Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2018 Pazartesi - 12:26

CHP'li Bakan’dan taşeron eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Bakan, KHK ile eski hükümlü ve emekliliği gelen kamu personellerinin mağduriyeti üzerinden iktidara çağrıda bulundu.

CHP li Bakan’dan taşeron eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan taşeron düzenlemesine hakkında açıklamalarda bulundu.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Bakan’a İl Başkanı Deniz Yücel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, il yöneticileri destek verdi.

Bakan, eski hükümlü, emekliği gelen ve kamuda taşerondan kadroya geçmeyi bekleyen personellerin iş akitlerinin feshedilmesi karşısında önemli mesajlar verdi.  

Bakan, “Ya bizim tekliflerimizin yanında olun ya da yeni bir KHK çıkarın. Bunun onuru bize ait olmasın. Biz oy beklemek için bunu yapmıyoruz” dedi.

Mücadele sürecek

İl Başkanı Yücel yaptığı konuşmada, “ 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemiz 20 Temmuz darbesiyle karşı karşya kalmış ve demokrasiye darbe vurulmuştur. Parlamenter sistem 20 aydır askıya alınmış ve ülkeyi tek adam zihniyetiyle yöneten AKP iktidarı muhalefet partileri ve demokratik kitle örgütlerinin görüşlerini almadan ‘yaptım oldu’ mantığıyla toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konularada KHK düzenlemesi yapmaktadır. 696 sayılı KHK da bundan biridir. Hükümlü kontenjanından çalıştırılan, emekliliği gelip de çalışmaya devam eden işçi kardeşlerimiz işsiz kalmayla karşı karşıya kalmıştır. Hukuki dayanağı olmayan bir şekilde taşeron işçilerimizde devlet memuru olma şartı aranmaktadır. OHAL kanun hükmünde sınırlı düzenlemeler yapılabilir. Bizler CHP olarka AK Parti iktidarının hukuk dışı uygulamaları karşısında işçi kardeşlerimizle her mecrada mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  

Zulme dur diyeceğiz

Milletvekili Bakan ise, “Şu an çok tartışma yaratan bir KHK var. Hükümet taşerona kadro diye müjdeli haber olarak verdiği bir konuyu düzenliyor. Taşerona kadro konusu nedir? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bunun için ‘çağdaş kölelik’ dedi. Biz hem 7 Haziran hem 1 Kasım seçimleri bildirgemizde taşeronu kaldıracağız dedik. Kaldırmak devlete bir yük değil. Oradaki insanlar sürekli değişen şirketlerde çalışıyorlar. Biz bunların tamamını kadroya alacağız dedik ve bu zulme dur diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Partisinin ilk düzenlemeyi  6 yıl önce yaptığını ifade eden Bakan, “2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi taşerona kadro müjdesi verdi. Büyükşehir davası sürerken sendikacı arkadaşlarımız tutuklanmıştır. Daha sonra 2012 yılında tüm işçiler belediye şirketlerine alındı ve iş çözüldü. Bugün 696 sayılı KHK’da işçilerin belediye şirketilerine alındığını görüyoruz. Bizim 6 sene önce yaptığımız ve dile getirdiğimiz şeyi yapmaya çalışıyor. Aslında bunu yapmıyorlar. Satır aralarında o kadar istisna var ki. 10 binlerce insan işşisizlikle karşı karşıya. 2 Nisan’dan sonra bu insanlar işsiz ekmeksiz kalacak. İnsanlara müjde diye getirdikleri şey taşerona kadro değil taşeronda çalışanların ekmeklerine taş doğrayacaktır. Araç kiralamada çalışanlar, yemek hizmet alımında bulunanlar, danışmanlık hizmeti, hastane bilgi yönetim sisteminde olanlar, çağrı merkezilerinde çalışanlar istisna kapsamında. Mevsimlik işçilerin durumunda bir değişiklik yok. Yerel yönetimlerde taşeronlaşmayı ortadan kaldırmıyor. Personel çalıştırmaya yönelik diyor. Hizmet alımı, danışmanlık ihaleleri de kapsam dışında. Emekli işçileri kapsam dışı bırakıyor” dedi.

KHK’nın 2 Nisan itibariyle uygulanacağını ifade eden Bakan, “ Mesela bir arkadaşımız 30 Mart günü emeklilik hakkını kazandı. Diğeri de 3 Nisan’da kazandı.  O aradaki 4 günde birini ekmeksiz bırakıyor.  Ben bir kanun teklifi verdim. Emeklilerin kapsam dışı bırakılması için. Şu an meclis gündeminde. KHK ile işçilerin alacaklarından vazgeçmeleri isteniyor. İşe iade davası açmış ve kazanmış ama başlamamış, yargı kararına rağmen geçemiyor. Devlet memurlarında aranan tüm aşrtlar aranıor ama yine işçiler. Kamuda çalışacak işçiden devlet memuru olma şartları aranıyor. Arşiv sabıka kaydı hükümlü olan kardeşlerimiz işsiz bırakıyor. Ceza hukuku ıslah etmeyi amaçlar. Adam bir suç işlemiş, çıkmış iş, ev, aile sahibi olmuş, toplum dışına itiyorsunuz.  Cinsel taciz, çocuk istismarı ve tecavüz suçlarını dışarıda bırakarak bir kanun teklifi verdim” açıklamasında bulundu.

Bakan’ın mecliste verdiği teklifler

Vekil Bakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyla ilgili verdiği kanun teklifleri hakkında da bilgilendirmede bulundu. Bakan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin ve  375 Nolu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 Sayılı TSK Personel Kanunu, 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2914 Sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu, 5434 Sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu ile diğer kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması, devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine memuriyet taban aylığı ve kıdem aylığı ile ek tazminat ödenmesi hakkında KHK’da değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verdi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise yine rakam vererek konuştu ve “Kadro verdiler evet. Kara Yolları’nda 20 bin işçiden 14 970 kişi ret aldı. Yüzde 90’ı elenmiş. İzmir Sağlık Müdürlüğü’nde bin 657 ret alan var.  İzmir mağdur olanların sayısı 6 bindi. Şimdi sayılar gelmeye başladıkça çoğalmaya başladı. Şu an 6 bin 500 kişi mağdur. İnsanlar cennettinkapısından içeri gireceğiz kadro alacağız derken cehenneme girmiştir. Yarın 13. 30 ile 14.00 arası Konak’ta toplanıyoruz. Biz alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Otobüsler, su işçileri çalışacak. Bu insanlar en son bulabileceği işte emeğinin en sömürüldüğü işte çalışıyolardı. Bu insanlar temizlik işçileri, çöp toplayan asfalt yapan insanlardır. Ege Üniversitesi’nde 382, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 370, Katip Çelebi Üniversitesi’nde bin 050 kişi mağdur oldu. Bunlar sadece bilinenler” ifadelerini kullandı.

 
“Milletin şekeri ile oynamayın”
 
Çeşme ITB Berlin’de vitrine çıkıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“CHP İktidarında Türkiye’nin Yaralarını Saracağız”
Ankara ziyaretinin ardından bir açıklama yapan CHP Çeşme İlçe Başkanı ...
CHP'li Bakan, "Kalker ocağı iznini iptal edin"
İhalesi yapılacak olan Alaçatı Havalimanı'na iki kilometre uzaklıktaki ...
Çeşme CHP'den Ankara çıkarması
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Şeniz ...
 
CHP’Lİ BAKAN’DAN HAYVAN HAKLARI İÇİN 4 AYRI KANUN TEKLİFİ!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan hayvan haklarının ...
Tuncay Özkan, "Biz kazanacağız, hesap soracağız"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP'nin birbiriyle kenetlenmiş, ...
CHP’li kadınlar istismara isyan etti
CHP İzmir İL Kadın Kolları üyeleri Konak Meydanı Kemeraltı girişinde “Çocuk ...
 
Alpaslan Ertürk, aday olmayacağını açıkladı
Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı Alpaslan Ertürk, Ak Parti Kongresi'nde İlçe ...
İyi Parti, ilk kongresini gerçekleştirdi
İyi Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, ilk kongresini gerçekleştirerek İlça Başkanlığı'na ...
Ovacık Jeotermal sorunu Meclis gündeminde
Ovacık Mahallesi'nde tarım alanlarında açılmak istenen 9 jeotermal kuyu, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri