölmesini istemiyorum."

"Cumhuriyet kazanımlarını tek tek elimizden almaya çalışıyorlar"

Bir tarafta ülke savaştayken, diğer tarafta ekonominin kan ağladığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Oran, "Bir tarafta, 1600 lira asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşımız, diğer tarafta kaçak sarayda sefahat içinde yaşayan bir iktidar var. Tüm Cumhuriyet kazanımlarını tek tek elimizden almaya çalışıyorlar. Önce bir deniyorlar, olursa ileriye doğru gidiyorlar. Biz; 'Hayır, dur, izin vermiyoruz' dediğimizde, hep beraber ayağa kalktığımızda, 'Siz bizi yanlış anladınız, öyle değil' diyorlar. Şeker fabrikaları, bunun birebir örneği. Satmaya çalıştılar. Kapatacaklar, sonra Amerikan menşeli nişastalı şekeri önümüze koyacaklar. Çevirdiler, 'Zarar ettiği için özelleştireceğiz, ama fabrikalar çalışmaya devam edecek' dediler" diye konuştu.

Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumalısınız"

CHP İlçe Başkanı Oran, sözlerini şöyle tamamladı; "Cumhuriyetimiz, bir kadın devrimidir. Siz kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumalısınız. Biz, kadınlarımızın her zaman arkasındayız. Kadınlarımız olmazsa, başaramayız. Daha çok çalışacağız. Kadınlar Kolumuzla çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin en batı noktasından, en doğusuna kadar, Cumhuriyet bayrağı dalgalana kadar mücadele devam edeceğiz."

 
ADD 10. Genel Kurul toplantısı yapıldı
 
Çeşme Dünya Vitrininde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e geçerek ...
"Kadınlar Toplumun temel taşıdır!"
Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Gazi FİLDİR’in “Dünya Kadınlar ...
"Tarihin çöplüğüne gidecekler"
CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
 
CHP'li Bakan’dan taşeron eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Bakan, KHK ile eski hükümlü ve emekliliği gelen ...
“CHP İktidarında Türkiye’nin Yaralarını Saracağız”
Ankara ziyaretinin ardından bir açıklama yapan CHP Çeşme İlçe Başkanı ...
CHP'li Bakan, "Kalker ocağı iznini iptal edin"
İhalesi yapılacak olan Alaçatı Havalimanı'na iki kilometre uzaklıktaki ...
 
Çeşme CHP'den Ankara çıkarması
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Şeniz ...
CHP’Lİ BAKAN’DAN HAYVAN HAKLARI İÇİN 4 AYRI KANUN TEKLİFİ!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan hayvan haklarının ...
Tuncay Özkan, "Biz kazanacağız, hesap soracağız"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'nin birbiriyle kenetlenmiş, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri