Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2019 Pazartesi - 10:18

"Bu ülke 20 müteahhitten ibaret değil!"

Hem veda hem de seçim ziyaretleri için tek tek ilçeleri dolaşarak İzmirlilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk kez Millet İttifakı ile birlikte sahaya çıktı.

 Bu ülke 20 müteahhitten ibaret değil!

Başkan Kocaoğlu'nun Foça'daki seçim çalışmasına katılan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "Vatandaşlar kutuplaştırılmasın istiyoruz. Siyasette 'İzmirce' konuşulsun" dedi.

Haftalardır yoğun bir şekilde sürdürdüğü ilçe turlarına Dikili ve Foça ile devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu seçimde birlik beraberliği bozanlara 'dur denilmesi' gerektiğini söyledi.

Bu ülke 20 müteahhitten ibaret değil!

Dikili'de ilçe merkezi ile Kabakum, Salihler ve Kıratlı'yi ziyaret ederek CHP Dikili Belediye Başkan adayı Adil Kırgöz'e destek isteyen Başkan Kocaoğlu, ekonomi konuşulmasın diye siyaset uğruna vatandaşların arasına nifak sokulmaya çalışıldığını belirterek, "Konut, köprü ya da yol yapmakla ülke büyümez. Bugün elimizdeki konut stokları atıl bekliyor. Oysa konut bir tüketim malıdır. Konutlarda bekleyen para üretime aktarılsaydı; ekonomiye, tarıma, sanayiye dönüşseydi, ülkenin durumu çok daha farklı olurdu. Bu ülke 20 tane müteahhitten ibaret değil. 20 kişinin para kazanmasıyla 82 milyonun karnı doymaz. Bu ikaz zamanıdır. Bir oy uğruna, iktidarda kalmak uğruna toplum birbirinden ayrıştırılamaz. Genel bir seçimde değiliz ama yine de  İktidara 'Bir dur, dinlen, hatalarını gör ve telafi et' diyebilmek için yerel seçimler elimizdeki en büyük fırsattır. Hükümet krizi seçim sonrasına atmaya çalışıyor. 31 Mart’a kadar lastik patlamadan götürmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye, rüzgarın önündeki yaprak gibi

Ekonomik gücü olmayan ülkelerin dış politikada da sağlam duruş sergileyemeyeceğini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir başbakanımız  'Şam’da Emevi camiinde cuma namaz kılacağım' dediği  gün dış politikamız çöktü. Ortadoğu bataklığına bizi soktuklarından beri belimizi doğrultamıyoruz. Sabah kalkıyoruz Amerika, öğlenden sonra Rusya, akşam Avrupa Birliği, yatsıdan sonra da Çin'le takışıyoruz. Rüzgarın önünde yaprak gibi oradan oraya gidiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Böyle bir dış politika olmaz. Bu, ülkeyi itibarsızlaştırır.”

 

Kimseden tırsmayacaksın

Siyasetin adil ve ahlaklı çalışma işi olduğunu sözlerine ekleyen Kocaoğlu, "Çalıştığın kente gönül vereceksin. Kentin menfaatini savunmak için kimseden tırsmayacaksın. Siyaset menfaat değil yürek işi değildir" şeklinde konuştu.

Bu seçimde kendi adaylık dönemlerimden daha fazla çalıştığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Çünkü benim şehrime ve ülkeme karşı sorumluluklarım var. İnsanın kendine destek istemesi zor. Kendim olsam utanırım ama adaylarımız için göğsümü gere gere oy istiyorum" dedi.

Adam gibi adam Aziz Kocaoğlu

Daha sonra Foça’ya geçen Başkan Kocaoğlu, CHP Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz ile birlikte Gerenköy, Bağarası ve Foça Merkez’i ziyaret etti. Kocaoğlu'nun Gerenköy ve Bağarası'ndaki seçim çalışmalarına İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ile İYi Parti İzmir İl Başkanı  Hüsmen Kırkpınar da katıldı.

"Aliağa programımız vardı. Aziz Başkan'ın Foça'da olduğunu duyunca biz de geldik" diyen Dervişoğlu şunları söyledi:

"Millet ittifakına yapılan hakaretlerden İzmirli bıktı artık. Beka problemi oluğunu söylüyorlar. Soruyorum size,  sayın Aziz Kocaoğlu ağabeyimiz 15 yıl bu şehri adam gibi yönetti. İzmir’de bir beka problemi gördünüz mü hiç? Siz Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’in bir çakıl taşını birine peşkeş çektiğini gördünüz mü? Hayır! CHP'li bir başkandı ama hiç ayrım yapmadı. O tam bir şehremini idi. Adam gibi adamdır Aziz Kocaoğlu. Biz 2009'de rakiptik kendisiyle. Ama kolkola bir seçim süreci yürüttük. Bugün de öyle olsun istiyoruz. Her şeyden önce vatandaşlar arasında kutuplaştırma olmasın; siyasette 'İzmirce' konuşulsun istiyoruz. Mart’ın sonu bahar olacak. Biz de hep birlikte iyi olacağız."

 

 
Bekiroğlu'ndan Çocuklara Oyuncak
 
Kemeraltı tarihi bu "kırmızı kutuda"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bekiroğlu'ndan Çocuklara Oyuncak
DSP Buca Belediye Başkan Adayı İsmail Bekiroğlu, çocukların istediğini ...
CHP’li Gençlerden DHA’ya Siyah Çelenkli Protesto
CHP İzmir İl Gençlik Kolları, Partilerine ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
Miting gibi mahalle toplantısı
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın, Çeşme çarşısındaki, ...
 
"Eko, 4-0 yapacak"
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Biz demokrasiye inanan insanlarız. ...
Soyer, ''Muhtarlar için kırmızı hat kuracağız''
Tunç Soyer, “Köy muhtarlarıyla ve mahalle muhtarlarıyla ayrı gündemlerle ...
"Bizim kökümüz Kuvai Milliye, bölücülükle işimiz olmaz"
Başkan Kocaoğlu, "Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle ...
 
Muhtarlar için Kırmızı Hat
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Balçova ...
"Türkiye İzmir'e Benzediği Zaman Mutlu Olacak"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
"Ekrem Oran başkan olacağı için Çeşme çok şanslı"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri