Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2019 Pazar - 14:28

CHP’li Gençlerden DHA’ya Siyah Çelenkli Protesto

CHP İzmir İl Gençlik Kolları, Partilerine ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na uygulanan sansürü protesto etmek için Demirören Medya Grubu’nun önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP’li Gençlerden DHA’ya Siyah Çelenkli Protesto

CHP İzmir İl Gençlik Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na haberleri ve canlı yayınlarda sansür uygulayan, tarafsız habercilik ilkesini hiçe sayan Demirören Medya Grubunu protesto etmek için grubun İzmir’deki yönetim binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

Üzerinde “Amiral Battı” yazan çelengi grubun önüne bıraktıktan sonra konuşan CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan, “Bir zamanlar Türk medyasının amiral gemisi olan bu medya grubu iktidarın dümen suyuna girmiş, tarafsızlığını yitirmiş ve artık batmıştır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Uyan, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

"Değerli basın mensupları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin vefakar ve cefakar gençlik örgütleri bugün burada ülkenin geldiği son durumdayız. Biz bugün bu ülkenin ilerici gençleriyiz. Biz bu ülkenin demokratik gençleri ülkede uygulanan sansürü protesto etmek için Amiral denilen ülkenin en çok takip edilen basın kuruluşuna siyah çelenk bırakmak için buradayız. Bizlerin amacı basını yandaşlaştırmak değildir. Bizlerin amacı basını kendi lehimize kullanmak değildir ancak ve ancak özgür bir basını Türkiye’de hakim kılmaktır. Bu sebepten ötürü Demirören Yayın Kuruluşunu siyah çelenk bırakarak protesto ediyoruz. Çünkü bu yayın kuruluşu şunu gayet iyi bilmektedir; onlar şu an iktidarda olanların, iktidarda kalanların, beka problemi olanların kendi kişisel bekasını Türkiye’nin bekasından daha üstün kılanların yanında ve yakınında durmaktadır.

Onlar bizleri göstermiyorlar. Onlar kamu yararına çalışmıyorlar. Arkadaşlar! Bizim derdimiz burada çalışan emekçilerle ilgili değildir. Onların alınteri bizim namusumuzdur. Ancak bu basın sermayedarları bu basının sahipleri şunu gayet iyi bilsinler ki; Bu ülkeye demokrasiyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençleri getirecektir. 

Bugün burada çalışan emekçilerle ilgili tekrar söylüyoruz bizim hiç bir problemimiz yoktur ancak o sansürü koyan patronlar bu ülkenin halkına nasıl hesap verecek bunu Türkiye kamuoyuna bırakıyoruz. 

Bugün Türkiye’nin en büyük basın ve yayın organlarından birindeyiz. Aslında Amiral denilen basın ve yayın organlarından birindeyiz. Ancak bu amiral gemisi Titanik gibi batmıştır. Artık başkalarının kontrolü altındadır. Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcı iradesi olarak Türkiye’de Kuvay-i Milliye’yi yüreğinde hisseden Gençler Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin gençleri bu sansürü kabul etmiyorlar ve etmeyecekler. Bu ülkenin Tank ve Palet Fabrikasını üç kuruşa peşkeş çekenler bizim partimize terörist diyemezler. Dedirtmeyiz, dedirtmeyeceğiz. 

Bugün son olarak bu basın kuruluşuna şunu sormayı kendimize borç ediniyoruz: Kamu görevi güden bir kurumsanız madem bu ülkenin emekçilerinin yok pahasına kurduğu Tank ve Palet Fabrikası satılırken siz ne olduğu belirsiz, belgesi bile olmayan haberleri nasıl verirsiniz? Nasıl bizim genel başkanımızı yok sayarsınız? Bizler bunun hesabını sormak zorundayız. 

Son olarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerini; hak,hukuk,adalet mücadelesinde söylediklerini tekrardan dile getiriyoruz. Eğer ki, o sözleşmeyi iptal etsinler, Kemal Kılıçdaroğlu o fabrikanın parasını 50 milyon doları bir hafta içinde verecektir. Biz Türkiye’nin malının birilerine peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz ve bugün basın yayın organına söylüyoruz ki, Bizleri yayınlayın bu halkın evlatlarını yayınlayın. Parası olan, saraylarda yaşayan, kendi ikbali uğruna bu ülkeyi bu duruma sokanları yayınlamayın. Bugün bizlere terörist iftirası atmaya çalışan meczupları 31 Mart’ta biz gençler sandığa gömeceğiz, gömeceğiz. 

Son olarak biz Cumhuriyet Halk Partili Gençler genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Biz bir tane Cumhuriyet Halk Partiliyi bile iftiralara yedirmeyeceğiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hepinizin huzurunda siyah çelengi Demirören Medya Kuruluşunun önüne bırakırken şunu tüm Türkiye bilsin ki bizim derdimiz özgür basındır, emekçi değil patrondur. Bizim derdimiz memleket meselesidir."

 

 

 

 

 

 

 
Miting gibi mahalle toplantısı
 
Bekiroğlu'ndan Çocuklara Oyuncak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miting gibi mahalle toplantısı
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın, Çeşme çarşısındaki, ...
"Eko, 4-0 yapacak"
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Biz demokrasiye inanan insanlarız. ...
Soyer, ''Muhtarlar için kırmızı hat kuracağız''
Tunç Soyer, “Köy muhtarlarıyla ve mahalle muhtarlarıyla ayrı gündemlerle ...
 
"Bizim kökümüz Kuvai Milliye, bölücülükle işimiz olmaz"
Başkan Kocaoğlu, "Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle ...
Muhtarlar için Kırmızı Hat
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Balçova ...
"Türkiye İzmir'e Benzediği Zaman Mutlu Olacak"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
 
"Ekrem Oran başkan olacağı için Çeşme çok şanslı"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
Propaganda serbestliği ve seçim yasakları başladı
YSK'nın 31 Mart'ta yapılacak seçimler için belirlediği propaganda serbestliği ...
"Benim evim Çeşme, ailem de Çeşmeliler"
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 'yabancı' olduğu ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri