Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2019 Pazar - 08:31

"Bizim kökümüz Kuvai Milliye, bölücülükle işimiz olmaz"

Başkan Kocaoğlu, "Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle suçlayamazsınız. Buna hakkınız yoktur. 'Seçimde 3-5 kişiyi kandırabilir miyim' diye milletin geleceğine zarar veriyorlar" dedi.

 Bizim kökümüz Kuvai Milliye,  bölücülükle işimiz olmaz

Ülkenin gergin bir seçim atmosferi yaşadığını ve toplumun sürekli ayrıştırıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhur İttifakı'ndan Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelen ithamları ise sert bir dille eleştirdi. Başkan Kocaoğlu, "Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle suçlayamazsınız. Buna hakkınız yoktur. 'Seçimde 3-5 kişiyi kandırabilir miyim' diye milletin geleceğine zarar veriyorlar" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, veda ziyaretlerini Bergama'da sürdürdü. İlk olarak İZBETON’un Bergama Şantiyesi’nde personelle buluşan Başkan Kocaoğlu'na Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de eşlik etti. İZBETON personeliyle birlikte kahvaltı yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Özellikle bölge şantiyelerimiz kurulduktan sonra yeni bağlanan ilçelere hizmetlerin götürülmesinde önemli bir mesafe kat ettik. Köylerde yıllardan beri ihmal edilmiş altyapı ve yol sorunlarını çözdük, arazi yolları yaptık, kırsalı kalkındırmaya yönelik projelerimizi hayata geçirdik. 15 yılın sonunda belediye başkanlığı sürecimi tamamlayarak görevi ba şka bir arkadaşımıza teslim etmem gerektiğine karar verdim. Sizlerle hem vedalaşmak, hem de çalışmalarınızdan dolayı teşekkür etmek üzere buradayım. Hepinize ailenizle çocuklarınızla sağlıklı mutlu bir yaşam sürmenizi diliyorum" diye konuştu.  

Sevgi seliyle uğurlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şantiye ziyaretlerinin ardından Yenikent, Aşağıkırıklar, Tepeköy, Yalnızev ve Küçükkaya köylerine gitti. CHP'nin Bergama Belediye Başkan Adayı İdris Yavuzyılmaz ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz da Başkan Kocaoğlu'na eşlik etti. Başkan Kocaoğlu'nun veda ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı. Tepeköy'de alkışlar ve tezahüratlarla karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, kadınların ön safta olduğu yüzlerce köylü tarafından sevgi çemberine alındı.

Bizim kökümüz Kuvayi Milliye

Gittiği köylerde halka seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik haksız ithamlarda bulunulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu seçimler gergin bir atmosferde devam ediyor. Gerekçesine baktığımızda; artık Türkiye ekonomisi üretememekten ve kaynak sıkıntısından dolayı büyüyemiyor. 13 bin yıldır tarım yapılan Anadolu coğrafyasında her şeyi ithal eder hale geldik. Kendi kendine yeten bir ülke olmaktan çıktık. Siyaset her yerimize bulaştı. Ekonomi yönetimine de, devletin kurumlarına girdi. Dış politikamız çıkmaza girdi. Bir kaos ortamında gidiyoruz. İktidar ekonomiyi konuşmak yerine toplumu ayrıştırıyor. Hepimiz, herkes devletin birliği ve bütünlüğü için harç olmak zorundayız. Cumhuriyeti kuran CHP’yi bölücülükle suçlamak toplumu karpuz gibi ikiye bölmekten başka bir işe yaramaz. Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle suçlayamazsınız. Buna hakkınız yoktur. Seçimde 3-5 kişiyi kandırabilir miyim diye milletin geleceğine zarar veriyorlar. Bu coğrafyada birlik beraberlik içinde ayakta kalmak zorundayız. AKP iktidarının 17 yıldır ekonomiyi yönetemediği, sadece borçlanarak ülkenin yürüyemeyeceği görüldü. Sözün özü: Bu iktidar 4,5 sene sonra seçime gidecek. Bu süre içinde ekonomi yönetilemediği için, toplum gerildiği,ayrıştırılmaya çalışıldığı için bu iktidara bir uyarı yapmak bizim vatandaşlık görevimiz. 'Beka beka' deyip toplumu ayrıştırırsanız, bekayı nasıl sağlayacaksınız? Onun için bu seçimde iktidara 'bir dur, kendine çeki düzen ver, fakir fukaranın ekmeğini büyüt, bir de bizim birlik ve beraberliğimizi bozma' demek için oy kullanacağız." 

 
Usta Gazeteciden yeni bir kitap: Aşina Yüzler
 
Soyer, ''Muhtarlar için kırmızı hat kuracağız''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtarlar için Kırmızı Hat
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Balçova ...
"Türkiye İzmir'e Benzediği Zaman Mutlu Olacak"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
"Ekrem Oran başkan olacağı için Çeşme çok şanslı"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
 
Propaganda serbestliği ve seçim yasakları başladı
YSK'nın 31 Mart'ta yapılacak seçimler için belirlediği propaganda serbestliği ...
"Benim evim Çeşme, ailem de Çeşmeliler"
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 'yabancı' olduğu ...
“İzmir devletimizin bütçesine aldığının üç katı katkı koyuyor”
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Kadifekale’de ...
 
Ekrem Oran, ''Nasıl heyecanlanmıyayım?''
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Bana 'heyecanlanma' ...
“Olgun Atilla’ya Yol Arkadaşı olacağım”
Bornova Belediyesi’nin tesis açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Bakan, "Seçimler, birilerinin bekası ile ilgili"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Belediye başkanının, belediye meclisinin, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri