Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2019 Pazar - 10:04

"Eko, 4-0 yapacak"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Biz demokrasiye inanan insanlarız. Ona da başarılar dileriz. Ama Eko, 4-0 yapacak. O arkadaş, dördüncü yenilgisini Eko'dan alacak. Artık arkadaşın jübile yapma zamanı geldi" dedi.

 Eko, 4-0 yapacak

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın, Çeşme çarşısında, mitinge dönüşen 16 Eylül Mahallesi toplantısına katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yaptığı konuşmada, "31 Mart'a kadar sabretsinler. Bu sandık onların derdine derman olacak. Çeşme'de Eko Başkan olacak. Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Onlara da hizmet edecek. Onları bu dertten kurtaracak. Hiç merak etmesinler. Az kaldı. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Ona da başarılar dileriz. Ama Eko, 4-0 yapacak. O arkadaş, dördüncü yenilgisini Eko'dan alacak. Artık arkadaşın jübile yapma zamanı geldi" diye konuştu. 

"İzmir'i önce yüreğinde hissedeceksin"

"Bizim adaylarımız, bu memleketin öz evlatları. Eko, sizin kardeşiniz. Tunç Soyer, bu yarımadadan çıkmış, o da bu memleketin evladı. Seferihisar'da büyük işler yaptı. Aziz Kocaoğlu'ndan 31 Mart'ta devir alacağı bayrakla, İzmir'de büyük hizmetler yapacak. Onların Büyükşehir adayları, dolaşıyor, diyor ki; 'Ben, İzmir'i dolaşıyorum. Her yere gidiyorum.' Gidecek, bilmiyor. Çünkü bu kentte yaşamamış. Ama şunu bilmesi gerekir; İzmir'de gezmekle, dolaşmakla bu iş olmuyor. İzmir'in ruhu farklıdır. İzmir'i önce yüreğinde hissedeceksin. İzmir'e hizmet etmenin yolu, İzmir'i yüreğinde hissetmekten geçer. Biz, misafirperveriz. O da yörenin çocuğu. Denizli'den gelmiş. 31 Mart'a kadar onu misafir edeceğiz. 31 Mart akşamı da İzmir Marşı ile uğurlayacağız" diye söyledi.

 

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın yöreyi tanımadığını belirten Arslan, "Bu adayı Çeşme'ye getirip bıraksak, 'Ovacık'a git' desek, navigasyon olmadan gidebilir mi? Çiftlik'e, Dalyan'a gidebilir mi? Gidene kadar 3 kere kaybolur, o zamana kadar da seçim biter. Eko'yu Çeşme'de, Tunç Soyer'i de İzmir'de rekor oyla başkan yapacağız. İstanbul, Ankara başta olmak üzere, büyükşehirleri alarak, tekrar, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' diyeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

"Beka sorunu, 29 Ekim 1923'te, sonsuza kadar def edilmiştir"

 

Cumhuriyet sevdasının, Çeşme'den İzmir'i, İzmir'den de Türkiye'yi sardığını ifade eden Arslan, "Pazara çıkamayanlar, milleti tanzim satış kuyruklarına mahkum edenler, domates, biber, patlıcandan korkanlar, hemen bizlere bir takım ithamlarda bulunmaya ve işi başka mecralara çekmeye başladılar. 'Beka sorunu' olduğunu söylüyorlar. 'Bu seçimde zora düşüyoruz, işi beka sorununa çevirelim' diyorlar. 19 Mayıs 1919'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Samsun'a çıkanlar, 29 Ekim 1923'te beka sorununu sonsuza kadar bu topraklardan def etmiştir. Bunu herkes böyle bilsin. Hiç işi başka yere taşımasınlar. Bu bir yerel seçim. Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Belediye Başkanı'nı, Belediye Meclis Üyeleri'ni, Muhtarları ve azalarını seçeceğiz. Sonuç itibarı ile ülkeyi tek başına yöneten Cumhurbaşkanı'nı seçmeyeceğiz. Milletvekilleri'ni seçmeyeceğiz. Eğer, belediye başkanları, yerel yöneticiler yanlış bir şey yaparsa, zaten bu ülkede adalet gereğini yapar" diye konuştu. 

"Dalgıç Belediye Başkanlığı yaptı, Çeşme'de beka sorunu mu var?" 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti; "Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a da buradan çok teşekkür etmek istiyorum. O da, şerefiyle, namusuyla, gururuyla, hem Alaçatı'da, hem Çeşme'de Belediye Başkanlığı yaptı. Muhittin Dalgıç Belediye Başkanlığı yaptı, Çeşme'de beka sorunu mu var? Birliğimize, beraberliğimize zarar mı geldi? 15 yıldır İzmir'in emanet edildiği, dürüst başkan Aziz Kocaoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Beka sorunu mu oldu? Korku dağları sarınca, söyleyecek başka bir şey bulamıyorlar."

"Korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar"

Konuşması alkışlarla sık sık kesilen Arslan, konuşmasını şöyle tamamladı; "Mutfaktaki yangın, pazardaki yangın, bunları çok korkuttu. Bir de Çeşme'de Eko, İzmir'de Tunç Soyer çıkınca, anketler de tavan yapınca korkudan ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu da yetmedi, Ekrem İmamoğlu biye birisi çıktı, İstanbul'u sarsıyor. Mansur Yavaş çıktı, Ankara'yı sarsıyor. Muhittin Böcek, Antalya'yı sarsıyor. Zeydan Karalar, Adana'yı sarsıyor. Hepten paçaları tutuşmaya başladı. Bizim ittifakımıza, birliğimize, beraberliğimize çeşitli yakıştırmalar yapmaya başladılar. Bizim ittifakımızın adı, açık ve net; ittifakımızın adı, kardeşlik ittifakıdır, barış ittifakıdır, kadın erkek eşitlik ittifakıdır, bu ülkeyi sevenlerin ittifakıdır, 'Cumhuriyet sonsuza kadar yaşasın' diyenlerin ittifakıdır, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlerin ittifakıdır. O yüzden bu ittifaka yakıştırma yapmaya kalkmasınlar."

 
Çeşme'de Yıldızlar geçidi!
 
Miting gibi mahalle toplantısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer, ''Muhtarlar için kırmızı hat kuracağız''
Tunç Soyer, “Köy muhtarlarıyla ve mahalle muhtarlarıyla ayrı gündemlerle ...
"Bizim kökümüz Kuvai Milliye, bölücülükle işimiz olmaz"
Başkan Kocaoğlu, "Bizim kökümüz Kuvayi Milliye'ye dayanır. Bizi bölücülükle ...
Muhtarlar için Kırmızı Hat
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Balçova ...
 
"Türkiye İzmir'e Benzediği Zaman Mutlu Olacak"
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel ...
"Ekrem Oran başkan olacağı için Çeşme çok şanslı"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
Propaganda serbestliği ve seçim yasakları başladı
YSK'nın 31 Mart'ta yapılacak seçimler için belirlediği propaganda serbestliği ...
 
"Benim evim Çeşme, ailem de Çeşmeliler"
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, 'yabancı' olduğu ...
“İzmir devletimizin bütçesine aldığının üç katı katkı koyuyor”
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Kadifekale’de ...
Ekrem Oran, ''Nasıl heyecanlanmıyayım?''
Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Bana 'heyecanlanma' ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri